Jaki full do Pike?
Jaki full do Pike?
Sprawa pisze się tak że w niedalekiej przyszłości mam zamiar kupić jakiegoś fulla ale nie drogiego, tak do 1100zł ewentualnie troche więcej jak dostane odszkodowanie od złamanej łapy. Skoku tak jakoś 150-190 i aby była 15"-16".
wiem że to mało kasy ale napewno coś się znajdzie. Rama będzie z widłami RS Pike 426. Prawdopodobnie z tyłu będzie 24" kółko. To tak:
-DM FR 4.0 lub 3.0,
-Sign FR 2,
-Może RB Bandit ale za ile takie chodzą? (używka)
-Ew. używka DC
I ostatnia pozycja SC Bullit.
Doradźcie!
PZDR Bartek
wiem że to mało kasy ale napewno coś się znajdzie. Rama będzie z widłami RS Pike 426. Prawdopodobnie z tyłu będzie 24" kółko. To tak:
-DM FR 4.0 lub 3.0,
-Sign FR 2,
-Może RB Bandit ale za ile takie chodzą? (używka)
-Ew. używka DC
I ostatnia pozycja SC Bullit.
Doradźcie!
PZDR Bartek
Brring
no najlepszy oczywiście był by bullit ale bullity są dużo drosze od twojego limitu używanego dc nie kupuj bo co kupisz akita jest do enduro a tosa inu 2004 peknie w tydzień rb bandit no niewiem dm 4.0 wmiare udana ramka d.m no sign jak sign damper do wyżucenia na wstępie
freeride.bnx.pl Zapraszam !!!
Ja polecam ci DM FR3,mam tą ramke z Z1FR3 150mm i fajnie sie jezdzi(foto na stronce w opisie)
Z Pikiem mysle ze becie sie tak samo dobrze jezdziło poniewaz z1fr3 150mm jest takiej samej wysokosci co pike ustawiony na 145mm,a jakby ci cos nie pasowało to zawsze mozesz inaczej ustawic damper zeby zmienic geometrie.
Z Pikiem mysle ze becie sie tak samo dobrze jezdziło poniewaz z1fr3 150mm jest takiej samej wysokosci co pike ustawiony na 145mm,a jakby ci cos nie pasowało to zawsze mozesz inaczej ustawic damper zeby zmienic geometrie.
http://panicz9.pinkbike.com/album/Freeridedirt/
Niekupuj DM FR bo te ramy to porazki ... charakterystyka pracy jest beznadziejna ( wiem co mowie ) najlepiej kup uzywke dc akity niby jest do enduro ale niepeknie na 100% gro ludzi smiga na tym slopestyle ( np. elvis, szwed tez swojego czasu smigal na niej w austrii ), FR czy tez DH i kazdy jest z niej zadowolony ! poszukaj a znajdziesz ! pozdro
http://tiny.pl/rqbn