Suport 128mm!!Pomocy!

Ylim
Kontakt:

Suport 128mm!!Pomocy!

Post autor: Ylim »

Witam!! Niedawno stałem się posiadaczem nowej ramy. Jednak wstępnej przymiarce suportu i korby okazało się że coś nie pasuje. Moja korba to truvativ hussefelt howitzer+ pakiet howitzer team. Mianowicie, okazało się że mała koronka ociera o ramę a duża ( po zdjęciu małej) jest o 2mm od ramy. Wnioskuję że suport jest za krótki, ponieważ jest to 118 mm, natomiast producent podaje że suport powinien byc 128 mm. Zastanawiam się co zrobic, czy zmieniac całą korbe z suportem(co średnio mi pasuje bo zestaw jest używan od lipca) czy poszukac suportu howitzer team czy Xr na długosc 128mm. Musze również zaznaczyc że nie wiem czy takowe suporty istnieją. Prosze o jakies porady;) Pozdrawiam!
Kasha
Kontakt:

Post autor: Kasha »

118mm i 128mm to oznaczenia suportów ISIS, w howitzerze to jest trochę inaczej. Potrzebujesz suportu pod linię łańcucha 55-57mm, czyli długość osi howitzera 150mm. Standardowy howitzer, którego masz teraz i jest niby pod linię 47,5 - 50mm ma bodajże 136mm. Jak używasz przedniej przerzutki to zwróć też i na nią uwagę, chociaż przy dwóch zębatkach nie będzie raczej problemu (ale to wyjdzie po zmontowaniu wszystkiego).

http://bike-center.home.pl/product_info ... cts_id=527
Jeszcze jakiś czas temu ci mieli odpowiadający ci model. Z dostępnością w sklepach nie jest za dobrze, tym bardziej że większość nie wie nawet, że jest coś takiego jak dłuższy howitzer.
Jak coś to jest jeszcze skleprowerowy.com, tylko tu cena jest zaporowa.
A że się tak spytam - czy rama to VPFree? :)
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

to ja sie dołącze do pytania czy ktos wie gdzie w polsce dostane pakiet 100/148??
Ylim
Kontakt:

Post autor: Ylim »

Thnx Kasha;* Jesteś wielka/i?:P Ale naprawdę thnx bardzo. Niedawno wysłałem maila do harfy-haryss. Nie używam przedniej przerzutki... A co do ramy- to nie VPFree, to jest RB Monster Dh;p:]. Myslę że jeśli nawet w skleprowerowy nie będą mieli to w harfie się znajdzie;). Pozdrawiam i jeszcze raz thnx:*:)
ODPOWIEDZ