Pike - dlugosc i srednica sprezyny
Pike - dlugosc i srednica sprezyny
Pewnie ktos juz wyciagal i moze zmierzyl - jaka dlugosc sprezyny i srednica ?
www.mm-foto.pl
sprężyna z pika ma to do siebie że składa się z dwóch sprężyn, zmontowanych ze sobą w ten sposób ze kręcąc pokrętłem U-turna wkręcamy krótszą (umieszczoną na dole) w dłuższą (umieszczoną u góry) przez co zmienia się długość skoku.
Jeśli chciałbyś włożyć inną nie oryginalną to musiałbyś mocno kombinować żeby u-turn działał, chyba ze Ci na nim nie zależy...
Wiem że ni jak nie odpowiedziałem na twoje pytanie, ale wnioskując z jego treści domyślam się ze chcesz ją zastąpić nie oryginalną twardszą, co może być kłopotliwe i chciałem Ci to tylko uświadomić...
pika rozkręcałem, niestety nie mierzyłem średnicy sprężyny, ale skoro golenie górne mają 32mm, odejmując (z zapasem) 2 mm grubości ścianki czyli mamy 28mm średnicy w środku, więc sprężyna o średnicy 26 - 27mm powinna pasować...
co do długości na prawdę nie mogę Ci pomóc właśnie ze względu na sposób zmontowania oryginału...
pozdrawiam
Jeśli chciałbyś włożyć inną nie oryginalną to musiałbyś mocno kombinować żeby u-turn działał, chyba ze Ci na nim nie zależy...
Wiem że ni jak nie odpowiedziałem na twoje pytanie, ale wnioskując z jego treści domyślam się ze chcesz ją zastąpić nie oryginalną twardszą, co może być kłopotliwe i chciałem Ci to tylko uświadomić...
pika rozkręcałem, niestety nie mierzyłem średnicy sprężyny, ale skoro golenie górne mają 32mm, odejmując (z zapasem) 2 mm grubości ścianki czyli mamy 28mm średnicy w środku, więc sprężyna o średnicy 26 - 27mm powinna pasować...
co do długości na prawdę nie mogę Ci pomóc właśnie ze względu na sposób zmontowania oryginału...
pozdrawiam
http://www.chr.Rybnik.pl
nie o to mi chodzi w ogolepadix pisze:jeśli chodzi Ci o twardsze sprężyny to w harfie 150 zł sprężyny + robocizna + wysyłka, pytałem bo też chciałem zmienić
mozna zamknac temat
srednica 24mm jak w sumie we wszystkich 32mm amorkach i dlugosc 31 cm , czyli jak myslalem 2x skok + maly zapas
www.mm-foto.pl