nielegalne oprogramowanie + policja
nielegalne oprogramowanie + policja
witam. mam pytanie czy durza jest na dzisiajszy dzień sprawdzalność rzez policję uzytkowników kturzy posiadają komputer ??
jak durze i zaco są dawane kary??
syszałem w telewizji że jak ktoś ma coś pirackiego powiedzmy śćiągniętą mp3'kę, program, film itp. to jeżeli nieodtwarza tego publicznie to niemoga mu nic zrobyć . czy to prawda??
wogóle co myślkicie na temat kontroli przez policję?
jak durze i zaco są dawane kary??
syszałem w telewizji że jak ktoś ma coś pirackiego powiedzmy śćiągniętą mp3'kę, program, film itp. to jeżeli nieodtwarza tego publicznie to niemoga mu nic zrobyć . czy to prawda??
wogóle co myślkicie na temat kontroli przez policję?
KTO SMARUJE TEN JEDZIE :D
ajronmen u mnie w city przed wakacjami byla mega fala na sprawdzanie tego. policja zarekwirowala okolo 600-700 kompow(miasto 50.000 mieszkancow) z nielegalnymi pierdolami itp. za jedna piracka mp3 chyba 3 zł sie buli. znajomemu tez zgarneli kompa, ale z przedawnienia niedawno go odebral, mial wszystko co przedtem, zadnego formata nic, jak zabrali to tak wrocil. a niektorzy to taki numery sadzili ze przebieirali sie za policje i rekwirowali kompy ( czyt. kradli bo byli to zlodzieje)... z tego co wiem(mowil mi starszy, bo jest rzecznikiem prasowym prokuratury) kazdy kto mial nalot przez policje oddawal kompa, nie bylo osoby, ktora mialaby wszystko legalne.
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
Oni sprawdzaja tylko ludzi ktorzy maja neta poprzez sieci osiedlowe.wtedy ida do admina z nakazem kasuja dane uzytkowników i chodza po chałpach juz z nakazami ktore sa wydawane hurtowo.Najpierw sprawdzaja windowsa czy masz orginalengo jak nie to 5k kary + rekwiruja kompa.jesli masz orginalnego windowsa to daja Ci spokoj ale musisz pochowac wszystkie plyty.
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Przestań się chłopie ośmieszać... ręce opadają czytając takie głupoty.a-gang pisze:Jozan Jesli są z urzędu skarbowego nie musza mieć nakazu.
I jestem za jak najsurowszymi karami. W społeczeństwie jest zakorzenione, że "mp3-kę" to można tak sobie bezkarnie ukraść czy też "łindołsika". 99% wasi rodzice nic wam nie robią z tego powodu o czym jestem przekonany.
-
- Kontakt:
czytalem ze przychodzi skład (dwóch policjantów po cywlilu, prokurator i informatyk) i przed drzwiami prokurator wypisuje nakaz rewizji a cennik to:
- nielegalny windows - grzywna 800 zl
- kazdy nielegalny program - 200 zl
- kazda nielegalna mp3-ojka - 3zl
- kazdy nielegalny film - 15 zl
- plus do trzech lat kary pozbawienia wolnosci
- nielegalny windows - grzywna 800 zl
- kazdy nielegalny program - 200 zl
- kazda nielegalna mp3-ojka - 3zl
- kazdy nielegalny film - 15 zl
- plus do trzech lat kary pozbawienia wolnosci
S: http://www.allegro.pl/item289887729_dartmoor_turrtle_ochraniacz_nowy.html
KlocekLego tak ciekawe czy ty masz wszystko legalne? rozumiem rekwirowac komputery tym co sprzedawaja piraty i na tym zarabiaja ale zeby chodzic po domach to jest dla mnie chore, przeciez wszyscy na calym swiecie sciagaja nielegalne programy, gry itp itp przeciez to jest normalka po to jest komp i internet zeby przsylac i sciagac dane
Z tego co pamietam to w mojej oklolicy bylo tak, ze jak miales komputer to mieli automatycznie nakaz wejscia. Sposob ktory dal mi znajmoy informatyk: wiesz ze zaraz bedom, wchodzisz do biosu i wylaczasz dysk. Oni przychodzom, a Ty mowisz ze komputer jest zepsuty. Nie maja prawa go naprawiac! Sprawdza czy mowisz prawde. Jak nie bedzie dzialal to wyjda
Smiejecie sie....
Na kompie mam zainstalowany program, ktory blokuje adres IP z polaczen, oraz taki, ktory w sekundy usuwa wszystko z dysku. Dodatkowo wszystkie plyty mam schowane w ukrytym miejscu a te, ktorych obecnie uzywam moga w kazdej chwili wyleciec za okno :)
Ogolnie : nie mam powodow do strachu :)
Na kompie mam zainstalowany program, ktory blokuje adres IP z polaczen, oraz taki, ktory w sekundy usuwa wszystko z dysku. Dodatkowo wszystkie plyty mam schowane w ukrytym miejscu a te, ktorych obecnie uzywam moga w kazdej chwili wyleciec za okno :)
Ogolnie : nie mam powodow do strachu :)
www.fr-chelm.yoyo.pl
Derekusjuż był nie jeden taki spryciarz jak Ty...
Problem w tym, że to nie wygląda tak, że przychodzi dwóch policjantów do firmy udostepniajacej internet i proszą o 'biling' z Twoimi czynnosciami wykonywanymi na kompie. Nawet jak masz neostrade i mieszkasz w jakiejś pipidówie to moga Cie bez problemu namierzyć. Choćby po tym, że widać dane modemu z neostrady (i ch**, ze masz program blokujący IP;]) - raz dwa i są u Ciebie. Sieć jest nieustannie monitorowana przez policje - wyłapuja pedofili z czatów, piratów, hakerów...
W krakowie było kilka przypadków szukania przestępców komputerowych - wyłudzenia, hakerstwo blablabla - akurat policjanci od spraw przestępstw 'internetowych/komputerowych' są na takim poziomie, że bez problemu wyłapują potencjalnych piratów. Większość z nich (przynajmniej w Krk) skonczyło infe. na AGH'u i uwierz, że ich wiedza komputerowa nie konczy sie na znajomosci windows'a;]
Słyszałes o gościu co sie nazywa Kevin Mitnick? jak widać wszystkich można złapać... a akurat polska policja w tych tematach stoi na niezłym poziomie bo informatycy z polski nie dość, że są cenionymi specjalistami od infy. to jeszcze sami tworzą połowe programw jakie są dostepne na świecie - wiec nie ma dla nich specjalnych zagadek w tych sprawach;]
Jedynym pocieszeniem jest to, że nie mogą sprawdzić Ci całej sieci (np. w krakowie) - na zasadzie, ze zapukają do kazdego mieszkania - bo to nie wykonalne zwg. na duży obszar.
Sam mam troche mp3, programów... i wiem, że smialo mogą mi 'wejść na chate' - i co bym nie zrobił (spalił kompa) to i tak są w stanie mi udowodnić co było wykonywane na moim połączeniu internetowym:]
Problem w tym, że to nie wygląda tak, że przychodzi dwóch policjantów do firmy udostepniajacej internet i proszą o 'biling' z Twoimi czynnosciami wykonywanymi na kompie. Nawet jak masz neostrade i mieszkasz w jakiejś pipidówie to moga Cie bez problemu namierzyć. Choćby po tym, że widać dane modemu z neostrady (i ch**, ze masz program blokujący IP;]) - raz dwa i są u Ciebie. Sieć jest nieustannie monitorowana przez policje - wyłapuja pedofili z czatów, piratów, hakerów...
W krakowie było kilka przypadków szukania przestępców komputerowych - wyłudzenia, hakerstwo blablabla - akurat policjanci od spraw przestępstw 'internetowych/komputerowych' są na takim poziomie, że bez problemu wyłapują potencjalnych piratów. Większość z nich (przynajmniej w Krk) skonczyło infe. na AGH'u i uwierz, że ich wiedza komputerowa nie konczy sie na znajomosci windows'a;]
Słyszałes o gościu co sie nazywa Kevin Mitnick? jak widać wszystkich można złapać... a akurat polska policja w tych tematach stoi na niezłym poziomie bo informatycy z polski nie dość, że są cenionymi specjalistami od infy. to jeszcze sami tworzą połowe programw jakie są dostepne na świecie - wiec nie ma dla nich specjalnych zagadek w tych sprawach;]
Jedynym pocieszeniem jest to, że nie mogą sprawdzić Ci całej sieci (np. w krakowie) - na zasadzie, ze zapukają do kazdego mieszkania - bo to nie wykonalne zwg. na duży obszar.
Sam mam troche mp3, programów... i wiem, że smialo mogą mi 'wejść na chate' - i co bym nie zrobił (spalił kompa) to i tak są w stanie mi udowodnić co było wykonywane na moim połączeniu internetowym:]
www.feel-free.pl
Nie chce mi się pisać, aledhcyc to nie walka z wiatrakami tylko po prostu z cenami hajsem mamoną. Zobacz kto przy zdrowych zmysłach jest w stanie dać 300 peelenów za Winde+Progsy+Gry jakby nie patrzećnówka kosztuje przeważnie 100+ peelenów tak samo muzyka, po prostu wszystko jest drogie i ludzi nie stać, dlatego tak się dzieje i pozostanie dopóki ceny nie spadną bo cóż zarabiać każdy musi ale taka Cenega spokojnie kosi niezły hajs i gdyby opuścili z ceny przybyłoby klientów. Zresztą teraz tak robią niektóre firmy fonograficzne........
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
GG:1560098
dlatego trzeba używać freeware'ów, które wcale nie są gorsze od płatnych. Jedyne na co trzeba wydać kasę to windows ( 400zł, a na długo jest się legalnym )
Co do policji to uwazam, że powinni zająć się najpierw miejscami typu stadion X-lecia, Wolumen i te sprawy, w drugiej kolejności tymi którzy czerpią zyski korzystając z nielegalnego oprogramowania... a na samym końcu zwykli ludzie.
Co do policji to uwazam, że powinni zająć się najpierw miejscami typu stadion X-lecia, Wolumen i te sprawy, w drugiej kolejności tymi którzy czerpią zyski korzystając z nielegalnego oprogramowania... a na samym końcu zwykli ludzie.
yasiuuu dzieki za slowa utuchy i pocieszenia :]
Xard program nazywa sie Hakerzy.net Destruktor czy jakos tak,mozna go zanlezc na idg.pl
Jakby nie bylo nikogo nie stac w naszym biednym kraju na zakup oryginalnego Win'a. Alternatywa moglby byc Linux ale nikomu nie chce sie w to bawic ani sie tego uczyc.
Nie dajcie sie ! ;)
Xard program nazywa sie Hakerzy.net Destruktor czy jakos tak,mozna go zanlezc na idg.pl
Jakby nie bylo nikogo nie stac w naszym biednym kraju na zakup oryginalnego Win'a. Alternatywa moglby byc Linux ale nikomu nie chce sie w to bawic ani sie tego uczyc.
Nie dajcie sie ! ;)
www.fr-chelm.yoyo.pl