z rowerem przez granice
-
- Kontakt:
z rowerem przez granice
W tym temaci NIE chodzi mi o wycieczke Xc w ktorej bede przekraczał granice tylko o wysłanie roweru z USA do polski w wakacje zamierzam wyjechac do USA i cos sobie tam kupic poczym zabrac to ze soba do kraju jest jakies cło orjetuje sie ktos wtym moze ktos z was juz to przerabiał sa jakies opłaty celne czy mozna zapokowac rower jako bagaz do torby wsadzc do samolotu?
Re: z rowerem przez granice
Za urzywane rowery nie ma cła przynajmniej tak ja sie orietujeKrzysiekFR pisze:W tym temaci NIE chodzi mi o wycieczke Xc w ktorej bede przekraczał granice tylko o wysłanie roweru z USA do polski w wakacje zamierzam wyjechac do USA i cos sobie tam kupic poczym zabrac to ze soba do kraju jest jakies cło orjetuje sie ktos wtym moze ktos z was juz to przerabiał sa jakies opłaty celne czy mozna zapokowac rower jako bagaz do torby wsadzc do samolotu?
Przepraszam, którędy na Warszawę ??
Cło jakie mogą Ci nałożyć to 11% + 22% podatku VAT od wartości przesyłki (cena towaru i koszt przesyłki), jednak stać się tak nie musi. Co do wysyłki polecam firmę www.polamerusa.com
Można to przewieźć samolotem, ale zorientuj się co do tego jaka jest dopuszczalna waga bagażu, bo za nadwyżki dosyć dużo się płaci.
Można to przewieźć samolotem, ale zorientuj się co do tego jaka jest dopuszczalna waga bagażu, bo za nadwyżki dosyć dużo się płaci.