Jaka szkoła /studia dla ridera??

MacGyver
Kontakt:

Jaka szkoła /studia dla ridera??

Post autor: MacGyver »

Witam w tym roku pisze maturke i poszukuje jakiejs szkoły\kierunku przyjaznej riderom :) jestem z tych którzy nielubią sie uczyc ale jak trzeba to trzeba. oprócz latania na biku interesuje sie komputerami troche elektroniką ,i takie tam pokrewne. Obecnie jestem w LP ekonomiczno administracyjnym.
Poszukuje jakiejs szkoły po której dostał bym prace i miał bym czas na hobby:) no i oczywiscie zeby w szkole niebyło zadnego zapierdo.. ze przychodze na house i mam kuc do 22.
Wiekszosc z was (przynajmniej tak mi sie zdaje) jest w wieku studenckim bądz starszym doradzcie na co isc a czego sie wystrzegac (moze wy popełniliscie taki błąd i poszliscie na cos na co niepowinienem isc)
osobiscie zastanawiałem sie nad technikiem farmacji w szczecinie praca była by na 100% ale perspektywa sprzedawania leków starym babciom nie jest czyms fajnym :] ) aha zaznaczam ty ze niejestem jakims kujonem z samymi 4 i 5 jestem typowym sredim uczniem z 2 i 3 (aby do przodu)

za wszelkie wpisy serdecznie dziękuję
(dział chyba odpowiedni? )
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

znam kilku co poszlo na awf, beda trenerami, naucycielami wfu i takie tam.
znam jednego co leci geodezje, jeden jest na technologi chemicznej. nastepny jest na architekturze.
rozbieznosc jak od rst do marcoka.
z twoimi zainteresowaniami to albo awf albo cos na czasie: informatyka, elektronika, mechatronika itp. ;]
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
bazmek
Kontakt:

Post autor: bazmek »

dobrze kombinujesz z ta farmacja , ale nie wybieraj studiow pod katem roweru bo daleko nie zajedziesz.Z doswiadczenia wiem za na AM gdynia nie pojezdzisz bynajmiej na plywajacych kierunkach 45godz tyg masakra.A zeby miec 4 nie wmowisz mi ze trzeba kuc w liceum
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=164837070
sprzedam ramke z damperem gg7102149
siudass
Kontakt:

Post autor: siudass »

heh, no ja niby studentem nie jestem, ale skoro nie chcesz sie za duzo uczyc to studia techniczne chyba nie sa zbyt dobrym pomyslem, ale ten awf to fajna sprawa ;)
adam.siuda@gmail.com
MaxPower1994
Kontakt:

Post autor: MaxPower1994 »

marketing i zarządzanie
!!!! MAX DH FREERIDER HARDCORE TO THE BONE TO JA !!!!
Francuz
Kontakt:

Post autor: Francuz »

Ja polecam Turystyke i rekreacje :D:D Tam gdzie jestem to jest przewaga rekreacji :P w koncu studia :D
http://www.e-wypoczynek.pl/dewajtis/
Tanie noclegi w centrum Zakopanego !!
Kaente
Kontakt:

Post autor: Kaente »

kierunki strikte medyczne chyba odpadaja bo lekko nie jest,ja jestem na stomie i jezdze dosyc rzadko.... a szkoda
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

kuć do 22... stary dla wielu to jest marzenie konczyc nauke o tej porze. Nie żebym byl jakims moralizatorem ale nie uwazasz ze to troche niepowazne wybierac studia biorac za głowne kryterium to zeby było mało do roboty ? Prawda jest taka ze na wiekszosc kierunkow tak sie da, zaliczac na 3 chodzic od profesora do profesora prosic o poprawki itd. Pytanie tylko czy to ma sens? czy nie idziesz po to na studia zeby sie uczyc? A jesli chcesz miec duzo czasu na rower to a uczyc sie i tak nie bedziesz to moze sobie całkiem odpusc?
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
Grześ
Kontakt:

Post autor: Grześ »

idź na filozofie to sobie będziesz filozofował a tam generalnie się obija...
jak chcesz dużo czasu idź na zaoczne...
jak chcesz studiować i znaleźć jakąś prace inna niż robienie kanapek w angli to idź na konkretne techniczne studia ale na rowerze nie pojeździsz...
a jak masz takie średnie oceny w liceum i byle do przodu to może lepiej pracy już szukać ??
Wrona
Kontakt:

Post autor: Wrona »

Informatyka bądź telekomunikacja :) Szczególnie w Białymstoku (bo można pojeździć :P)
enduromaster
Kontakt:

Post autor: enduromaster »

do znalezienia roboty wystarczą chęci a nie świstek papieru
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
fridge
Kontakt:

Post autor: fridge »

ja mam ten sam problem ale ide na budownictow chyba.... a tak tobie to polecam telekomunikacje kierunek przyszłosciowy
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

MacGyver
teraz ci jakis 'ziom' sprzed kompa na drugim koncu polski (bez obrazy dla kogokolwiek) pozachwala w 20 linijkach tekstu jakies studia, a ty zostaniesz z tym na 5 lat + cale zycie z tym a nie innym papierem, zdany na taka a nie inna robote lub jakas 'dla wszystkich' - operator szpadla itp

rozsadne?
http://bodzio.pinkbike.com/
MadDaBomBer
Kontakt:

Post autor: MadDaBomBer »

Jeśli myślisz w ten sposób, to najlepiej nie idź na studia :) A tak na serio to gdzie byś nie poszedł to jakoś się przeciśniesz, ale, jak już było wcześniej wspomniane - czy to ma sens ? Trochę ambicji. Jeżdżenie jest fajne, ja też mógłbym bez przerwy, ale przyszłości Ci to nie zapewni, to jest Polska. Z tego może i wyżyje się do 30go roku życia a potem co ? Może uda się założyć klub, stworzyć własną markę, ale i tu się robi gęsto. Ja jestem na weterynarii. Fakt faktem, że przez dwa pierwsze lata nie jeździłem, ale z innych powodów niż masa nauki. Odkąd wróciłem do roweru moja średnia trochę spadła, ale radzę sobie bez problemu. Z teog co wiem, to mi się hardcore dopiero zacznie:/ Ale myślę, że jakiś złoty środek ważniejsze.
Na Twoim miejscu myślałbym przyszłościowo, bo jak się dobrze ustawisz, to i po studiach będziesz miał czas na jeżdżenie...
[S]: kierownica Easton Lo-Rise 635mm na 31,8
[K]: D321ew D521 na 36 otw.

GG: 810 574
tinkki
Kontakt:

Post autor: tinkki »

Farmacja tio strzał w dziesiątke!!! ucz sie dużo chemii a daleko zajdziesz / odlecisz i umiąc troche kombinować fajną kasą naczepiesz - wiekszośc chyba wie o co chodzi - gdybym miał jeszcze raz wybiarać kierunek studiów tio wybrałbym albo kierunek chemiczny albo botaniczny - najlepiej oba naraz <lol> ;)
pozdro
Rychhhu
Kontakt:

Post autor: Rychhhu »

powodzenia na studiach technicznych po lo ek. naprawde za duzo do nadrabiania, bedzie ciezko...
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

A nikt nie wpadl na to ze typ np nie chce isc do woja za ten czas? Bo wtedy napewno nie pojezdzi? Nie kazdy ma marzenia zeby miec zajebista prace zarabiac nie wiadomo ile i zapierdalac jako dyrektor jakiejs firmy po 12h i jak moj brat z 80 kg przytyc na 110 z nerwow. Nie ktorzy poprostu chca sie jakos przecisnac przez to robic obojetnie co i poprostu miec czas oraz jakies tam pieniadze. Ja go idealnie rozumiem. Nie idz na farmacje bo zona mojego brata jest farmaceutka i musiala sie sporo uczyc :) I chyba co 2 lata ma dodatkowy egzamin bez zdania, ktorego nie moze kontynuowac pracy w zawodzie.
Ssij pento
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Wojsko też piękna sprawa - ale nie poborowe...:P normalny wymiar godzin pracy od 10 do 18 albo od 6 do 14 i wszyscy happy:-)

Hehe, a w krakowie jednostka wojskowa nad dualem (sikornikiem) kupiła rowery typu GTX i dzielne wojaki zasuwają po lesie w 20 osob na dystans w mundurach:D
www.feel-free.pl
KlocekLego
Kontakt:

Post autor: KlocekLego »

Gratuluje ci, że pytasz o coś od czego zależy reszta twojego życia na forum gdzie średnia wieku wynosi 14-15 lat.
ODPOWIEDZ