Pinkbike-coraz gorzej:/

szele
Kontakt:

Post autor: szele »

Mawet pisze:fakt jest taki że swastyka to pradawny symbol słońca, rozwoju duchowego w kulturach europy azji afryki i ameryki. (o ile się nie mylę używany również w początkach chrześcijaństwa) Można wyróżnić 2 swastyki zależenie od kierunku "skręcenia" ramion. Jedna z nich symbolizuje słońce wiosenne druga jesienne.
Znak ten został przeinterpretowany za czasów hitlera.
wcale nie zostal przeinterpretowany ;/ coora ludzie czytac czytac !!! a nie powtarzac pierdoly od kolegow czy ze szkoly !!!! jak juz cos ta ,,hitlerowska sfastyka'' wywodzi sie dokladnie z indii i z tego co wiem to laczenie ich podobnymi graficznie krzyzami z inncyh rejonow swiata to dosc mocny blad
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
wuzekpros
Kontakt:

Post autor: wuzekpros »

Tak czytam, ze Hitler wyrzadzil Polsce wileka krzywde ( jest to fakt oraz nie mam zamiaru tutaj bronic Hitlera jak i jego ideologii) ale wydaje mi sie, ze komunisci pomimo "wyratowania" nas od Hitlera wyrzadzili Polsce wieksza krzywde. Do dzis nie mamy normalnego państwa... Więc skoro propagowanie trasci nazistowskich zostalo zakazane to i komunistycznych rowniez powinno. Mozecie sie zgadzac tutaj ze mna lub nie.
A zdjecie jak zdjecie tylko nie w to miejsce wrzucone
Pozdrawiam
xD
ak47

Post autor: ak47 »

szeleGdyby głupota świeciła, już dawno ludzie oślepli by patrząc na ciebie. Wracaj do szkoły pacanie i ucz się czytać ze zrozumieniem. Powiedz mi, co jest nieprawdą w moim poprzednim poście????
Może błędnie zrozumiałeś, że Finlandia uczyniła swastykę swoim symbolem po wojnie. To nie znaczy, że finowie wymyślili ten symbol.
przeczytaj sobie(ze zrozumieniem najlepiej) tą stronkę http://pl.wikipedia.org/wiki/Swastyka, w szczególności tekst opatrzony nagłówkiem "Kraje germańskie".
Czytając twoje wypowiedzi, odnoszę wrażenie, że jesteś ulubieńcem tych "gorących 13" i wyrażasz się dokładnie jak one : boszz, coorwa, jush,tesh, gówno żresh.....
szele
Kontakt:

ak47 mistrzu ale czy ja neguje twoja finlandie ?? :O :D

Po 1 znalazlbys odrobine bardziej wiarygodne zrodlo swojej wiedzy niz wikipedia :D
Po 2 juz wytlumacze tobie i innym
Fakt z Finlandia to racja.
Ale tak sie dziwnie sklada ze sfastka w bialym okregu i na czerwonym tle byla flaga NSDAP czyli w czasach kiedfy wujek adi mial odrobine wiecej niz 25 lat. Otoz co znaczy ta przedziwna flaga??
Poszukaj na wikipedi(:D) z czym ludzie kojarza kolor czerwony ? tak to komuchy a jak na wikipedii pisze (:D) znak uderzajaco podobny do sfastyki we wschodnio indyjskiej kulturze oznacza ogien - a wiec bardziej kumaci czytaelnicy tego posta domyslaja sie juz ze chodzilo o cos w rodzaju spalenia komunizmu ( moze nawet od srodka) myslisz ze idea narodowego socjalizmu ma cos wspolnego z socjalizmem ?? coz moze znajdziesz na wikipedii cos o tym ze nazwa ta powstala dla prowokacji jako ze socjalizm byl wtedy modnym haslem (cos jak dzis moher) a ze w niemczech jak i w calej europie panowal kryzys wiec wyznawcy ns stworzyli swoja nazwe prowokacyjnei uzywajac nazwy socjalizmu do sciagnieca potencjalnych sluchaczy na wiece

specjalnie dla ciebie : boszszsz :) no offence

oczywscie z finladnia mailes racja ale ja uczepilem sie szczegolnie calego znaczku na skrzydle a nie samej sfastyki :)

swoja dorga juz dawno nie mialem okazji tak zywo podyskutowac na forum :> za to dzieki :P

i jeszcze raz powtorze jako ze jestem goraca 13 : boszzzz
szele
Kontakt:

na samolotach sie nie znam az tak ale skoro jak mowisz jest z I wojny swiatowej a widnieje na nim to godlo to panowie w muzeum popelnili lajtowy blad no, chyba ze niemcy smigali na tych sprzetach jeszcze w II ws :D
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

szeleczyżbyśstudiował historię??:] czy internet?:)

no wikipedii jest dobrze wyjaśnione;)
I prosze mi tu potęgi wikipedii nie podważać:)
w testach encykpopedii online wypada duzo lepiej niż komercyjne, bo caly czas ktoś udoskonala artykuły.
Sam cześto sie uczę do laboratoriów i ćwiczeń w łaśnie z wikipedii.

A co do sprawy samolotu i dzieciaka. Młody jest, nie pomyślał i dla jaj wrzucił.
Na szczeście dla niego z młodzieńczej glupoty sie wyrasta;)
Sam mam fotki z pomnikiem stalina z białorusi
(btw. zajebisty kraj) conie znaczy że w jakiś sposób popeiralem jego dzialania. Ot pamiątka.
szele
Kontakt:

SeraaX przyznam ze nie hisorie aczkolwiek zblizony kierunek :)

ale wikipedia niema zadnego podloza naukowego !! a fakt ze definicje moze wpisac kazdy odrazu ja dyskfalifikuje

a jesli chodzi o samolot o dzieciaka to spytam wprost : Kto z was byl w Auschwitz ?? a kto z was zrobil sobie zdjecie pod napisaem arbeit macht frei ?? he ?? no wlasnie to jest dokladnie to samo :) zeby byla jasnosc ja nie zrobilem sobie tam zdjecia :) kto ma koszulke z che guevara ?? albo z leninem ?? no prosze jestesmy w domu :]

btw a propos zdjec woloszanski mial kiedys fajny felieton o niemieckich zbrojeniach mundurach itp, mianowcie skad wlasnie takie zainteresowanie niemieckimi mundurami, czapkami ss czy czolgami ? one sa poprostu ladne ! :) nad kazdym projektem czuwali najlepsi owczesni niemieccy stylisci i designerzy a wiec maski gazowe siejace groze czy dlugie plaszcze panow z gestapo czy ofeceorw waffen ss nie byly dobrane przypadkowo i stad dzisiejsze fascynacje i zainetersowania mlodych ludzi bombowcami i mundurami :) polecam poszukac tego artykulu - bardzo ciekawy :)
szele
Kontakt:

hohoho ale nabilem postow :> jak nie ja :D
ak47

dobra, może już warto zamknąć ten temat. Koleś dawno usunął zdjęcie i po problemie.
wuzekpros
Kontakt:

szele jakbym byl w auschwitz to ja bym sobie zrobil zdj pod tym napisem ^.- Bo oczuwam jakas "niechec" do zydow ^.-
Pozdrawiam
xD
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

ak47 pisze:boszz, coorwa, jush,tesh, gówno żresh.....
ale mam zwałe z was
szele pisze:jeszcze raz powtorze jako ze jestem goraca 13 : boszzzz
ahahahaha
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

cala ta nagonka na goscia, ktory sfotografowal sie na tle samolotu luftwaffe wydaje mi sie mocno przesadzona. w zasadzie jedyne za co moglbym go opieprzyc to zasmiecanie pinkbike'a zdjeciami zupelnie nie odnoszacymi sie do tematyki portalu. potepiam oczywiscie gloszenie, badz wcielanie w zycie aspolecznych ideologii, ale taka sytuacja nie miala tutaj miejsca. sam interesuje sie tematyka pierwszej i drugiej wojny, szczegolnie od niemieckiej strony i posiadam pare ciekawych fantow, ktore sa dla mnie cenne z kolekcjonerskiego punktu widzenia. mianowanie mnie z gory nazista (co sie zdarzalo) uwazam za krzywdzace i swiadczy o ciemnogrodzie umyslowym. jestem w stanie zrozumiec, ze w przypadku starszych ludzi moze przywolac to zle wspomnienia, ale zarowno spolecznosc tego forum, jak i pinkbike nie ma prawa pamietac tych czasow.
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

sck:
Trudno się z Tobą nie zgodzić! W pełnej rozciągłości!
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
Mawet
Kontakt:

Post autor: Mawet »

szeleswastyka była symbolem powszechnym w kulturach praktycznie wszystkich kontynentów, nie tylko w indii.
Znak ten został przeinterpretowany bo pierwotnie oznaczał coś innego. I sam to piszesz w swoich postach
a samolot jest z II Wojny Siwatowej
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
szele
Kontakt:

wuzekpros miej na wzgledzie ilu polakow przeszlo pod tym napisem jak bedziesz sie pod nim fotografowal

Mawet nie nazwyajmy tego przinterpretowaniem tylko raczej rozszerzeniem symboliki - polaczeniem znaczen dla jasnosci :)
ak47

Mawet jesteś pewien, że to samolot z drugiej wojny? Wygląda na stary myśliwiec. Na II wojnie były Fockewulfy FW190(głównie), Messerschmity Bf109, Heinkle, Junkersy. Żaden z nich nie był chyba kryty płótnem i nie miał drewnianen konstrukcji, jak ten samolocik ze zdjęcia. Sklejało się kiedyś te modele papierowe i plastikowe, to się wie:)
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

wuzekpros...brawo !! nie ma to jak miłosc blizniego ;)) ...rozumiem że wyniosłes to z domu gdzie rodzice pluli na telewizor i wołali ZYDZIII !!! jak oglądali dziennik...a swoja drogą to żal mi Ciebie z takim podejściem !!! Polacy zazdrościli Żydom pracowitości i zmysłu handlowego ....a w tym czasie chlali na potęge i kręcili wasnie miedzy soba !!! Powiedz mi jakiego koloru skóry na świecie jest więcej ????
białego czy kolorowego ???
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
wuzekpros
Kontakt:

sck tez troche interesuje sie 2ws od strony niemieckiej :) rowzniez nazywanie mnie nazista jest bledem. Czytalem nawet Mein Kampf bo chcialem zobaczyc oco Hitlerowi chodzilo i o ile sie nie myle na poczatku pisal,ze chcialby aby niemcy zostaly obronca slabych narodow, to co bylo dalej to juz wydaje mi sie brednie...
szeletak mam na wzgledzie ilu Polakow tam zginelo :)
W razie czego jestem gotow na polemike ale na poziomie oczywiscie
Pozdrawiam
xD
wuzekpros
Kontakt:

Schodek zle rozumiesz...
I prosze nie wplatywac w to moich rodzicow bo oni nic Ci nie zrobili. Moi rodzice sa tolerancyjni i juz nie raz mialem od nich "bure" za moje poglady ale nic tego nie zmieni. Aha i nie jestem z tych co nie nawidza zydow jedynie jakos nie bardzo mi pasuja...
xD
ODPOWIEDZ