piszcie kto miał złamany nadgarstek

Nemero
Kontakt:

Re: piszcie kto miał złamany nadgarstek

Post autor: Nemero »

anteczekdh pisze:4 tygodnie temu byłem na pewnej trasce dh i wjechałem w drzewo po wizycie na pogotowiu okazało sie że mam złuszczoną chrząstke kości promieniowej 3 go stopnia wczoraj byłem u lekarza na kontroli i dowiedziałem sie że nie będe mógł jezdzić przez 5 miesięcy a wydaje mi sie że to troche za długo,czy ktos z was miał podobną kontuzje ?i ile nie mógł jezdzić?
To normalne że lakarz przesadza z terminem ale zabezpiecza sie w ten oto sposób... według mnie po 2 miechac bedzie juz ok..... chodz to zalezy od złamania ale po 3 miechach to 100% ok.. :)
http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
tomaskwiat1
Kontakt:

Post autor: tomaskwiat1 »

A jak sobie radzicie z bólem nadgarstka. Ja po 3 dniach pobytu w górach juz nie dawałem rady z nadgarstkiem tak bardzo mnie bolał. Stosowałem maści i opaskę ale bez większych rezultatów po prostu musiałem częściej stawać w czasie zjazdu i chwilę odpoczywać może byłem za bardzo spięty no ale Szczyrk nie rozpieszcza zjazdowca.
Jestem ciekaw waszych patentów.
Artrasik
Kontakt:

Post autor: Artrasik »

zlamanie przynasady dalszej k. lociowej lewej bez przenieszczenia zluszczenie nasady dalszej k. promienoej lewej typ 2 rtg po repozycji ustawienie dobre . wczoraj zaliczylem na bike i taki rezultat...
Sprzedam :rame kona stuff 2005 15,5 400zł !!
gg4139952
Dartmoor
Kontakt:

Post autor: Dartmoor »

mialem dokladnie to samo, 18.09.2006 złuszczenie kosci promieniowej lewego nadgarstka....rowno miesiac w gipsie, i do teraz nie mam pelnej sprawnosci w rece...a zaczalem jezdzic na biku tydzien po sciagnieciu gipsu, chodzilem na basen itp. Dzisiaj juz nadgarstek mnie nie boli ,lecz boli mnie coraz czesciej łokiec, z ktorym nie bylo problemu po glebie....jak juz ci sciagana gips radze chodzic na jakas rehabilitacje, bo same cwiczenia w domu za duzo nie zdzialaja...moj kolega mial zlamana noge 2 lata temu i nie chcial chodzic na zadne zajecia i do dzisoaj kuleje....jakies zajecia w wodzie naprawde wiele znacza po takim urazie ;)
ODPOWIEDZ