nielegalne oprogramowanie + policja

Marcal
Kontakt:

Post autor: Marcal »

!!! to jest bardzo powazna sprawa u mnie z tego powodu stala sie tragedia. mianowice nie sprawdzili mnie ale kumpla a bylo tak: pewnego dnia siedzimy u niego w domu (katowice) i dzwoni domofon on odbira i mowia ze paczka do odebrania to on idzie do drzwui otwiera a tu 4 kolesi pokazuja odznaki itp 2 policjantow informatyk i prokurator moj kumpel juz sie zalamal wiedzial ze poplynie sprawdzaja kompa a on ma wszystko nielegalne i mial ok 900 mp3 i skurwiel infofrmatyk sprawdza i zobaczyl stojak z plytkami i liczy plytki a kumpel mial 68 pirackich i on juz normalnie placze a informaytyk mowi ze on chce zeby ten koles(prokurator) naisal nakaz rewizji bo poprostu mij kumpel mu sie nie spodobal nie wiem czemu. nakaz jest i zaczynaja szukac otwieraja lozko a tam 3 czteropaki piwa i 70g whitea kumpel i juz poprostu plakal jak dziecko i mowi ze za 4 dni ma 18(to byla praawda) i to wszystko na impreze a ci mu nie uwierzyli i szukaja caly dom znalezli jeszcze kilka plytek i koniec i wiec tak za kompa wyszlo 23 tys zl i grozi mu do 8 lat wiezienia!!!!!!!!!!! tragedia kurwa !
zuku
Kontakt:

Post autor: zuku »

Marcal okurwa. współczuje kumplowi :/ przekurwione totalnie
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

Koksmoj szwagier ma all oryginaly, jestem dla niego pelen podziwu i niezrozumienia, ale sie da ;)

eee, usuwam winde wszystkie mp3 i korzystam only linux...

bo tera jakby przyszli to chyba musielibysmy samochod (starego malucha :D) sprzedac , a z tego legalne tylko to co do hardwaru dokladali ;) nero itp...

a z tymi karami to sciema, bo je sad wymierza/ chyba ze nasz kochany rzad zmienil prawo ;)
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

Prawda jest jak dupa :) każdy ma swoją ;)
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

Koks moj stary ma wszystkie programy legalne... i co? znalazlem jedna osobe w polsce...

swoja droga cos takiego juz x lat jest... moga wejsc i sprawdzic...
Jkm
Kontakt:

Post autor: Jkm »

Heh... Jednym sposobem na tych skurwieli jest Linux... U mnie na wsi chodza (Mam super tapete juz gotowa). Na tapecie jest napisane: Drodzy Policjanci... Mam Linuxa, wiec prosze sie odp******** i sprawdzac swoje sluzbowe komuptery.

I co? Ja mialem 8GB muzy i 5 GB filmow i nie legalnego łondołsa... Teraz nie mam muzy, filmow i mam linuxa (robilem 3x format). Polecam go wszystkim, ktorzy sie boja o kare, bo jest darmowy...

Mam Ubuntu i jest ok, ale nie rozumie tych ludzi co mysla, ze na linuxie nie da sie grac. Wystarczy zainstalowac aplikacje Wine i po sprawie.
Koks
Kontakt:

Post autor: Koks »

Marcal Koleś przejabene ma, współczuje NAPRAWDĘ!!!!
lizzard king Jesteś bardzo dobry, a nie ma ani 1 mp3? :P
JkmUbuntu ma dość duże wyamagania i u nie każdego pójdzie :/

A tak do tematu, to powiem, że ktoś(znany, nie pamiętam, z polski) mówił o pomyśle, żeby płacić jakiś abonament i można ściągać do woli. Mnie taki pomysł pasuje w 100%
Koks.(I)am
NoFuckinName
Kontakt:

Post autor: NoFuckinName »

Jkm ale jest np.: tlen po linuksa? czy firefox? wiele takich programów nie działa z linuxem.
Koks
Kontakt:

Firefox jest skompilowany z Linuxem i jest nawet na płytce do Ubuntu :P
Koks.(I)am
Jkm
Kontakt:

Post autor: Jkm »

NoFuckinName pisze:Jkm ale jest np.: tlen po linuksa? czy firefox? wiele takich programów nie działa z linuxem.
No wiec tak:
- Kopete (jest tam tlen, gg i inne)
- Forefox instaluje sie wraz z instalacja linuxa
- Kadu (gg)
KTOSSSS
Kontakt:

Post autor: KTOSSSS »

tinkki lata o Kęty w Małopolsce;)
http://www.pinkbike.com/photo/1404538/
http://tiny.pl/937z allegro
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

3zl za mp3... czyli za 15 kawalkow (tyle mniej wiecej jest na cd) placimy 45 zl... jaki moral? i tak oplaca sie sciagac mp3, bo plyty kosztuja 60 ;]
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

Koks nie, na kompie nie slucha w ogole muzyki. ma tylko jeden album flash in the pan chyba... muzyki slucha z plyt... zeszta chujowo jest sluchac myzyki na kompie ;)

moja kolezanka tez ma wszystko orginalne (myzyka i gry)
NoFuckinName
Kontakt:

Post autor: NoFuckinName »

kar0l a jakim sposobem wyłącza się dysk w BIOSIE??
Koks
Kontakt:

Lepiej jak nie umiesz to się tym nie baw bo możesz sobie kompa doszczętnie zjebać :/
Najlepiej proproś kogoś kto się na tym zna :P
Koks.(I)am
Charlie
Kontakt:

Post autor: Charlie »

czaju pisze:zamontujcie sobie kieszeń na dysk i jak wam wparuja do domu to wywalcie przez okno :P

Najlepiej jest mieć laptopa którego zawsze można schować gdzieś, być nielegalnie podpiętym do sieci radiowej i mieszkać na wsi - ja tak mam i się niczym nie przejmuję;)
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

Derekus pisze:Smiejecie sie....
Na kompie mam zainstalowany program, ktory blokuje adres IP z polaczen, oraz taki, ktory w sekundy usuwa wszystko z dysku. Dodatkowo wszystkie plyty mam schowane w ukrytym miejscu a te, ktorych obecnie uzywam moga w kazdej chwili wyleciec za okno :)
Ogolnie : nie mam powodow do strachu :)
Hmm niewiem czemu ale przypomina mi się scena z matrixa kiedy go odwiedzaja agenci...

Charlie
to fajnie masz
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
KTOSSSS
Kontakt:

Post autor: KTOSSSS »

Ja wpadłem na pomysł jak sie ustrzec przed dzbanami:D Mam 2 dyski jeden 17GB i 2 to ma 160GB. Na 2 mam wszystko ielegalne a na 1 mam TYLKO windowsa i legalne programy (Do karty siecziowej, GG, Opera). Jak przychodzi kontrola to odpinam tysk 2 i chowam gdzie sie da. I najwyżej mogą mi wlepić kase za Windowsa:). Dostałem też cynk że sie zbliżają do Nowej Wsi (koło kęt) Byli już w Łękach i kolo dostał 3000 za filmy i mu kompa nie zabrali.
http://www.pinkbike.com/photo/1404538/
http://tiny.pl/937z allegro
RiM
Kontakt:

Post autor: RiM »

ja tez szybko wypinam dysk i w bezpieczne miejsce. a płyty które mam na wierzchu to same orginały:D
ODPOWIEDZ