Siemka...Dręczy Mnie jedna rzecz :P w niedługim czasie zamierzam kupic Sobie coś z serii 66 i raczej bedzie maił 170mm skoku a moja dotychczasowa ramka to Drag 05 rozmiar 14. I chciałbym się dowiedziec co myślicie o takim setupie ^^??
jesli to drag nowszy niz 03 to jak najbardziej, starsze dragi nie mialy gussetu pod glowka i szybko polegają przy duzych widelcach. Choc i na popękanym dragu z 66 da sie jezdzic o czym najlepiej wie Ufik :D
no zmienia kat ale jak ma byc 66 170mm to bedzie dobrze
co do takiej zajebistosci draga to nie przesadzajcie, kumpel wpakowal monstera i po chyba 4 miesiacach nie bylo draga ani sterow ;-)
no ale monster to nie 66, bedzie git :)
kaczor tychy pisze:jezeli bedziesz jeszcze mial tylnie kolko 24 cale to wtedy jest suer set do freeride`u na ht. Ogolnie dobrze sie jezdzi na dragu z duzymi widelcami.
to będziesz miał h.ujowe goe przy takim amorze bo dragi mają duże kąty główek, dasz małe koło z tyłu duży amor i masz odjechany amor :D
juraski ja jezdzilem na dragu 16 cali z 24 calowym kolem i boxxerem i sie jezdzilo jak dla mnie super. Nie byl to moj rower wiec nie moglem dluzej pojezdzic ale poczatkowo bylo git
LinksFR pisze:no zmienia kat ale jak ma byc 66 170mm to bedzie dobrze
co do takiej zajebistosci draga to nie przesadzajcie, kumpel wpakowal monstera i po chyba 4 miesiacach nie bylo draga ani sterow ;-)
no ale monster to nie 66, bedzie git :)
no wcale się nie dziwie że drag wysiadł przy monsterze wkoncy ta rama kosztuje 300zł to co za to można oczekiwać!
Ajztrue...true
jak jest 66 170mm 05(album PB) to na kolach 26' jest czoper no i starsze dragi nie dadza rady z wysokoscia, zaczna sie usmiechac pod glowka, tak jak w moim przypadku a jezdzilem bardzo krotko.
Do tych "wzmocnionych" mozna dac ale taki rower trzeba delikatnie traktowac czyt. zero dziobakow i plynne ladowania.