UMF (United Merida Freeriders) a MERIDA

michalek6000
Kontakt:

UMF (United Merida Freeriders) a MERIDA

Post autor: michalek6000 »

dzisiaj dostalem w swoje rece nowego Bike Action'a i sa tam modele rowerow UMF na 2007 rok
pisze tam ze UMF to "odnoga tajwańskiej Meridy". Kumpel sie ze mna kluci ze UMF to zupełnie inna firma i nie ma z Merida nic wspólnego. No wiec piszcie.
P.S. te umf'y to z gold labelami, travisami i w ogóle elo :D
mdfka
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

Z tego co wiem UMF jest to australijska(?) formacja kilku freeriderów i to dla nich została wprowadzona ta seria UMF(United Merida Freeriders) rowerów marki Merida,pozdro.
ps.kumpel ma starego UMF'a po małych modyfikacjach,czyli troche lepszy damper niż seryjnie jest montowany,wspawane wzmocnienia wachacza i mocowania tegoż dampera i powiększony skok z 100 do 140mm choć moim zdaniem dało by się jeszcze więcej wyciągnąć bo kąt główki na to zezwala
http://www.pinkbike.com/photo/1132895/
ramka jest taka sobie i kosztuje grosze
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

no te ramki to byla kupa faktycznie a nowymi chyba nie maja wiele wspolnego , a merida pewnie chcialem reklame sobie zrobic i taki bubel wypuscila ale za niska kase
www.mm-foto.pl
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

pepikDH^ pisze:Z tego co wiem UMF jest to australijska(?) formacja kilku freeriderów i to dla nich została wprowadzona ta seria UMF(United Merida Freeriders) rowerów marki Merida,pozdro.
Nie australijska lecz austryjacka (pierwotnie) i nie dla nich, lecz za ich pomocą.
Ramy UMF mają geometrię przez nich projektowaną. W teamie jeżdżą osoby zajmujące się od streetu/trialu poprzez dirt aż do freeride-u (swego czasu nawet BMX).

michalek6000
UMF to nie firma lecz MARKA firmy Merida. (Podobnie jak Prodigy i Duncon).
Czyli ramy mają w cholerę wspólnego z Meridą i kumpel nie ma racji :)

P.S. http://www.umf-bikes.de/
wookie85 pisze:no te ramki to byla kupa faktycznie a nowymi chyba nie maja wiele wspolnego , a merida pewnie chcialem reklame sobie zrobic i taki bubel wypuscila ale za niska kase
Co do fulli to nawet ten ich team na nich nie jeździł. Że bubel to fakt, ale pewnie głównie dlatego, że ramy te były budowane z użyciem technik stosowanych przez Meridę w ramach XC i spawane w ich fabryce (były tam także spawane sztywne azonici (nie pamiętam nazwy modelu), które także pękały jak oszalałe...
michalek6000
Kontakt:

Post autor: michalek6000 »

A widzieliście sety na 2007 rok ? ;>
mdfka
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

Xxsin Ja slyszalem ze to Kanadyjski odłam... I dlatego na Adidas Slopstyle pokazaly sie pierwszy raz te ramy... ( tzn te nowe super modele , podobne do stinky, i itp...)
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

xxxxxx
Jestem pewien, że Austryjacki. Nawet na jednym z festiwalów w Szklarskiej Porębie (dosyć dawno) team UMF miał pokazy...
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

Xxsin ma racje na calej linii :]
a o nowych umfach jest osobny topic ;)
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

Xxsin a no to spox, kiedys wyczytalem gdzies ze to Kanada, czyli zostalem wprowadzony w blad.
ODPOWIEDZ