ProdigyJB, DestroyerJ,MeridaDF czy inne?
ProdigyJB, DestroyerJ,MeridaDF czy inne?
Witam, przepraszam moderatorów i adminów jeżeli takowy temat już był.
Obecnie jeżdże na LF Dragstarze i chciałbym zmienić rame. Dragstar jest bardzo długi i w streecie słabo się spisuje... W planach mam zakupienie ramy do 400zł. Prosze was abyście mi jakąś polecili, krótką ,13, 14, 14,5rozmiar. Czytałem sporo dobrych rzeczy o ProdigyJB, że ma super geometrie, że jest zwrotna itp, jednakże czytałem również wiele dobrych opini na temat destroyera Jumpa. Doradzcie mi coś z dobrą geometria:-), prosze.
Jeżeli znacie jakieś lepsze niż wyżej wymienione ramy do 400zł to zaproponujcie mi coś.
Pod amorek 100mm do streetu oczywiście.
Ps. Merida ponoć też jest dobra, czy to prawda... Czekam na odpowiedzi.
Obecnie jeżdże na LF Dragstarze i chciałbym zmienić rame. Dragstar jest bardzo długi i w streecie słabo się spisuje... W planach mam zakupienie ramy do 400zł. Prosze was abyście mi jakąś polecili, krótką ,13, 14, 14,5rozmiar. Czytałem sporo dobrych rzeczy o ProdigyJB, że ma super geometrie, że jest zwrotna itp, jednakże czytałem również wiele dobrych opini na temat destroyera Jumpa. Doradzcie mi coś z dobrą geometria:-), prosze.
Jeżeli znacie jakieś lepsze niż wyżej wymienione ramy do 400zł to zaproponujcie mi coś.
Pod amorek 100mm do streetu oczywiście.
Ps. Merida ponoć też jest dobra, czy to prawda... Czekam na odpowiedzi.
Mczuszu->Szukałem, uwierz mi że szukałem, ale nie znalazłem tematów porównawczych te dwie ramy- waham się i chce, aby eksperci mi doradzili.
Filipostr-> Czyli mówisz, że dobrze się spisuje. A jakiego jestes wzrostu. W streecie jezdzisz?
Ja mam 178cm
Filipostr-> Czyli mówisz, że dobrze się spisuje. A jakiego jestes wzrostu. W streecie jezdzisz?
Ja mam 178cm
http://img181.imageshack.us/my.php?image=ajjjad7.jpg
Powiem tak. Mam ramke prodigy i naprawde sie sprawdza ale moj kumpel ma destroyera streeta. Do streetu destroyer jest lepszy. Jest krotszy i pod 24" dzieki czemu rower do gory sie wyrywa jak piorko. Mi sie bardziej podoba JB ale wez destroyera bo nie lubie jak ktos ma taka sama ramke jak ja a tym bardziej w moim miescie :P
pozdro
pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/1399733/
-
- Kontakt: