Problem z Hope 6 Ti
Problem z Hope 6 Ti
Siemka . no więc kupiłem sobie używanego Hope 6 Ti, w bardzo dobrym stanie. Na początku nie chodziły dwa tłoczki ale wyczyściłem, wysmarowałem i chodzą wszystkie. I mój problem polega na tym że hamulec jak na razie prawie w ogóle nie hamuje. i nie wiem czy ten Hope tak długo się dociera czy tarcza jest jakaś tłusta czy coś... Myślałem nad podpaleniem tarczy żeby ją wyczyścić..
http://www.pinkbike.com/photo/1149768/
-
- Kontakt:
Z hamplamin to jest tak dziwnie- przynajmniej u mnie, że byleco zrobie, przestawie zacisk, zaczne sobie regulować, to hamują gorzej niż przed i dopiero po zjezdzie-dwóch łapią jak powinny. Żebys miał pewność ze twoje to wina właśnie tego że są 'świeże' to wez moze je przeczyść czymś żeby nie było żadnych tłuszczów itp na tarczy ani klockach (poszukaj, było o tym a pisanie w kółko tego samego znudziło mi sie troche...) Dopiero wtedy jezdzij i docieraj, a gdy i wtedy nie da rady to sie sam zorientujesz ze cos jest zle...
http://dhcyc.pinkbike.com
Re: Problem z Hope 6 Ti
bo hopy nie hamuja :). Kto je potrafi zmusic do hmowanie ten jest niezly mistrz. Mialem mini i krotko mono . Tylne mono przez moment hamowalo niezle ale po zmianie ramy juz sie mi nie udalo go stawic tak aby dobrze hamowal. Dobre ustawienie i odpowietrzenie do podstawa. ja na nie nie mialem sily i pozbylem sie ich. Znajomy mial tez zestaw mono i mini i mial podobne odczucia.Zabora pisze:Siemka . no więc kupiłem sobie używanego Hope 6 Ti, w bardzo dobrym stanie. Na początku nie chodziły dwa tłoczki ale wyczyściłem, wysmarowałem i chodzą wszystkie. I mój problem polega na tym że hamulec jak na razie prawie w ogóle nie hamuje. i nie wiem czy ten Hope tak długo się dociera czy tarcza jest jakaś tłusta czy coś... Myślałem nad podpaleniem tarczy żeby ją wyczyścić..