Extreme Festiwal Sfinks na świeżo
-
- moderator
- Kontakt:
Extreme Festiwal Sfinks na świeżo
Z racji ze mieszkam sobie 5 min drogi od kina, pozwole sobie napisac najswiezsze wiesci:
Nagrody jury:
3-cie wyróżnienie - Alleluja (FR)
2-gie wyróżnienie - Trikz (machanie nogami - nie wiem jak sie to fachowo nazywa :P)
1-sze wyróżnienie - Inside the biotop (FR/DH)
Grand prix - S12 ądetua (czy jak to tam śruba wymyślił)
Nagroda publiczności - Inside the biotop
Teraz moja ocena imprezy:
Generalnie poziom filmów jakby nieco opadł. Bardzo fajnym filmem była "alleluja" chłopaków z Tenczynka (moim zdaniem jeden z najfajniejszych), Śruba ("s12") pokazał klase monterską i zmiażdżył fragmentem z pingwinami... Poprostu zmiażdżył. Inside the biotop - w klimacie wincentowym - czyli ostre napierdalanie w mocnej muzyce, do czego przyzwyczaił nas w ubiegłorocznym filmie.
Jeśli chodzi o organizacje - nie było źle. Do przewidzenia było to ze zabraknie miejsc, naszczescie znalazly sie krzesla i ludzie wytrzymali. W kwestii kultury na sali - nie bede sie wypowiadal. Spaceman powinien dostać bana na festiwale, zreszta on wogole powinien dostac bana. Slyszalem ze byl problem z biletami. No coz, jak sie nie umie wykrecic numeru na telefonie i zarezerwowac to tak bywa...
Nagrody jury:
3-cie wyróżnienie - Alleluja (FR)
2-gie wyróżnienie - Trikz (machanie nogami - nie wiem jak sie to fachowo nazywa :P)
1-sze wyróżnienie - Inside the biotop (FR/DH)
Grand prix - S12 ądetua (czy jak to tam śruba wymyślił)
Nagroda publiczności - Inside the biotop
Teraz moja ocena imprezy:
Generalnie poziom filmów jakby nieco opadł. Bardzo fajnym filmem była "alleluja" chłopaków z Tenczynka (moim zdaniem jeden z najfajniejszych), Śruba ("s12") pokazał klase monterską i zmiażdżył fragmentem z pingwinami... Poprostu zmiażdżył. Inside the biotop - w klimacie wincentowym - czyli ostre napierdalanie w mocnej muzyce, do czego przyzwyczaił nas w ubiegłorocznym filmie.
Jeśli chodzi o organizacje - nie było źle. Do przewidzenia było to ze zabraknie miejsc, naszczescie znalazly sie krzesla i ludzie wytrzymali. W kwestii kultury na sali - nie bede sie wypowiadal. Spaceman powinien dostać bana na festiwale, zreszta on wogole powinien dostac bana. Slyszalem ze byl problem z biletami. No coz, jak sie nie umie wykrecic numeru na telefonie i zarezerwowac to tak bywa...
-
- Kontakt:
Ja mam mieszane uczucia. Napewno było warto pojsc, obejzec atmosfera bardzo fajna szczegolnie ze to takie małe kino:) Dziwi mnie natomiast kto pozwolił wyświetlisc film Lidzbarski skateboard bo był po prostu zenujacy ;/ Wiele do zyczenia pozostawia "kultura" cześci publiczności. Jak mozna nie dac sie wypowiedziec Srubie nie wspominajac juz o idiotycznych komentarzach itd. Zdziwiło mnie tez to, ze do ogłoszenia wyników ( de facto najwazniejszej czesci festiwalu ) pozostała moze 1/3 osob. Niedociagniecia organizacyjne mozna wybaczyc aczkolwiek dublujące sie bilety i w ogole problemy z miejscami troche utrudniały zycie.
Gratulacje dla zwyciesców i oby ta impreza sie rozwijala z roku na rok.
Gratulacje dla zwyciesców i oby ta impreza sie rozwijala z roku na rok.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
aj tam groochas - widzialem filmik gdzie smerfetka robila loda papie smerfowi :] pamietam, ze na filmex w wawie ten film "mama africa" byl podpisany jako motocross czy cos w tym stylu :)
A co do filmow to jestem bardzo tego "Alleluja" ciekaw - jakies linki sa? Czyje to wogole?
"Biotop" znam dobrze bo mam i ogladalem wiele razy, a S12 domyslam sie, ze bylo niekiepskie, jak zwykle zreszta :)
A co do filmow to jestem bardzo tego "Alleluja" ciekaw - jakies linki sa? Czyje to wogole?
"Biotop" znam dobrze bo mam i ogladalem wiele razy, a S12 domyslam sie, ze bylo niekiepskie, jak zwykle zreszta :)
Tutaj troszke fotek:
http://www.mudbrothers.home.pl/pub/chud ... index.html
Mam nadzieje ze galeria bedzie chodzic i nic sie nie poje**e ;)
Co do samego EXFESTA..uwazam ze nie był najgorszy poza paroma wymienionymi tutaj akcjami..
Pingwiny zmiazdzyły system Brawa dla Sruby
Alleluja... bardzo mi sie podobał, naprawde fajnie złozony film oby tak dalej!
Pozdro
http://www.mudbrothers.home.pl/pub/chud ... index.html
Mam nadzieje ze galeria bedzie chodzic i nic sie nie poje**e ;)
Co do samego EXFESTA..uwazam ze nie był najgorszy poza paroma wymienionymi tutaj akcjami..
Pingwiny zmiazdzyły system Brawa dla Sruby
Alleluja... bardzo mi sie podobał, naprawde fajnie złozony film oby tak dalej!
Pozdro
http://chudy.pinkbike.com/
hejjj
coz.. oczywiscie nie wszystko poszlo po naszej mysli ale naprawde dalismy z siebie wszystko :))) no i generalnie jestesmy zadowoleni z Festiwalu... jak sie okazalo liczba rezerwacji przekroczyla potrojnie liczbe miejsc. Na szczescie wszyscy goscie zmiescili sie w dosyc skromnych wymiarach sali :)
jesli chodzi o filmy to niektore odstawaly poziomem do reszty np lidzbarski skateboard ale to oczywiste ze w konkursie znalazly sie slabsze i mocniejsze pozycje :) ...w koncu sa to glownie filmy amatorskie.
mi najbardziej do gustu przypadl S12, biotop no i szczegolnie - Alleluja! oraz Trickz (exrteme martial arts).
klimat byl superrr tylko czesc publiki z tylu (krakowska?) wykazala sie totalnym brakiem kultury chamsko komentując slabsze filmy czy wtracajac sie w chyba jedyne dobre przemowienie ŚRUBY..
mimo wszystko wydaje mi sie ze utrzymalismy dobry klimacik.. pozdro dla wszystkich przybylych;)
coz.. oczywiscie nie wszystko poszlo po naszej mysli ale naprawde dalismy z siebie wszystko :))) no i generalnie jestesmy zadowoleni z Festiwalu... jak sie okazalo liczba rezerwacji przekroczyla potrojnie liczbe miejsc. Na szczescie wszyscy goscie zmiescili sie w dosyc skromnych wymiarach sali :)
jesli chodzi o filmy to niektore odstawaly poziomem do reszty np lidzbarski skateboard ale to oczywiste ze w konkursie znalazly sie slabsze i mocniejsze pozycje :) ...w koncu sa to glownie filmy amatorskie.
mi najbardziej do gustu przypadl S12, biotop no i szczegolnie - Alleluja! oraz Trickz (exrteme martial arts).
klimat byl superrr tylko czesc publiki z tylu (krakowska?) wykazala sie totalnym brakiem kultury chamsko komentując slabsze filmy czy wtracajac sie w chyba jedyne dobre przemowienie ŚRUBY..
mimo wszystko wydaje mi sie ze utrzymalismy dobry klimacik.. pozdro dla wszystkich przybylych;)
prosty tu sie zgodze, faktycznie nie zarezerowoałem miejsc. Pani w kasie powiedziała mi przed feswialem ze zapisuje mnie na liste rezerwową (50 miejsc na schodkach itp) i jestem na niej pierwszy, mam być o 19 i kupić na to bilet.
Bylismy o 19... dzinwym trafem miejsc juz jednak nagle nie było ....
Jednak co chwile ktoś podchodził do kasy po "imienne zaproszenie od organizatora" ... a chwile później przychodziły rózne osoby i wchodziły wogole bez niczego.
Co do tej własnie kwestii, niestety, w pewnym momencie przed kinem było ponad 50 osob które na pokaz sie nie dostały. Zawiodła organizacja, za małe kino itp.
Podsumowując straconą godzine i poznanie fajnych ludzi przed kinem...
Pozostaje czekac na Ex-Fest w Rotundzie, ten nigdy nie zawiedzie i pozostaje w moim (i wielu innych ludzi) jedynym słusznym exFestem. Mam nadzieje ze sie tam spotkamy i bedziemy bawic tak jak rok temu.
Pozdrawiam i gratuluje wygranych, filmy których niestety nie widziałem mam nadzieje szybko ściągnac z netu.
Bylismy o 19... dzinwym trafem miejsc juz jednak nagle nie było ....
Jednak co chwile ktoś podchodził do kasy po "imienne zaproszenie od organizatora" ... a chwile później przychodziły rózne osoby i wchodziły wogole bez niczego.
Co do tej własnie kwestii, niestety, w pewnym momencie przed kinem było ponad 50 osob które na pokaz sie nie dostały. Zawiodła organizacja, za małe kino itp.
Gdyby babcia miała wąsy, to by była dziadkiem. Gdyby ktos wykrecił numer to brakło by byc moze biletu dla Ciebie. Było za mało miejsc i tyle. A ludzie wchodzili potem z ... kosmosu.groochas pisze:Slyszalem ze byl problem z biletami. No coz, jak sie nie umie wykrecic numeru na telefonie i zarezerwowac to tak bywa...
Podsumowując straconą godzine i poznanie fajnych ludzi przed kinem...
Pozostaje czekac na Ex-Fest w Rotundzie, ten nigdy nie zawiedzie i pozostaje w moim (i wielu innych ludzi) jedynym słusznym exFestem. Mam nadzieje ze sie tam spotkamy i bedziemy bawic tak jak rok temu.
Pozdrawiam i gratuluje wygranych, filmy których niestety nie widziałem mam nadzieje szybko ściągnac z netu.
z tej strony baton z Alleluji (tak tak ten sliczny <hahaha>) nie no zart. A tak na powaznie to dziekuje w imieniu calej ekipy za pozytywne komentaze i slowa jak by nie bylo pochwaly:P Najwazniejsze ze film nakrecilismy w 5 dni a i tak wyszlo calkiem fajnie. Podziekowac chcial bym rowniez Marcinowi Lelito za czas ktory poswiecil na krecenie i montaz naszych poczynan, oraz bardzo pozytywnie zakreconemu ksiedzu Pawłowi:) Dzieki!!!
Co do filmu to juz sie kompresuje i niebawem bedzie wrzucony na jakis serwer z dobrym transferem. Szukajcie w dziale "filmy"
pozdrawiam Baton.
Co do filmu to juz sie kompresuje i niebawem bedzie wrzucony na jakis serwer z dobrym transferem. Szukajcie w dziale "filmy"
pozdrawiam Baton.
CZEKODZEM!!! :]:]:]
hej hej
tutaj jest alleluja :) ...jeśli ktokolwiek ma ochote oglądać ..naprzood !!
http://www.reder-or.pl/alleluja.avi
54Mb , 320x240 , divx
:)
tutaj jest alleluja :) ...jeśli ktokolwiek ma ochote oglądać ..naprzood !!
http://www.reder-or.pl/alleluja.avi
54Mb , 320x240 , divx
:)
...a tu nasz Ride in Peace:
http://www.dh-zone.com/filmy/ride-in-peace.mpg
troszke to ma bo 260mb ale jakosc jest dosyc dobra.. chetni niech sciagaja ;) pozdr!
http://www.dh-zone.com/filmy/ride-in-peace.mpg
troszke to ma bo 260mb ale jakosc jest dosyc dobra.. chetni niech sciagaja ;) pozdr!
Impreza była bardzo pozytywna, pomimo tego syfu jaki robiły osoby na górze.
Muszę przyznać, że mój film "na ZAKAZie" nie pasował do filmów wyświetlanych. Był to film kręcony na egzaminy na reżyserie, który miał przedstawić problem rowerzystów w mieście czyli brak miejscówek do jazdy itp. Musiaiałam obronić go na egzaminach. Dlatego nie było tak takich hardkorowych stytuacji jak w świetnym"Inside the biotop" , "Alleluja" czy "S12 ądetua". Dlatego wielki szacunek dla twórców tych filmów.
Pozdrawiam
Muszę przyznać, że mój film "na ZAKAZie" nie pasował do filmów wyświetlanych. Był to film kręcony na egzaminy na reżyserie, który miał przedstawić problem rowerzystów w mieście czyli brak miejscówek do jazdy itp. Musiaiałam obronić go na egzaminach. Dlatego nie było tak takich hardkorowych stytuacji jak w świetnym"Inside the biotop" , "Alleluja" czy "S12 ądetua". Dlatego wielki szacunek dla twórców tych filmów.
Pozdrawiam
Magda od Mongoosa