problem destroyer piasta joytecha...

SuperKoń
Kontakt:

problem destroyer piasta joytecha...

Post autor: SuperKoń »

tak jak w temacie mam problem dokladniej to pytanie ... mam piaste joytecha i rame destroyer jump na 2007 i jest taka sprawa bo zeby piasta dobrze siedziala (czyt. na tych nagwintowanych czesciach a nie na zacisku) to tylny trojkat musi o jakies 5-6 cm się zwężyć .. i tu pytanie czy jak go tak "sciskam'' to nic sie nie stanie w jezdzie?? dzieki
Let's ride and don't stop flying again...
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

5-6 cm lol ? co ty masz za miaste moze szosowa ? ;]
www.mm-foto.pl
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

Sciskam czyli...?? chodzi ci o to zeby ja odgiać do srodka??czy jak....mozesz sprubować,ale ja bym sie w takie rzeczy nie bawił,tylko napisal do nich ze cos nie pasuje..i niech to napraiwa,przeciez kupiłeś fabrycznie nowa rame i ma byc dobra..co nie??;d z nimi trzeba ostro...wiem cos o tym :D

pozdro
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
ak47

Post autor: ak47 »

w końcu ten trójkąt pęknie. Musisz mieć coś z piastą/ramą nie tak, bo różnica 5cm to przepotężna odległość i dziwię się, że jeszcze rama nie pękła. Chyba że chodzi o 5-6mm - jak tak to możesz spokojnie jeździć. W wielu ramach i widelcach jest tak. Najlepiej zmień sobie oś na gwintowaną na śruby i wyreguluj sobie szerokość podkładkami. Najlepiej żeby wogóle nie było naprężeń na mocowaniu, ale jak są niewielkie to i tak powinno być ok.
SuperKoń
Kontakt:

sciskam - po jakies 2 max 3 cm do srodka musza przyblizyc się tylne haki ... wydaje mi sie ze ni ebedzie problemu ale musze sie upewnic... :D... w poprzednim biku bylo po 1 cm... a tu po 2 z kazdej strony wiec sie zaniepokoilem ... :D nic sie nie powinno dziac... jak myslicie?

Edit: po dokladniejszym zmierzeniu wychodzi po 8mm z każdej strony... temat do zamniecia dzieki za pomoc :D
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

lol nie ma to jak umiec mierzyc :>

a tak an przyyszlosc nawet jak to stal po 2-3 cm na strone to za duzo !!!!! i nie wolno tak sciskac bo ci pierdolnie i to baaardzo szybko , o alu ramie nie mowie bo tyle sie nie sicagnie , ba nawet jak tyle stal sciagniesz to znaczy ze ram ahujowa i malo sztywna

8mm ujdzie ale na moj gust masz piaste szosowa pod wielotryb nakrecany ?? napisz jaka masz piaste
www.mm-foto.pl
SuperKoń
Kontakt:

...Piasta Joytech 7/8/9 rzedowa na kulkach 36 otworów... mam fote zaraz dam linke (editem) hm... oto fota http://i57.photobucket.com/albums/g213/ ... 556228.jpg a to z zalozonym kolem http://i57.photobucket.com/albums/g213/ ... CF0011.jpg
ODPOWIEDZ