merida umf stormbringer kick

fr_rider
Kontakt:

merida umf stormbringer kick

Post autor: fr_rider »

http://allegro.pl/item153499819_rama_me ... k_17_.html co sadzicie o tej ramce chciałbym ją stosować w fr i dh, wsadzić 66vf2 a i co to za damper bo wygląda na jakiś szajs wymadeionowany w chinach i ostatnie pytanie jaki wsadzić do tej ramki damper ?? a i urąbe tego co mi zają mój nick: dh_rider a teraz musze być fr_rider chociaż bardziej preferuje dh niż fr a i ciekaw jestem tego tego 9 metrowego "niby dropa".... ale piszcie tylko o ramce bo to, to tylko margines :]
www.DH-ZONE.com no powiedzmy że narazie jest rulez :D
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

wchodzi burner 210mm i rama ma wtedy ok 145mm skoku ale jak dla mnie to i tak lepiej kupic signa
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
fr_rider
Kontakt:

a idź ode mnie za signem..... wiem że polskie najlepsze ale weź, nie w tym przypadku..... długo w dh nie podre ze signem, czy to fr1 czy fr2 to i tak po 2 tygodniach bedzie pęknięte, JumpintheFiRe to mówisz że damper 210mm wejdzie ?? a tak drupi raz na marginesie to masz spoko rowerek :D
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

A myslisz ze ta merida dluzej wytrzyma, wyglad jak z hipermarketowki zerżniety, lepiej jakas uzywke kup. Moze gorszego amora kup a lepsza rame. Wolalbym juz lepiej azona na przyklad
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

wolałbym 10 razy lepiej Signa FR2 niz tą meride..fr_riderMyslisz że ta Merida wytrzyma Ci więcej niż Sign?
fr_rider
Kontakt:

a-zone + 66vf2 spasi ?? to ja mam gdzieś oba signy i tą umf'ke i biore a-zona !! oczywiście pro, ale jest jeden ból: nie wiem czy pogłoski są prawdziwe ale ja staram sie w nie niewierzyć bo podobno author niedba o swoich klientów i ramki szybko pękają tam gdzie niepowinny, weźcie mi to sprostujcie....
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

ten a-zone z tym 66 to Ci długo nie pociagnie, strasznie lubią pękać te ramki.
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

mojemu kumplowi w a-zonie z juniorem urwala sie glowka wiec nie polecam

set 66+kazda z wymienionych powyzej ram to nie jest zestaw do dh
jak tak koniecznie chcesz cos do dh za mala kase to prosze:
http://www.allegro.pl/item153358215_sco ... _cena.html
i jakby nie bylo to nie mowie ze to jest dobra rama bo min. rozmiar *******

a tak na powaznie to dozbieraj kase i kup np DM fr4 uzywke stinky, raleigha,gianta ac, albo cos innego

aha i ty chyba nigdy signa nie widziales na zywo jak mowisz ze ta merida wytrzyma wiecej ;P
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

fr_rider pisze:a idź ode mnie za signem..... wiem że polskie najlepsze ale weź, nie w tym przypadku..... długo w dh nie podre ze signem, czy to fr1 czy fr2 to i tak po 2 tygodniach bedzie pęknięte, JumpintheFiRe to mówisz że damper 210mm wejdzie ?? a tak drupi raz na marginesie to masz spoko rowerek :D
48,5 raza bardzi fr2 bym wolal bo ta merida to jedna wielka kupa i najlepiej zapomnij o niej

authora tez bym sobie darowal chyba z emasz dobrego znajomego spawacza , ale jak masz kupic na dodatek nowa rame to tym bardziej sobie odpusc

ile masz kasy ?
www.mm-foto.pl
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

eee 1000x hehe
ta merida to mega kupsko:)
a pokaż mi pękniętego signa??:P hehe
z monsterami się nie łamie:P
szukałem długo i nie mogę do tej pory nic zepsutego znaleźć, a bardzo dużo tego jeździ.
Za to tą meridę widziałem uwaloną :)
FR1/FR2 to mocna ramka, a w ogóle taka ona polska,ze ją tobią na tajwanie;]
tylko na pewno nie w fabryce gdzie robią tą merdię bo tam zapewne robią same markety
michal15
Kontakt:

Post autor: michal15 »

SeraaX mega kupsko to ty jestes ... ja mam meridke i jest wypasik z rock shox pro deluxem 240 mm .. jezdze w enduro .. pewnie ze moze rama niewytrzyma jazdy w dyscyplinie DH ale lekkie fr i enduro jak najbardziej ... ta rama przezyła 8.5m dropa i jakos niepęka wiec nie pier.... łosiu ze jest kupą ..
*** EnDurO RiDe ***

.... Ride My Life ....

Dartmoor 4X
Kuba_Szczecin
Kontakt:

Post autor: Kuba_Szczecin »

michal15 pisze:ta rama przezyła 8.5m dropa i jakos niepęka wiec nie pier.... łosiu ze jest kupą ..

pokaż jakąś fotke albo filmik z tego dropa bo szczerze mówiąc to niechce mi sie wierzyć...
SeraaX
moderator
Kontakt:

Kuba_Szczecin pisze:
michal15 pisze:ta rama przezyła 8.5m dropa i jakos niepęka wiec nie pier.... łosiu ze jest kupą ..

pokaż jakąś fotke albo filmik z tego dropa bo szczerze mówiąc to niechce mi sie wierzyć...
też bym to zoabaczył;] merida+ duro triple = 8,5 metrowy drop. chyba ze drop polegał na zrzuceniu roweru z 3 piętra w zaspe albo cuś;]
heheh
to jest kupa, market i nie wiem jak to można porównywać do signa, a tym bardziej czegokolwiek lepszego;]

ps. rurę sterową sie ucina;)
fr_rider
Kontakt:

michal15 to ta merida co masz ją na pinkbike'u ?? <hahaha> wiesz co dobry żart to by nie przeżyło jazdy po prostej asfaltowej drodze, przecież to by sie rozleciało w powietrzu....
utros
Kontakt:

Post autor: utros »

fr_riderNie *******, że sign jest do dupy.Jeździłeś? nie! Ja go mam z super t pro '04 i juz nie jeden wyjazd od szczyrku przezył.Widac ze nie siedzisz długo w rowerach bo jak myslisz ze a-zone przetwa z takim amorem to sie mylisz.Przeciez to ze pekaja a-zony wie kazdy. No no chyba nie kazdy...
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
SeraaX
moderator
Kontakt:

fr_rider co sie śmiejesz sam takim czymś chciałeś jeździć w dh;] a o się nie nadaje do niczego. jeszcze stormbringer (samo, bez kick) jest możliwą ramą ,ale nie to
Kuba_Szczecin
Kontakt:

Post autor: Kuba_Szczecin »

fr_rider pisze:michal15 to ta merida co masz ją na pinkbike'u ?? <hahaha> wiesz co dobry żart to by nie przeżyło jazdy po prostej asfaltowej drodze, przecież to by sie rozleciało w powietrzu....

ty to sie akurat nie odzywaj... ;]
fr_rider
Kontakt:

no ok przyznaje wam racje: signy są ok umfy nie ok a-zony też a teraz powiedzcie mi bo jakiś piotrex wysyła widomości na priv że ma ramke banditke z pro deluxem czy coś, poprosiłem go o pare fot i może to zgra: bandit+66vf2, bo w końcu bandit to pierwowzór a-zona, napiszcie coś o nim prosze
michal15
Kontakt:

Post autor: michal15 »

http://www.pinkbike.com/photo/899387/ masz pizdo i mnie kurwa niedenerwój ciulu ..... bo masz pointa i sie cieszysz gównem cwelu .. i zebys wiedział ze wytrzyma ****** <ziewa>
*** EnDurO RiDe ***

.... Ride My Life ....

Dartmoor 4X
ODPOWIEDZ