pozyjemy zobaczymy :) do myslenia daje tez wysokosc tego 66 ktora wynosi 59,5 cm !! nawet Junior T tyle nie ma jak narazie to mi sie podoba :) zobaczymy po jakims czasie w praktce
Do niedawna mialem zamiar kupic sobie Z150 bo potrzebuje troche wiecej travel a jest to raczej jedyna propozycja na 1 i 1/8 incha ale sie wstrzymalem i poczekam na Bomberka 66. Raczej sie nie martwie o sztywnosc. Powinno byc ok. Moj kumpel jezdzi na Shermanie Breakoucie ze 170 mm skoku i nie ma z nim najmniejszych problemow co do sztywnosci. A nie jezdzi nim po parku tylko jest dosc ostro traktowany.
A jak pogodze sie z tym ze skonczy sie podjezdzanie o wlasnych silach pod gorki to moze bedzie 888....
Mysle ze juz na jesieni bedzie mozna kupic nowe Bombery. Zwykle na koniec sezonu wchodza nowosci na nowy rok (juz mozna kupic czesc manitou na 2005). A cena? Napewno troche drozej niz z150 i taniej niz 888. Strzelam ze bedzie cos okolo 1000-1200 cdn.
Z tego co wiem to B 66 ma mieć możliwość wyboru skoku 150 lub 170 mm. No i rura sterowa ma mieć 1,5 cala czyli raczej nie dla wszystkich ten amorek. Źródło wiedzy to MagazynRowerowy. Mam nadzieję, że jednak ten amorek będzie też na 1,1/8 bo sam bym z chęcią go wstawił do swojego bika.
Niedawno kupiłem sobie amorek marzocchi na 2004 rok i dostałem polską instrukcję na rok '04 i oryginalną na '05 !!! :D
Z tego co tam wyczytałem to będą / są ? 3 wersje 66 ( tak jak 888 )
Oprócz 66 i D-Street 24'' to będzie jeszcze jeden nowy amor - All Mountain ( o ile się nie mylę ).
kurde jesli ma to byc na 1,5 cala to lipa trza wymieniac rame :/ hmm z tego co sie doczytalekm to nie ma nic tam napisane o nowej rurze sterowej :/ choc wprawadzenie 170 mm przy jednej polce mialo by sens wlasnie przy 1,5 cala hmm zobaczymy za jakis czas...
66 bedzie raczej na rure 1 i 1\8.... Napisane jest tak w wyzej wymienionym artykule i wynika to z konsekwencji... Skoro ma byc to alternatywa dla 888 i z150 to jak ma byc inaczej?
Jezeli ktos widzial Z150FR to wie ze on ma prawie pełna rure sterowa jest tam ponizej 1cm srednicy wewnterznej takze dlatego nie robia 1,5 cala sterow.