Kontuzja/Złamania
Kontuzja/Złamania
Macie jakieś sposoby lub jakieś konkretne ćwiczenia na szybkie oszyskanie formy po złamaniu???
Z góry dziękuje za pomoc:)
Ps. Chodzi o złamanie palców u prawej ręki:(
Z góry dziękuje za pomoc:)
Ps. Chodzi o złamanie palców u prawej ręki:(
fizykoterapia (?) nie wiem czy to sie tak zwie, to jest tak że Ci kładą łape na takie metalowe płytki i niskie napięcia prądu przechodzą i czujesz mrowienie. to pomaga. no i zawsze ćwiczenia typu układanie domków z zapałek itp (wiem że t śmieszne ale działa). ruszaj dużo palcami, ściskaj, chwytaj tylko uważaj żeby nie nadwerężyć i powinno być ok.
PS: siatkarze mają takie na palce jakby "opaski elastyczne" chroniące przed wybiciem tego palca, to jest chyba taka specjalna taśma usztywniająca, jeżeli chcesz to przy cięższych wysiłkach na palce możesz cośtakiego zakładać
PS: siatkarze mają takie na palce jakby "opaski elastyczne" chroniące przed wybiciem tego palca, to jest chyba taka specjalna taśma usztywniająca, jeżeli chcesz to przy cięższych wysiłkach na palce możesz cośtakiego zakładać
Nalewasz do umywalki maksymalnie goracoa wode w jaką jestes w stanie wsadzić reke, dosypujesz SOLI (nie wiem po co, mi tak kazal lekarz) bierzesz jaką gabke i w tej wodzie ją ściskasz... do granicy bólu .. trzymasz pare sekund i puszczasz... bardzo szybko odzysasz sprawnośc palców i zastanych stawów.
-
- Kontakt: