888 RCV czy zostalem oszukany?
888 RCV czy zostalem oszukany?
Panowie pare dni wczesniej zamowilem amortyzator ze strony internetowej.na zjeciu byl zintegrowany mostek ale otrzymalem bez mostka.kiedy napisalem do sprzedawcy na czym polega problem odpisal, ze na zdjeciach sa z mostkami by lepiej sie sprzedawaly, i przed chwila dodal do zdjecia opis ze amortyzator jest bez mostka(ale kidy zamawialem takiego opisu nie bylo)to ze zostalem oszukany to wiem ale czy to jest normalna procedura? zdazyl wam sie kiedys taki numer.Jak myslicie, co powinienem zrobic?.Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
ee? przetlumacz i daj linka do tej www...a pozatym to jak zmienil to i tak nic nie zrobisz:p przed zakupem trzeba bylo sie wypytac o wszystko a pozaniej gdy jestes pewny co wchodzi w zestaw owej zeczy kupowac lub tez nie...sep33 pisze:ble co znaczy wedlug ciebie (lub cos innego)ze niby co paczka dropsow
http://www.chainreactioncycles.com/
ztej stronki to kupilem
ztej stronki to kupilem
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=13473
a dokladnie to jest ten amorek
a dokladnie to jest ten amorek
dokladnie koles odpisal mi ze na zdjeciach sa z mostkiem po to by lepiej sie sprzedawaly i ze przeprasza za zamieszanie aha i dodal ze wlasnie teraz dodal opis o braku mostkaBASS pisze:Jeśli masz dowód na to, że nie było adnotacji iż mostek nie jest w komplecie masz PRAWO dochodzić swoich racji i domagać się mostka. Litera prawa zdaje się mówi - że towar prezentowany z podaną ceną za taką musi być sprzedany, zwróć tylko uwagę na tą adnotację
Wiec ja bym napisal ze to ich blad , ze nawalili , skoro sam sie przyznal do b ledu i niech albo wysla mostek albo postrasz ze zglosisz sprawe do rzecznika prawa konsumenta , chociaz pewnie bedzie srania o ten mostek , predzej bym staral sie dogadac ugodowo na np jakis rabat czy cos takiego
www.mm-foto.pl
Myślę, że jest inaczej. Mostki do Marzocchi są OPCJONALNE, nawet w manualu są takie dopiski z tego co pamiętam.BASS pisze:Jeśli masz dowód na to, że nie było adnotacji iż mostek nie jest w komplecie masz PRAWO dochodzić swoich racji i domagać się mostka. Litera prawa zdaje się mówi - że towar prezentowany z podaną ceną za taką musi być sprzedany, zwróć tylko uwagę na tą adnotację
Kupowałeś widelec. Jeżeli w opisie nie było nic napisane, że cena obejmuje mostek, to go nie obejmuje. Produktów nie sprzedaje się na podstawie zdjęcia tylko na podstawie opisu.
Oczywiście jest to błąd ze strony sprzedawcy, że nie umieścił przy zdjęciu andotacji "stem optional", ale wg. mnie nie ma podstaw prawnych.
Możesz zaapelować do sklepu o dbanie o wizerunek/dobre imię i niech ci zaproponują zadośćuczunienie.
Junior/G3R
www.g3riders.com
www.g3riders.com