POMOCY z DJ III !!!!!
POMOCY z DJ III !!!!!
CZE BIKERSI...zrobiłem remoncik w DJu III z 2004 roku i mam kilka pytań do kogoś kto się tym też ździwił lub bez przeszkód zrobił-chodzi mi o to że po rozłożeniu (w celu wyczyszczenia) całego amorka ukazały mi się dwa różne tlumiki w lewej i prawej ladze dwa różnie wyglądające ;/-jeden plastikowy drugi aluminium , tego aluminiowego nie da się wogóle wyciągnąć z lagi :(:(...no i drugi problemik ile potrzeba oleju do DJa III z 2004 roku wlać??bo wlałem tyle samo i dobijam go może jednak za mało wlałem jeśli ktoś wymieniał z was to proszę niech powie ile tego trzeba wlać do lagi(proszę o podanie w mililitrach) dzięki za porady...pomużcie mi go reanimować żeby chodził bez zażutów:) :( <smutny>
pozdro1200
GG:8764002
"trzymajmy się ramy kiedy uciekamy przed czarnuchami"
pozdro1200
GG:8764002
lasek
-
- Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
- Kontakt:
Lasek...
Polecam ci dolac troske wiecej oleju (bo jezeli wlalez rzedszy...(zeby szybciej wracal)....to lepiej dac wiecej (wtedy bedzie wieksza probresja pod koniec skoku) i wcale nie musi byc wieksze cisnienie niz poprzednio i dobijac nie bedziesz.
Pozdrawiam (ahhh na pocatek polecam 1 cm powyzej standardu)
Polecam ci dolac troske wiecej oleju (bo jezeli wlalez rzedszy...(zeby szybciej wracal)....to lepiej dac wiecej (wtedy bedzie wieksza probresja pod koniec skoku) i wcale nie musi byc wieksze cisnienie niz poprzednio i dobijac nie bedziesz.
Pozdrawiam (ahhh na pocatek polecam 1 cm powyzej standardu)
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
yhy...
problem z dobijaniem już rozwiązałem....teraz pozostaje kwestia tego tlumika - jedna strona lewa sie nie wyciąga z lagi :/ wygląda nie za dobrze :(:( i czy wogóle różnią się lewy od prawego tłumika ksztaltem????
pozdro1200
pozdro1200
lasek
ejj a mam pytanie do tych co maja dj 3 04"!!! czy jak uginacie lekko djusia to strzela wam lekko cos w nim??? bo ja mam tak ze jak tylko ugne go z 5 mm to zaczyna sie tak dziać!!! napewno to nie wina oleju ze jest za mało lub cos, bo zmieniałem olej niedawno i jest spoko!!!.....tylko strzelanie jest dalej!!!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=258640
yhy...
ja mam osobiście DJjusia z 2003 i tak lekko stuka lub strzela w pierwszych 5 mm ..... idzie się do tego przyzwyczaić :P:P:P a ile nalałeś do DJa 2003(mam rozumieć że 130mm skoku) oleju podaj ilość w mililitrach bo też wymienialem i nie wiem czy mam odpowiednią ilość-wlałem tam 135 mililitrów do lagi ....
pozdro1200
pozdro1200
lasek
Re: yhy...
[quote="lasek"]ja mam osobiście DJjusia z 2003 i tak lekko stuka lub strzela w pierwszych 5 mm ..... idzie się do tego przyzwyczaić :P:P:P a ile nalałeś do DJa 2003(mam rozumieć że 130mm skoku) oleju podaj ilość w mililitrach bo też wymienialem i nie wiem czy mam odpowiednią ilość-wlałem tam 135 mililitrów do lagi ....
pozdro1200
"trzymajmy się ramy kiedy uciekamy przed czarnuchami"[/quote]
to tak jak ja, ja tez wlałem 135 mm z tym ze ja mam Djusia z tego roku i po tej wymianie to nie jest amorek do dirtu(oczywiście jest ale teraz moge nim smigac i fr) :):):):P:P:P kumpel mi to samo mówił co sie zajebiscie zna na tym sprzecie, ze to juz tak jest w tych amorkach :(:(:(
pozdro1200
to tak jak ja, ja tez wlałem 135 mm z tym ze ja mam Djusia z tego roku i po tej wymianie to nie jest amorek do dirtu(oczywiście jest ale teraz moge nim smigac i fr) :):):):P:P:P kumpel mi to samo mówił co sie zajebiscie zna na tym sprzecie, ze to juz tak jest w tych amorkach :(:(:(
waga....
jeśli ktoś waży okolo 90 kg to dziła dobrze w FR zwłaszcza gdy się wleje olej 7.5 w np. MOTOREXA tak jak ja to zrobiłem .... lecz jeśli wlejesz żadszy olej to znaczy nie oryginalny 7.5w Marzocchi a np Motorexa 7.5w to trzeba wlać okolo 10 cm sześciennych więcej (7.5w jest różnej gęstości dla różnych firm Marzocchi i Motorex) bo bedzie sie dobijało przy dużym dropie ....
(miarkę podaję ze strzykawki 135 cm sześciennych do lagi)....
pozdro1200
(miarkę podaję ze strzykawki 135 cm sześciennych do lagi)....
pozdro1200
lasek
powietrze....
mam pytanko co do powietrza....tak wogóle to nie mam powietrza napompowanego ale wiecie co tak około raz na 2/3 dni jak odkręcę korki i nacisnę zaworek wentylka to uchodzi z niego powietrze czy to normale?????....tylko z kąd ono tam się bierze?????
pozdro1200
pozdro1200
lasek
Re: powietrze....
[quote="lasek"]mam pytanko co do powietrza....tak wogóle to nie mam powietrza napompowanego ale wiecie co tak około raz na 2/3 dni jak odkręcę korki i nacisnę zaworek wentylka to uchodzi z niego powietrze czy to normale?????....tylko z kąd ono tam się bierze?????
pozdro1200
elo!!! to normalka ze powietrze jest jeszcze w komorach!!mi sie wydaje ze znowu zbiera sie tam przez pompowanie amorka(w sensie pracy) :)!!!
pozdro1200
elo!!! to normalka ze powietrze jest jeszcze w komorach!!mi sie wydaje ze znowu zbiera sie tam przez pompowanie amorka(w sensie pracy) :)!!!
koszty...
ja zapłacilem za olej Motorexa 1 litr 7.5w 40 pln....polecam jest naprawde doby i amortyzator pracuje miodzio :):):)
pozdro1200
pozdro1200
lasek
czyyy....
widzieliście wogóle pękniętego DJa tak żeby sie rozlecial bo wszędzie mówią ludzie ze pękają a fotek nigdzie nie ma...proszę konkretnie dowody fotki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdro1200
pozdro1200
lasek