prosze pomocy (HELP)komp

SPEED
Kontakt:

prosze pomocy (HELP)komp

Post autor: SPEED »

witam
mam problem z kompem jak sie nie połacze z netem to nic sie nie dzieje a jak sie połaczne i wejde na przegladarke oper czy explorera czy fire fox to np jak wpisze allegro.pl to staje wszystko tak jak by sie zawieszał kursor staje i **** co zrobic moze to wina płyty głównej bo miałem wymieniana bo stara kurwa sie spaliła i co tera. poprostuy załamka ciagle go resetuje w biosa wchodziłem i nic moze formata i od nowa windowsa wgrac czy odddac go na reklamacje z powodu płyty głownej
HELP HELP
i nie pisac głupot tylko konkrety
pozdrorower
Alx
Kontakt:

Post autor: Alx »

zacznij może od przeskanowania komputera dobrym antywirem :)
Derekus
Kontakt:

Post autor: Derekus »

Powiem Ci, ze przyczyn moze byc wiele. Ostatnio cos takiego mialem i to byla wina karty graficznej bo robila jakies zwarcia czy cos takiego. Nie sugeruj sie tym do konca. Na Twoim miejscu w miare mozliwosci podlaczyl bym po kolei czesci od kumpla sprawdzajac czy dalej sie zawiesza lub po prostu oddal do naprawy.
www.fr-chelm.yoyo.pl
dawidek1
Kontakt:

Post autor: dawidek1 »

ale jest zupełny zawias i musisz resetować??
SPEED
Kontakt:

przełozyłem karte graficzną z geoforce 2 na radeon 7000 zobaczymy CO sie bedzie dziac
Mol
Kontakt:

Post autor: Mol »

Ja ostanio mialem wymieniana plyte gl bo mi sie spalila i pozniej dzwonilem do netu bo go nie mialem i problem u mnie przynajmniej na:
- zmianie jakiegos kodu ( ip, czy cos takiego )
- sterowniki do karty sieciowej trzeba bylo wgrac
- oraz stery do grafiki
No i komp mi smiga
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Właśnie, może starsze wersje jakichś driverów masz...
http://dhcyc.pinkbike.com
SPEED
Kontakt:

przełozyłem karte i to samo ale coraz dłuzej chodzi bez resetu :P a net jusz instalowałem 5 razy wszysktkie stery i ****
Xard
Kontakt:

Post autor: Xard »

ej... od razu rób formata jeżeli zmieniałeś płytę główną. u mnie po wymianie płyty system w ogóle się nie podniósł. Z tym, że ja miałem wymianę też proca z Socketa-A na S939, ale w sumie proc to proc, płyta to płyta, a Winda nawet nie spróbowała ruszyć.
[S] Manitou Stance Static 80mm, koło BFR24" 48H, 14mm, bdb stan. na PW pisać
enduromaster
Kontakt:

Post autor: enduromaster »

mnie się tak działo jak padła jedna z kości ram
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
Wrona
Kontakt:

Post autor: Wrona »

Po pierwsze: przeskanuj kompa dobrym programem antywirusowym.
Po drugie: Jak nie pomaga "po pierwsze" to najlepszy będzie reinstall systemu. To napewno pomoże, a jak nie to chyba (przy Twojej wiedzy :P) zakład zostaje :P
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

zadzwon do swojej sieci net jesli masz stala i powiedz ze masz nowa plyte i nowa karte, mila pani (badz pan) powie ze twoja karta zostala dodana do wpuszczanych i tyle. Choc nie jestem pewien czy dobrze zzrozumialem twoj problem.

EDIT:
aha bedziesz musial podac IP i numer faktury najprawdopdoniej zeby Cie zferyfikowac.
utros
Kontakt:

Post autor: utros »

Poprostu MAC adres sie nie zgadza z tym co miałes poprzednio.Zawiadom Twojego providera netu o zmianie Mac adresu i bedzie żyć.
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
SPEED
Kontakt:

dobra te pedały z neta (multimedia) to dupy nie rusza i im sie nie chce mam zamiar zrobic reinstall kompa zawssze robił to mojej siory chłopak ale tera nie ma czasu i sma bym chicał to zrbic pomocy jak to zrobic
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

no ale jesli to jest wina wlasnie MAC adresu to reinstall nic nie da a tylko stracisz w kuwe czasu. Ja tak zrobilem ze 3 lata temu ze 3 razy formatowalem az ktos sprytny mnie o tym poinformowal ;)
ODPOWIEDZ