Nie wiem jaki suport i prosze o pomoc :)

arturro1987
Kontakt:

Nie wiem jaki suport i prosze o pomoc :)

Post autor: arturro1987 »

Pod koniec wakacji zaczołem sobie skłądac bika.Jest to rama Krosser 17 :) Kupiłem juz wiekszosc czesci ale brakuje mi jeszcze suportu.Niby zmierzyłem wymiary ale nie wiem czy takie wogule sa: 33,7 mm i 68 mm.Byłem juz w apru sklepach i jak narazie nie maja takich suportów a ja nie bede czekał do wakacji :P Jesli ktos wiec gdzie moge dostac taki suport to bardzo prosze o napisac :) Z óry dzieki i pozdro dla wszystkich !
ak47

Post autor: ak47 »

a po co mierzysz średnicę wewnętrzną. Mufa MTB i tyle! Długość korpusu 68mm - najpopularniejszy. Musisz jeszcze określić długość osi - jak korba na kwadrat, to możesz zaryzykować i wziąć support 113mm. To najpopularniejsza długość.
Napisz wogóle o jaki support chodzi - kwadrat czy isis. Jak masz korbe to powineneś wiedzieć.
Sory, ale Twoja bezradność mnie poraża....
wymiar 33,7mm to średnica mufy, chociaż dokładny wymiar to 34,8mm(1,37"). Szukaj supportu z gwintem angielskim(BSA)
arturro1987
Kontakt:

Korbe(durolux) mam na isis wiec suport tez bede miał na isis to akurat wiem ale nie wiem czy dobrze zimerzyłem tak jak powiedzałes srednice mufy ;/ mierzyłęm z kazdej strony i tyle samo wychoziło czyli 33,7.Poszedłem dzis do sklepu rowerowego z korba i powiedzili bym zadzwoinłem za pare dni to sie okaze czy mi taka gdzies znajda :) Mam nadzieje ze taki wymiar bedzie w koncu zaniose im ramke to zmontuja.Dzieki za pomoc i pozdro !
http://studioporzadku.pl/
Czyszczenie-dywanow-krakow/Czyszczenie wykładzin Kraków
ak47

Post autor: ak47 »

to może napisz jaką masz ramę. Wtedy łatwiej dobierzemy długoś supportu
Dziwny sklep, jeżeli potrzebują kilku dni na znalezienie odpowiedniej osi
slawkow68
Kontakt:

Post autor: slawkow68 »

http://www.erowery.pl/go/_info/?id=511 rama to chyba taka, z tego co sie orientuje
arturro1987
Kontakt:

"slawkow68" podał dobrego linka :) Rama Krosser rozmiar 17 tylko ze bordowa ale to nie ma znaczenia.Byłem w tym sklepie i jeszcze powiedzili ze długosc suportu powinna byc 113mm.mam tylko 130 i mam nadzieje ze w tej cenie sie zmieszcze z kupnem suportu bo niej estem az taki bogaty :P
Ufik
Kontakt:

Post autor: Ufik »

http://www.allegro.pl/item156550297.html taki jest dobry jak na poczatek, zobacz na allegro duzo tego tam jest
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

nie mierzy sie sredni tylko sie sprzwdza w necie ile ma rama, a maja albo 68 albo 73 , a podejrzewam ze jako typowy stereotypowy full ma 68 a drugi wymiar 113
arturro1987
Kontakt:

Teraz juz bede wiedział :P Dzis koles zadzwonił i jutro idem odebrac suport.Koles cos wspominał o truativie za 110zł i mam nadzieje ze bedzie dobry.Zaniose mu sama remke i korbe wezme by sprawdzic czy wszystko jest oki i mi zmontuje na miejscu tak mysle :) A mam jeszcze jedno pytanko tak na przyszłosc :P Jezeli bede kupywał kiedys suport to jakie wymiary mi sa potrzebne ? Tak jak u mnie 68 mm i 113 mm i cos jeszcze.Chyba srednica "mufy" ale to zalezy od ramy kolega kawałek wyzej mówił :)
MadDaBomBer
Kontakt:

Post autor: MadDaBomBer »

Nosz kurrrrr.... KupYwać to można kupę robić, a support można ewentualnie kupOwać... Średnica mufy jest bodajże jedna albo dwie (gwint angielski (w znaczniej większości ram) bądź włoski (chyba tylko w szosówkach) [JAKBYM NIE MIAŁ RACJI TO NIECH MNIE KTOŚ KOMPETENTNY POPRAWI :]. Poza tym nie wiem co tam masz za sklep, ale jak oni nie są w stanie powiedzieć Ci, że nie musisz mierzyć średnicy mufy (mówisz im jaka rama i powinni od razu wiedzieć albo zerknąć w katalogu), to ja bym tego miejsca unikał...

A na przyszłość potrzebne Ci są dwa wymiary:
1) szerokość mufy (68 bądź 73), jeśli masz napinacz montowany pod support to zaznacz im to, bo moze się zdarzyć, chociaż wątpię, że konstrukcja miske będzie wyjątkowo nietolerancyjna na zmianę wywołaną obecnością napinacza. Mufa 68 z napinacem lub przerzutką montowaną na support to tzw. 68E, czyli +/- 70 mm. Nowe supporty są do tego dostosowane i nie powinno być problemów.

2) długość osi (obecnie najpopularniejsze to 113 i 118mm). Czasami zdarza się, że jak jest za mało, to nie można ustawić napinacza albo duża zębatka trze o dolne rurki rylnego trójkąta ramy, a jak jest za dużo to daje duży skos łańcucha i spada on przy korzystaniu z niskich przłożeń (tzn. wyższych zębatek na kasecie).

Najlepiej weź tą ramę do sklepu i pokaż im ją, chyba że jż mają ten support dla Ciebie.
[S]: kierownica Easton Lo-Rise 635mm na 31,8
[K]: D321ew D521 na 36 otw.

GG: 810 574
MadDaBomBer
Kontakt:

Post autor: MadDaBomBer »

BTW czytaliście opis tego roweru ? :)))
"Chcesz się wyżyć i …. i się nie boisz?" - chyba jeździć na takiej ramie :)

"Pozwala on uprawiać "jazdę wolną" w takim wydaniu, jaki najbardziej Ci odpowiada." - freeride czyli jazda wolna... No comments:)

" Musisz jednak pamiętać, że choć nadaje się do szybkiej jazdy w dół i skoków to niestety nie jest najlepszym wyborem na zwykłą wycieczkę z koleżankami." - żeby nie padły ze śmiechu ? :)

"Rowery PANIC przeznaczone są do naprawdę ostrej jazdy, w tym skoków. Używane do jazdy w górach i po specjalnie wybudowanych torach ziemnych (fourcross, dirtjumping), a także do jazdy w miejskiej dżungli (street). Bardzo popularny wśród młodych ludzi lubiących adrenalinę i traktujących jazdę jako zabawę." - nieustraszony pogromca krawężników MIEJSKIEJ DŻUNGLI :)

No ale to wszystko prawda, bo posiadasz najmocniejszy osprzęt Truvativ HussefelD :)
[S]: kierownica Easton Lo-Rise 635mm na 31,8
[K]: D321ew D521 na 36 otw.

GG: 810 574
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

No ten kto pisal ten opis mial bardzoooo duzą wyobraznie :D
arturro1987
Kontakt:

OKi juz wszystko mam i całe szczescie :P Zamonotwali mi juz ten suport wraz z korba i jak narazie wszystko jest oki :) Dzieki wszystkim za pomoc !
ODPOWIEDZ