sruby do półek w juniorze ! pomocy !!!!

qaz_Krk
Kontakt:

sruby do półek w juniorze ! pomocy !!!!

Post autor: qaz_Krk »

z mojej glupoty mam problem, otóz przekreciłem zbyt mocno srube w górnej pólce trzymającą golen i sruba pekła w polowie.
koncówka została w koronie, druga połowe wyjąłem...
ile moze kosztowac taka sruba do juniora ??
połowke trzeba rozwiercic i wykruszyc tyle wiem. co radzicie ?
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

A ta półka ma dziury na śruby na wylot?
pewnie tak:) to nic nie krusz tylko cieńszym wiertłem nawierć środek śruby (zakrętarką albo ewentualnie wiertarką ręczną, mniejsze obroty) w pewnym momencie wiertło się zablokuje i przekręcisz resztę śruby na drugą stronę.
tak najprościej i nie zniszczysz gwintu wewnątrz pułki.
A co do śruby to pewnie jest jakaś standardowa.
bierz 2 śrubę i idź do sklepu metalowego
koszt- dosłownie grosze;)

ewentualnie jak nie jest dziura na wylot- potrzebujesz "lewe" wiertło tzn takie którym wiercisz w drugą stronę. A postępowanie tak samo
Tomasz-DH
Kontakt:

Post autor: Tomasz-DH »

hahaha miałem to samo :P;] Idź do pogotowia rowerowego zrobią ci to lux :P;] śrubka to pestka jeśli jestes z krakowa to jedź sobie do rynqu podgurskiego tam zaraz koło banku ( na przeciwko rynqu podgórskiego ) jest sklep z śrubkami itp, za jakieś 20 śrubek zapłacisz moze 2 zł a srubka zajebiste mocne itp nie do rozjebania !! ;] a jeśli chodzi o pogotowie rowerowe to nawet ci to za free zrobią ale daj mi coś nalezy sie !!:];p
qaz_Krk
Kontakt:

a czy w maveriku mi to zrobią , bo do podgórza mam w pizd... daleko
a otwory na sruby nie są na wylot
qaz_Krk
Kontakt:

gdzie dzisiaj mogłbym to zrobic ? jest jakis serwis otwarty ?
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

masz wiertarke? bierzesz małe wiertło nawiercasz srube, potem bierzesz małego imbusa wbijasz na chama w te dziurke i odkręcasz to jest 10 minut roboty!
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

qaz_Krkdzisiaj... to możesz iść do kościoła:) najwczesinej jutro - tak jak mówią, idź do pogotowia rowerowego, albo sam pokombinuj.

Ja za srubki do Shivy zaplacilem 2,12zł:P za 15 śrubek o twardosci 8.8 - wiec drogie to nie jest;] Najlepiej wyposażony sklep w śruby jest na ul.Bożego Ciała (Kazimierz) - mozna isc od Pl.Wolnica albo od Dietla - naprawde mjaą duży asortyment.
www.feel-free.pl
ODPOWIEDZ