mam hayasa hydraulika na tarczy 203 mm i ociera mi lekko o tarcze!!
nawet jak jest perfekcyjnie wyregulowany...
moze to by wina tarczy (krzywa jest???)
prosze o rade
dokładnie, jak ci obciera się regularnie to krzywa tarcza (olać) a jak cały czas to źle ustawiony zacisk, zacisk bardziej powinno się ustawiać za pomocą podkładek niż adaptera
e tam u mnie czasem tak jest ze jak troche pojezdze na przednim kole to mi delikatnie ociera a po chwili znowu jest git. A jezeli ma krzywą tarcze to i tak nic z nia nie zrobi, jezeli ma klocki za bardzo wysuniete to musial by wyciagac koreczek i je rozsuwac ale jest ryzyko ze zapowietrzy hamulec jak nie umi tego robic wiec moja rada jest taka jak ociera leciutko tak ze nie ma praktycznie zednych oporow to nie ruszaj a jezeli to jest zacisk przesuniety delikatnie to daj podkladki najlepiej to sprawdzic w ten spocob Dodknij datczy w miejscu kolo zacisku i nacisnij klamke jak zobaczysz ze podczas hamowania krzywi ci sie tarcza to zanczy ze masz zacisk przesuniety wtedy poposc te srobki z gory zacisnij hamulec i je dokrec jak o nie pomoze to baw sie z podkladkami.
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
Hej. Ja miałem tak że ocierał mi adapter o tarcze. Niewiem czemu tak się podziało ale tak było. Wymontowałem adapter troche go spiłowałem od strony tarczy. ok 1mm w miejscach gdzie tarcza robiła rysy na nim i jest gites. Pzdr
ociera mi leciutko!nawet kola nie hamuje tylko tak lekko slychac to oparcie jak w mei\jscu kolem sie zakreci powoli!
gdzie go do serwisu wyslac najlepiej na wymiane oleju pancerzyka i klockow??