Wrocław ul. Bajana

Wrona
Kontakt:

Post autor: Wrona »

BikerJG i ja Cie popieram ;) Może nie w 100% ale jak dla mnie budowa takiego toru mija się z celem. To jest właśnie wywalanie kasy w błoto. Gdyby takie miejsce powstało po konsultacji z bikerami na pewno wyglądało by to inaczej i przydałoby się większej liczbie osób. Jeżeli miałoby to służyć dzieciom, to po co robić to takich rozmiarów? A jeżeli bardziej doświadczonym riderom to wcale to nie wygląda mi na hopy :/ Za te pieniądze można było zbudować równoległy tor dla dzieci (mini muldo-hopy) i prawdziwe hopy (średnie i duże) i miałoby to napewno większy sens. Niemniej jednak dobrze, że w ogóle coś się dzieje... Ale (z własnego doświadczenia) wiem, że jeżeli władze porozmawiałyby z osobami do których z założenia obiekt miał być skierowany, to wyszłoby to lepiej... Zdecydowanie lepiej. I nie mówcie, że nie mogło być lepiej...
SPEED
Kontakt:

Post autor: SPEED »

zauwazyliscie ze jedna z hopek jest z ladowania na plaskie
zgadzam sie z tym ze to dla moedelów r/c
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Ajzbuduje chopy u mnie w miescie :] sam dobrze wiesz ze tak jak powiedzieli dawidek1Wrona to byl nie potrzebny wydatek :/ Ajz podam ci maly przyklad: mowisz do mamy- mamo ide na rower
-idz tylko wez ochraniacze -wychodzisz bez -do domu wracasz po 3 miesiacach w szpitalu ze zlamanym kregoslupem Ale przynajmniej wiesz ze trzeba ubierac ochraniacze. TO JEST CHORE Jedyna dobra strona tego toru to inicjatywa wladz wroclawia i tego zdania nikt nie podwazy :) Pozdro
Mikel
Kontakt:

Post autor: Mikel »

dawidek1 pisze:BikerJG ja cię popieram :D
Rzeczywiście robienie betonowego toru w tym stylu jest dość dziwnym pomysłem. Czy nie przyjemniejsza jest gleba na ubitej ziemi niż na twardym jak penis we wzwodzie betonie? :] Ok-inicjatywa w porządku. Wykonanie-nie przemyślane...
moze i gleba jest przyjemniejsza, ale pomysl o utrzymaniu takiego toru.. po opadach na trasie robi sie mnostwo muld i wyzlobien w nawierzchni, a miasta zwyczajnie na cos takiego nie stac...
BikerJG, nie ublizaj innym.
Wrona
Kontakt:

Mikel, jak było stać na wywalenie takiej kasy (na pewno nie mało to kosztowało) na taki tor i by było ich stać na utrzymanie, zwłaszcza, że budowa toru z ziemi kosztowałaby o wiele, wiele mniej.

Mały OT: Trochę kultury by się przydało... Jak sami użytkownicy nie potrafią kulturalnie dyskutować to powinni tym się zająć moderatorzy... Niestety często sami nie świecą przykładem :/
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

prawda jest taka ze czy miasto cos wybuduje czy nie robi nic to niektórym zawsze jest źle.

na szczescie nie wszyscy wszystko negują i są tacy ktorzy potrafią docenić :]
ak47

Post autor: ak47 »

tor zbudowano z betonu a nie z ziemii z prostej przyczyny - beton tańszy. Mówicie, że budowa toru ziemnego byłaby tańsza - no tak, ale tor betonowy budujesz i on stoi przez długie lata. Tor ziemny trzeba by było poprawiać przy intensywnym użytkowaniu kilka razy w roku. Miasto dostało fundusze na budowę objektu sportowego i wykorzystało je maksymalnie. Jeżeli są możliwe do uzyskania, to przeważnie jednorazowo i wtedy miastu najbardziej opłaca się wydać jak największą kwotę, niż zrobić coś za małą kasę, a potem przez lata odkrawać z budżetu kasę na renowację obiektu. Ludzie, nauczcie się myśleć z punktu widzenia innych osób, w tym wypadku ludzi z urzędu miasta. Takie są realia...

Dla najbardziej niekumatych prosty przykład : wujek z USA mówi wam, że tylko dzisiaj do wydania dostajecie 5000zł. Masz do wyboru : dobry,ciężki rower za 4999zł, który wytrzyma wiele lat i lepszy oraz lżejszy rowerek za 2000, który wytrzyma rok i będziesz musiał go naprawiać za pieniądze z kieszonkowego, którego dostajesz i tak za mało. Co wybierzesz?
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

ak47 przywracasz wiare w myślacych ludzi. pozdro
51N17E
Kontakt:

Post autor: 51N17E »

Nie tylko dzieciaki ucze sie streetu ale gdzie mam sie nauczyc latac na dircie ??????Chyba nie na 1,5 metrowych hopach kolomnie przy TVP niektórzy wiedzą bo tam sobie latają ^^ Myśle że odwiedze to miejsce na wiosne albo teraz jeszcze jak bedzie pogoda !!! Jeżeli to nie jest faktycznie tor dla jakis aut na sterowanie LOL!! Nie ma co takiego czegos szukalem..Powiedzcie mi tylkoo co to za nawierzchcnia dziwna ??Jak ogladałem na extreme taki mini tor do dirtu to był szutrowy a nie z jakiejs takiej maty!!!To chyba dla R/C szkoda;( jak ktos obada to niech napisze!!!!YEAH znalazlem na pierwszej stronie jaka byla jest podpisane Hopki dla Rowerzystów heheh pozdro ^^
http://www.wroclaw.hydral.com.pl/127036,foto.html Przyjezdzajcie to moze mnie czegos nauczycie ^^
Kaente
Kontakt:

Post autor: Kaente »

narzekajcie...to takie polskie
Ktoś Nowy
Kontakt:

Post autor: Ktoś Nowy »

Potwierdzam tylko, że nawierzchnia to beton (taki chropowaty) i tylko pomalowany na czerwono. A co do trafnosci budowania takich torów - lepiej, żeby był niz zeby go nie było i koniec dyskusji. Spodoba sie, wzośnie zainteresowane i będzie moze wieksza szansa na budowanie podobnego lepszego:).
http://www.pinkbike.com/photo/2662706/ na kili
Wrona
Kontakt:

ak47, a co byś zrobił gdybyś miał dostawać 5000 co roku? Bo budżet miasta zasilany jest co roku... I nie porównuj roweru do takiej "trasy". Bo z roweru korzysta jedna osoba, a z toru więcej... Sami chyba powiecie, że tam się nie da skakać, więc czemu niby to mają być hopy? Ok pojeździć można i to się ceni, ale...

ak47 i powiedz mi, kto Ci powiedział, że beton jest tańszy? :/ I już mi nie mów, że konserwacja byłaby taka droga, bo gdyby byli tam ludzie, którzy są miłośnikami rowerowania (a skoro powstał taki obiekt, to domyślam się, że są), to sami mogliby się tym zająć, wkońcu tak działa większość dirtów....

Ale ok jak uważacie, ja niczyjego zdania nie zamierzam zmieniać :)
51N17E
Kontakt:

Post autor: 51N17E »

Moim zdanie powinni to zrobic z jakiegoś szutru(albo nie wiem ze czego tam sie robi )^^!!A bikerzy ci co tam by jezdzili juz by o to zadbali :D No jednak zdaje mi sie że betonik jest nie miły w dotyku lol!!!
Idzik
Kontakt:

Post autor: Idzik »

Mieszkam 100m od tego miejsca i wcale nie jest to takie głupie. Jak powiedział Siuda na rozgrzewke jest spoko. Nawierzchnia to zwykły asfalt tylko, że pomalowany czerwoną farbą...
ak47

Post autor: ak47 »

Wronaile masz latek? 5000zł to kosztował projekt obietku..:D Nie wiem, czy wiesz na jakich zasadach tworzy się projekt budżetu gminy wrocław każdego roku...... Sam nie czuję się osobą kompetentną, by to wyjaśniać, mimo, że miałem długi czas styczność z tymi sprawami.

Poza tym ziemia to materiał nietrwały i łatwo modyfikowalny. Obiekt dostaje akceptacje inspektoratu w stanie takim jak jest na początku.Najpierw jednak akceptowany jest projekt Beton po kilku latach nie zmieni się. A ziemny tor może zostać tak udziwniony, że jeżeli wydarzy się choć jeden wypadek, TO WINNA BĘDZIE GMINA, dlatego, że obiekt jest niezgodny z projektem. Krótko rzecz ujmując, obiekt musi mieć wygląd dokładnie taki jak w projekcie.Jak bikerzy sobie przerobią tor na hardcorową trasę, to ktoś za to beknie....
STone
Kontakt:

Post autor: STone »

Mieszkam blisko tego toru i chawle sobie ta inwestycje miasta. To dobrze ze dzieciaki moga juz nie tylko pobawic sie na hustawce i zjezdzalni a maja wiecej mozliwosci, to bardzo rozwijajace. O ile kojarze to chyba jedyny taki tor dla dzieciakow we wro. Jedynie do czego mam zastrzezenia to wykonanie wybicia na stoliku i wielkosci czopow, przydala by sie rowniez niewielka banda, ale byc moze nie ma jej tylko dlatego by dzieciaki sie nie napedzaly za mocno.

Jestem pewien ze jezeli miasto pojdzie w tym kierunku by budowac wiecej takich obiektow to automatycznie bedzie poprawiala sie ich jakosc wykonania.
Siuda
Kontakt:

Post autor: Siuda »

Ludzie o czym wy mowicie. Wylatujecie z takimi tekstami ze powinno byc z ziemi z szutru i innych tego typu materialow. To nie jest tor przygotowany dla PRO. To jest tor dla 8 letnich dzieci ktore moga sobie tam pojezdzic. To ze MY mozemy tam posmigac to jest to jakas dodatkowa zaleta tego miejsca. Wladze miasta na bank nie mialy zamiaru budowac trasy dla masterow. Po pierwsze nie te rozmiary nie ta lokalizacja i nie te fundusze. Rownie dobrze mozecie sie sprzeczac o to ze ta mini silownia ktora jest kolo tamtej miejscowy jest dla pakerow i ze oni tam nie moga sie rozwijac. Miasto wybudowalo kryty skatepark a wy sie czepiacie ze ten mini tor jest z asfaltu. Jak wam nie pasuje to po prostu tam nie przyjezdzajcie. W okolicy nie brakuje miejsc do jazdy.Dirt na kosmosie, Dirt na oso skatepark czego wiecej chcec w okolicy. Ja osobiscie uwazam ze byla to dobra inwestycja i ze czasem mozna sobie tam podjechac i posmigac. Nie jest to miejsce dla PRO tylko dla dzieci do zabawy. To tyle co mialem do powiedzenia w tym temacie

Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/1399733/
ODPOWIEDZ