Aluminiowe klocki- jeździł ktoś na tym?
Aluminiowe klocki- jeździł ktoś na tym?
Witam, przeglądajac allegro wpadłem nate klocki http://www.allegro.pl/item149920436_klo ... olsce.html i tak sie zastanawiam jak działają...a tak poza tym to chciał bym sie dowiedzieć jakie sa najlepsze klocki do hayesa mx1. Najlepsza oferta moim zdaniem sa klocki bbb ale moze sie myle z góry thx za odp.
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
po pierwsze "ERKSERKS"- taka firma nie istnieje wg google ;]
a klocki to najpewniej jakaś tania kupa, pokroju baradine które koleś ma na innej aukcji.
i cytat z opisu:
"ALUMINIOWA konstrukcja wzmocniona stalową okładziną (mającą oczywiście właściwości magnetyczne)."
- że co??:) heheheh. NIe potrafię powiedzieć czemiu maja służyć owe "właściwości magnetyczne" (ani tym bardziej poco to napisał:) )
a klocki to najpewniej jakaś tania kupa, pokroju baradine które koleś ma na innej aukcji.
i cytat z opisu:
"ALUMINIOWA konstrukcja wzmocniona stalową okładziną (mającą oczywiście właściwości magnetyczne)."
- że co??:) heheheh. NIe potrafię powiedzieć czemiu maja służyć owe "właściwości magnetyczne" (ani tym bardziej poco to napisał:) )
eee na moje to on nalewa sam sobie te okladziny...
bo sa strasznie grube co widac na focie.jak wlozysz dwa takie klocki w zacisk to nie ma miejsca na tarcze i trzeba je scierac na papierze albo pilnikiem.
sam mam takie bo koleszka (z klubu motorowego)mi nalewa i sa tak samo grube.a napisal ze z alu poniewaz okladziny w motorach maja twardsze klocki i tam jest dodatek metalu czy jakos tak choc nie jestem pewien...
ale co do wszystkiego moge sie mylic:)pozdro
bo sa strasznie grube co widac na focie.jak wlozysz dwa takie klocki w zacisk to nie ma miejsca na tarcze i trzeba je scierac na papierze albo pilnikiem.
sam mam takie bo koleszka (z klubu motorowego)mi nalewa i sa tak samo grube.a napisal ze z alu poniewaz okladziny w motorach maja twardsze klocki i tam jest dodatek metalu czy jakos tak choc nie jestem pewien...
ale co do wszystkiego moge sie mylic:)pozdro
Ja z kolcków - zamienników polecam BBB i Clarks.
A co do klocków z tematu...
Są to naklejane zapewne okładziny - to są wkładki metaliczne. Jest również druga grupa klocków tylko że zapomniałem na teraz jak ona się nazywa i nie chce palnąć głupoty (chyba żywiczne) :)
A co do własciwości "magnetycznych" to koleś naprawdę przesadził.
Gdyby klocki były "magnesem" to by sie przyciągały do tarczy i by ocierały o nią. Także kupa jedna wielka by była. :D
Pozdrawiam,
Bloszek
A co do klocków z tematu...
Są to naklejane zapewne okładziny - to są wkładki metaliczne. Jest również druga grupa klocków tylko że zapomniałem na teraz jak ona się nazywa i nie chce palnąć głupoty (chyba żywiczne) :)
A co do własciwości "magnetycznych" to koleś naprawdę przesadził.
Gdyby klocki były "magnesem" to by sie przyciągały do tarczy i by ocierały o nią. Także kupa jedna wielka by była. :D
Pozdrawiam,
Bloszek
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl