Leaber pisze:prosty
"może to nie swinger, ale on jest niestety niemal dwa razy droższy... a ten działa tez bardzo dobrze... polecałbym Ci ten 200x56mm "
Ja mam taki problem ze przy dobiciu zawieszenia opona zaczepia mi o siodło , moze to byc wina tego ze mam rame 16, ale mysle ze jak zamontojesz damper o większym skoku to moze pojawic się ten sam problem :|
Leaber myślę że rozwiązaniem takiego problemu może być podniesienie siodła, bądź przesunięcie go w sztycy do przodu, bądź jedno i drugie... Nie jest to straszna i nie spotykana przypadłość - będąc na zawodach pucharu świata (jako kibic ma się rozumieć ;-P )widziałem jak największym prosom działo się takie coś :-)
Buddy_04 napisał:
Schodek nienawidze sztywniaków.... po prostu są sztywne, a z resztą nie nawidze dzwonić zębami przy zjeździe ze schodów...
...musisz potrenowac nad techniką pokonywania schodów skoro dzwonisz zębami :)) w górach nigdzie równo nie jest,więc dopiero tam znienawidzisz zęby :)) a FULL wcale Cię nie obroni przed nierównościami :((( nawet taki za 20.000 pln :))
....POzdro i trzymaj rytm :)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Schodek nie lubie sztywniaków, wymieniliśmy się z kumplem rowerami na 5 dni, on mi dał ns metropolis a ja mu mojego fr2..... Metropolis cały czas przeleżał w domu bo nie mogłem znieść sztywnego tyłu
rozmów, na temat co jest lepsze - full vs hardtail, było bez liku, i żadna nie przyniosła rozwiązania, i żadn nie rozstrzygnęła tego sporu... ja wole fulle :-D bo są lepsze :-P
Ja proponuje wziąść Metela RP albo RPA o długości 200mm i skoku 56mm przez co uzyskamy pełne 178mm skoku tylnego koła bez zmiany geometrii :]
Pozdro,
Matos.
na przymiarkę podnosiłem tył żeby był pod 215 i przód pod super T. albo jakieś 66 mi sie bardzo podba. NIe jest znacznie wyższy.
A do tego zawsze moge wziąść 24 na tył co też planuje i nie będzie praktycznie różnicy od 200mm na kole 26
Ja będe wkładał na pewno 215/63 metala rp nówkę, albo coś używanego w podobnej cenie.
A krótki rower to kwestia gustu, długość signa mi akurat bardzo pasuje;)