merida umf stormbringer kick

Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Kumepl ma w azonie Juniora 2003 170mm i bardzo przyjemne ma geo i juz tak chyba z dobry rok smiga :)
Ufik
Kontakt:

Post autor: Ufik »

wszyscy wiemy ze to jest kupa,a ty dalej jej gorliwie bronisz bo
w koncu ja masz normalka kazdy chwali swoje. a za te texty co piszesz na ludzi ja bym ci strzelil w pysk gowniarzu.

PS.pisze tak pozno bo wlasnie skonczylem Carbona:p
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

Nie rozumiem was...
Po 1-sze. Popatrzcie na tą meride... niedośc żę wygląda jak z marketu,to jeszcze taką marketową jakość posiada.
Po 2. Ta rama niepracuje,nawet na jakimś średnim damperze(średnim,bo wątpie żeby ktoś 5th tam ładował...)
Po 3. Chłopie,jeżeli chcesz mieć całe jaja i face-a to nie kupuj tej meridy.
Teraz się wypowiem na temat signa.
Ciekawa geometria, skoku mogło by być trochę więcej, ale te 170mm wystarczy.
W połączeniu z vanillią rc otrzymujemy przyjemnie pracującą ramke.
O wytrzymałości... kumpel ma tą ramke, z mz fork:d i trzyma się,a katuje ją i to nieźle:]
Podsumowanie : Merida to rama,którą możemy kupic 9-cio latkowi na komunię. Sign jest ramką z prawdziwego zdarzenia,i to właśnie na signa bym stawiał!
gazela_bike
Kontakt:

Post autor: gazela_bike »

freed dobrze gadasz :D
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=356807489
Popek333
Kontakt:

Post autor: Popek333 »

POPIERAM FREEDA:) nie trza nic dodawac...........;]
UFR
Kontakt:

Post autor: UFR »

freed, na ferie zapodam Ci specjalnie zdjecia umf z 5 elementem albo ktoryms ze swinger'ow bo wlasnie chce zakupic ktorys z tych damperow ;] Zreszta potwierdze wasze slowa ze rama nie jest za ciekawa, ale latam na niej dropy 2-3-4 m i narazie pekla tylko przy mocowaniu dampera. A peka przy zamykaniu zawieszenia, praca jest srednia, sztywnosc boczna>>>>eeehhh porazka...

A co do wkladania damperow wiekrzych od 210 mm, np. ten rs 240 mm, skmin jak masz wachacz wyciagniety... ale pomysl nie zly :P

Podsumowanie; Merida to rama na ktorej mozna smialo spasc z 4 m dropa i nie rozleci sie(a gdyby miala lepszy damper to i by nie pekla tak szybko i gdybym nie wazyl 80kg ^.^) 9 letni chlopiec nie bardzo by dosiadl ta rame, a nie produkuja wersji junior, freed masz jakies kompleksy ?

Pozdrawiam :)
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

ja juz swoja opinie na temat tej ramy wyrazilem: w tych pienadzach (liczac dokupienie dobrego dampera i zmiane lozysk na maszynowe(sic)) mozna juz dostac duzo lepsza rame do ciezszych zastosowan

michal15i fr_rider zachowujecie sie smiesznie
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
fr_rider
Kontakt:

Post autor: fr_rider »

dziękuje
www.DH-ZONE.com no powiedzmy że narazie jest rulez :D
FFaaJJaa !!
Kontakt:

Post autor: FFaaJJaa !! »

SORRY ze sie wtrącam ale potrzebuje szybko napinacza na single speeda zamiast przezutki ...jestem z Krakowa... wiec jak ktos ma to niech pisze z gory dzieki... :)))
AnArcHy ///!!!
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

....
www.mm-foto.pl
michal15
Kontakt:

Post autor: michal15 »

JumpintheFiRe ja równiez dziekuje :P na tej ramce mi sie jezdzi bardzo dobrze :] ... wiec jaki problem ? ja na niej akurat nieskacze :] no i rs z tyłu bardzo ładnie pracuje :) wy sobie mozecie kupic nawet karpiela czy big hita a mnie to bedzie ..... fiuuuu :P wisiec ;D ...
mam swoje miejsca gdzie na niej jezdze i jest git ...
*** EnDurO RiDe ***

.... Ride My Life ....

Dartmoor 4X
FFaaJJaa !!
Kontakt:

hm moze jednak ktos ma ten napinacz....do sprzedania...pisac!!! !!!
AnArcHy ///!!!
michal15
Kontakt:

FFaaJJaa !! to nie giełda ...
*** EnDurO RiDe ***

.... Ride My Life ....

Dartmoor 4X
Thrash
Kontakt:

Post autor: Thrash »

Chlopaki pierdzielicie , a taka ramka dobra a taka zla , roznie bywa , ja nieslyszalem nic dobrego o tosie inu a mialem przez jeden sezon i ciezko mi bylo sie z nia rozstac , dawala rade w kazdym miejscu , jak dla mnie to drop 3,5 byl wysoki a ramka dawala rade na niezbyt pochyle londowanie , w dh tez mozna bylo posmigac , ogolnie trzeba troche na ramce pojezdzic i wiedziec kiedy ja zmienic a chlopak nie powiedzial nic o swoich umiejetnosciach .
http://imnot69.pinkbike.com/album/old-photos/
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

nie porównuj do tego tosy:) one tez pękały i to często
umf nie jest nawet średnią ramką zwłaszcza za tą cenę.
Mozna mieć za tą sama kasę fr2,
znacznie mocnieszą, nie na łożyskach ślizgowych i już nie pseudo-marketową ramę
Wybór jest chyba oczywisty
michal15
Kontakt:

<ziewa>
*** EnDurO RiDe ***

.... Ride My Life ....

Dartmoor 4X
FFaaJJaa !!
Kontakt:

michal15..no nie gielda to kurwa tu w calym krakowie nie ma tych napinaczy ... moze mi laskawoe powiesz gdzie je dostane ..... :///
AnArcHy ///!!!
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

na pewno nie tutaj i jest cos t akiego jak google i sklepy internetowe....
www.mm-foto.pl
pano_dh
Kontakt:

Post autor: pano_dh »

nie kluccie sie. tak sie składa ze to ja jestem na tym foto z tym"8.5 metrowym dropem" i chciałbym sprostowac ze niebyłto drop a przelot o dlugosci okolo 8.5m i powiem tak. na początku w tej ramie byl zmieniony damper na fox vanniliaR który sie nawet spisywal puki nie wylecialy z niego wszystkie regulacje. potem ramka zaczelą pękac gdzie tylko sie dalo i co chwile musiałem ja spawac. rama pozatym nie ma zadnej sztywnosci bocznej i "ma cięcej skoku na boki niż do gory" . dodam ze waze ok 50 kg :P osobiscie nikomu kto by chciał poszaleś gdzies w terenie nie polecałbym tej ramki. to jest poprostu rama do enduro( a,noi wage tez troche ma) . co do signa to duzo znajomych na tym jeździ i jakos nie narzekają. narazie sie te rowerki trzymaja kupy wszystkie:P jeśli chodzi o a-zone to wiadomo ze sama firma mówi za siebie. Author nie pozwolil by sobie na wyprodukowanie jakiegos tzw bubla. wiadomo,zdaza sie ze te ramy pękaja na gówkach ale jeśli ktos daje do niego 888 i jeszcze katuje ile tylko mozna to kazda rama po czasie nie wytrzyma . kumpel miala-zone z manitou shermanem i uwazam ze zestaw byl zajebisty. osobiscie uwazam ze a-zone najlepszy.potem sign a umf'a NIE KUPUJCIE!!!! szkoda nerwów i zdrowia. tym miłym akcentem zakończe moje wypracowanie ..
trzymajcie sie !!!!!!!
ODPOWIEDZ