Ja bym poszukal DT Onyx qr20 . na allegro czasem ktos ma nowe. i wlasnie w granicach 200-250 zl. a DT nie jest porownywalne z NS czy DM , mam Cerita na przodzie i jest wypasny.
DT bedzie jeszcze lzejszy co tez nie jest obojetne :))
Dt wcale nie musi byc lzejszy bo ma wieksze lozyska [; a one sa najciezszym elementem takiej piasty , ns jest dosc lekki i sadze ze bedzie lzejszy , ale fakt dt ma ciekawsze lozysko nie takie male ogryzki jak ns , pozatym gwinty w onyxie jak i w ns'ie sa lipne , onyxa juz jednego wywalilem bo gwinty wyfrunely a ns'a mam obecnie i gwinty wygladaja jeszcze slabiej - nie to co gwinty w shimanowskich deorkach [= , ogolnie bierz ns'a pod warunkiem ze od razu zapodasz sruby na locktite'a i dasz podkladki sprezynujace aby miec pewnosc ze sie ani troche nie zluzuja i gwinty wypieprza
Ja mam Psylo Tullio 2004 (nie żebym sie chwalił :D:D:D ) na dangerous Mike`u .... i piasta jest poprostu boska ;))))
rewelacja .... !!!
cena 199 zł :)
(ja kupiłem za 170 :)
No ja mam NSX Roler DH (qr20) zalozona do Juniora T qr20+ 2004. Piasta jak piasta. Mam ja od poczatku sezonu ale nie byl on na razie bardzo tresciwy. Pomimo zazwyczaj mokrych waronkow i wszechobecnej wody i blota nie mam zadnych problemow z lozyskami. Kreca sie tak jak na poczatku. W sumie to bardzo prosta konstrukcja wiec nie jesli nie peknie przy kolniezu, wytrzyma dlugo.
Podsumowujac: polecam.