Sprzedaż roweru - jak lepiej?

Loup
Kontakt:

Sprzedaż roweru - jak lepiej?

Post autor: Loup »

Witam

Będę niestety sprzedawał swój rower i mam pytanie co się bardziej opłaca, sprzedaż całego roweru czy na części? Rower jest złożony na ramie rb bandit ds, amor manitou sherman flick, korby truvativ, przednie tarczówki hayesa (to tak poglądowo)...
szczeniak095
Kontakt:

Post autor: szczeniak095 »

Lepiej sprzedac rower na czesci sprzedaz to szybciej i drozej.A na cały rower nie bedzie kupcuw niestety.a ile chcesz za rame?
Loup
Kontakt:

trudno mi powiedzieć, na razie się tak tylko przymierzam ale nie długo zrobię przegląd rynku i przejdę do konkretów :)

niestety brak czasu (studia), potrzebna kasa i przeprowadzka pod Warszawę zmuszają mnie rozstać się z moją maszynką :/
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Zalezy od tego, jaki jest sprzet i jego stan - np. komponenty takie, jak srednio zuzyte kaseta, lancuch czy opony, sprzedasz tylko w komplecie z calym rowerem.

Ale ogolnie lepiej na czesci, tak jak napisal szczeniak095 - drozej i szybciej.

Tylko jedna uwaga - teraz jest fatalny okres do sprzedawania - malo chetnych => niskie ceny. Jesli mozesz poczekac do wiosny, mozesz byc pare stow do przodu. Zwlaszcza, ze teraz na pewno wszystkiego nie sprzedaz po oplacalnych cenach - bedziesz tylko tracil kase na wystawianie kolejnych aukcji...
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

Predzej sprzedaz na czesci wiem to po sobie.

Jesli mialbys rower na mega czesciach to pewnie chcialbys kupe kasy i tez nikt by nie chcial bo kazdy ma inne upodobania, chyba ze dasz niską cenę.

Niestety trzeba uzbroic sie w cierpliwosc bo dzieciaki beda rzucaly śmieszne niskie oferty do tego robiąc łaske.
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Loup
Kontakt:

W takim razie poczekam do wiosny i będę sprzedawał na części. Dzięki za pomoc!!
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

Calego nie sprzedasz a na czesci bedziesz sie go pozbywal przez wiele tygodni a i tak ci cos po nim pozostanie.
www.trialshop.pl
Loup
Kontakt:

Inur z Twojego posta wynika, żebym go w ogóle nie sprzedawał :)

sprzedam na części, a jak mi coś zostanie to najwyżej złoże jakiś rowerek do zwykłej jazdy za grosze...
szczeniak095
Kontakt:

Post autor: szczeniak095 »

Ja dlatego teraz kupuje czesci bo sa tanie.Taki okres:p Teraz oplaca sie kupowac ale nie sprzedawac.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

szczeniak095 Dokładnie i to jest juz normalne. Mi sie wydaje ze jak dobrze powystawiasz czesci to powinny wszystkie zejsc. Sam teraz duzo rzeczy sprzedawalem i jak narazie prawie wszystko schodzi. Wiec nie powinno byc na wiosne problemu tylko dobrze trzeba trafic z wystawianiem czesci. Elo
ODPOWIEDZ