66vf/66vf2/ travis single??

PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

mialem ten sam dylemat, jeździlem na vf o vf2 duzo czytalem ale wiele sie nie rózni praca no a travisie niewiele moglem sie dowiedziec bo nikt nie miał.
wybrałem Travisa i jestem mega zadowolony, odchudzilem rower o ok 500g na samym amorze, praca wyjebcza nawet jak wazysz mniej to ustawiasz pod siebie i walisz, 150mm mi w zupełnosci wystarczy, niedlugo rama zmieni sie na fula i amorak nie zamierzam zmieniac.
manity maja kiepską renome ale travis im wyszedł zajebiscie ma wszystko to co powinien miec amortyzator regulacje duzy skok jedno pólka mała waga, kąpiel olejowa itp jakby to wszystko włozyc do marzocha to amor by kosztował z 3 tysiące..
za travisa płącilem 1890 co prawda wyprzedaz bo nówka 2500 ale warto na maxa a za 1800 wtedy byl 66vf2.. którego bym nigdy nie kupil i odradzam kazdemu kto sie pyta i porównuje z innymi amorkami.
jakies zdjecia czy cos niedlugo nie mam nikogo z aparatem foto:D
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Matos
Kontakt:

Post autor: Matos »

Właśnie! Bierz Travisa,ma tłumiki TPC+,sądząc po tym że były wstawiane do Dorado DH to raczej są lepsze od SSVF stosowanych w 66.
Pozdro,
Matos.
[url=http://infobot.pl/r/1aIW]PinkBike[/url]
[url=http://infobot.pl/r/1aIR]Allegro[/url]
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Dajcie sobie spokoj z amorami typu VF19...

To tak jak kupowanie kart graficznych typu SE SL itd ( wyciete wszysztko co sie dalo, i tak naprawde nie ma nic wspolnego z wlasciwym modelem, poza numerkiem... )

Nie kumam ludzi ktorzy to kupuja
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
6casey6
Kontakt:

Post autor: 6casey6 »

mam 66fv 2005 170mm, amorek wykorzystuje 100% skoku (moja waga 75kg), mor mozna ustawic pod dana wage nawet 60kg zeby pieknie pracowal, wybiera wszysciusko (mialem wczesniej psylo i wie co to znaczy pieknie pracowac) dziwi mnie pwena wypowiedz o darowaniu sobie pewnych modeli, poniewaz usluszalem od niego tekst "ale to fajnie pracuje" (moglo byc torszke inaczej ale sens jest zachowany), budowa amora jest zblizona do budowy cepa, dlaczego? poniewaz brak tam pewnych regulacji, ktorych ja np. nie uzywam, kompresja + wew reg tlumienia powrotu mi wystarczaja, polecam amorek, i znowu rozbawil mnie tekst lepiej pikea :D ktory ma 140 skoku a jezeli ktos chce 170? i o taki pyta lub (150) ... brak slow. Pozdro

P.S. jeslei ktos powie aaa.. wew. regulacja tlumienia powrotu trzeba zmieniac olej (koszt 35zl! tyle co nic) to niech sobie kupi duro albo krowe, oba sa tanie w utrzymaniu i serwisie.
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

MaxDamageDAbo nie wszyscy maja kase zeby kupic jakis super wypasiony model z full regulacjami... a te pieniazde ktore najprawdopodobniej ciezko zarobili chca wydac na porzadny sprzet tzn.zeby nie musiali za rok kupowac nowego..
takie jest moje zdanie
tomeks
Kontakt:

Post autor: tomeks »

kurde, przed napisaniem na forum mialem watpliwosci i nie wiedzialem co wybrac. teraz to kompletnie nie wiem co mam brac;D
tomeks
Kontakt:

mi glownie chcodzi o to zeby amorek ladnie chodzil, nie byl drogi w serwisie, nie musi miec takiego wypasu w sobie i zeby byl wytzrymaly i posluzyl mi przez lata. i tak powiem;]
ble
Kontakt:

-jesli ma Ci sluzyc przez lata i ma byc wytrzymaly to kup:
66
-ladnie chodzic ma:
odkurzacz Philips EasyClean fajnie sie jezdzi nim:P
-nie byl drogi w serwisie:
marzocchi:P

sam sie zastanawialem ostatnio jakiego amora kupic i moj wybor padl na 66Rc2x wyprzedaz z gregorio to co bede wybrzydzal za 2k z gwarancja itd wiec kupilem:)
tomeks
Kontakt:

a ile okolo serwis 66vf. bo raczej bede go bral.
6casey6
Kontakt:

serwiz 66vf (nie wiem jak bedzie z RC) jak masz torszke olej w glowie wychodzi 0 zl, wszystko mozna zrobic samemu, potrzebne sa podst klucze plus "kombinerki segera" (czy jakos tak 15zl) szczerze polecam 66, Pozdro
hi men
Kontakt:

Post autor: hi men »

0 zł to raczej ciężko, za coś trzeba kupić olej.

Ja proponuję robić serwis dwa razy w roku (w tym wymiana oleju naturalnie). Koszta oleju nie są duże i na dwie wymiany to będzie około 50 zł.
6casey6
Kontakt:

no, fakt.. olej :) mialem na mysli koszt serwisowania :)
ble
Kontakt:

zawsze mozna kujawskiego z kuchni troche nalec :P
tomeks
Kontakt:

a uszczelki kiedy wymieniac?? no raczej sam tego nie zrobie. musialbym to robic wedlug jakiejs instrukcji z rysunkami ;D
tidzey_bks
Kontakt:

Post autor: tidzey_bks »

ja wczoraj dostałem 66vf2 '06... troche sie bałem o jego prace czytajc niektore wypowiedzi z tego forum i... nie wiem o co tyle pier***enia. Praca igła, lepiej by juz chyba nie mógł chodzic, miekko - twardo, wystarczy sie schylic do pokretełka. Tłumienie tak samo. Waga? nie ma tragedii, cos za cos. Nie żałuje swojego zakupu :D

btw. waze 65kg i amor jak to marcok chodzi pieknie
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Dzisiaj pobawilem sie troche rc2x tak to sie pisze? Nie wiem byl prosto z pudelka, ale jezeli po dotarciu nie zacznei chodzic. To powiem jedno. jakbym to kupil to chyba bym sie zlamal. Dziala naprawde kiepsko. Co do travisa kumpel ma tylko dwupolke te tpc. I mowie szcze swietny amor.
Ssij pento
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

Sulring Ciiiii... Dzieci sie jarają bomberami, bo maja fajne naklejki i każda 13-nastka wie co to 66 vfrc6zxSeSlX ,888 rc1200123vfsss2413 i itp...

Max masz po częsci racje, ale tak to jest... Naoglądaja sie filmów komercyjnych i potem śnią im sie po nocach białe 66rc... Bez obrazy oczywiscie dla userów forum, to tylko pewna część tak ma...

Pzdr.
Zbigi666
Kontakt:

Post autor: Zbigi666 »

xxxxxx pisze:Sulring Ciiiii... Dzieci sie jarają bomberami, bo maja fajne naklejki i każda 13-nastka wie co to 66 vfrc6zxSeSlX ,888 rc1200123vfsss2413 i itp...

Max masz po częsci racje, ale tak to jest... Naoglądaja sie filmów komercyjnych i potem śnią im sie po nocach białe 66rc... Bez obrazy oczywiscie dla userów forum, to tylko pewna część tak ma...

Pzdr.
dokladnie;]

marcok da kilkanascie 66-tej,straci na tym kilkanascie tysiecy.potem ci ludzie zrobia filmik jak skacza itd. jakies dzieci w wieku 11-14 lat go obejza i mysla jaki ten marcok jest fajny i mocny itp. superlatywy.potem udzielaja sie na forum robiac przy tym mnustfo błedow ort.i jada tych ktorzy mowia ze jest cos lepszego w tej wadze i cenie;)nie mowie ze kazdy 13 latek i user marcoka to ****** ,jednak tacy jak wszedzie sie zdarzaja i wychwalaja swoje ponad wszystko ,nie widzac nic innego.najbardziej rozbrajajacy tekst"marcok to marcok".marcok jest strasznie dobrze wypromowany.gdzie nie czytam na pinkbike widze tekst ze travis łoi dupe 66 .
tomeks
Kontakt:

musze przyznac ze kazdy chwali to co ma i mysle ze kazdy powinien kupywac sprzet " pod siebie " i zwracac uwage na to z bedziemy korzystac/ ile potrzebujemy skoku itp. patrzac na to innym kontem, mozna wywnioskowac ze kazdy amor jest ***.owy bo kazdemy cos brakuje. i dalej nie wiadomo co brac.
ODPOWIEDZ