Jakie części do mojego bike'a ?
Jakie części do mojego bike'a ?
Siemka. Otóż mam pewną sprawę. Mam jak na razie rower Krossa - Panic. W najbliższym czasie nie mam zamiaru się zabić, ani połamać, a więc planuję zakup jakiś lepszych części :) Otóż chciałbym w nim wymienić przede wszystkim amortyzator, ramę i korbę / dołożyć napinacz. Jak na razie mam 350 zł. Otóż moje propozycje są takie:
- Rama - LF Dragstar 14"
- Amortyzator - Pike / DJ 3 / (Chyba nie bardzo) - Nowy Duracz na 2007r.
- Korba + napinacz - Truvativ Husefelt + Truvativ Box Guide.
Co sądzicie o tej konfiguracji ? Jak na razie z tego co pewnie widzicie starczyło by mi tylko na ramę bądź na korbę + napinacz... Amortyzator dostałbym pewnie po zakończeniu ( głupiej ) szkoły. Proszę o ODP.
EDIT:
Eee.. jeszcze kolega poniżej podsunął mi pomysł tego Duracza... Co sądzicie o tym nowym z tłumieniem powrotu na rok '07 np. http://allegro.pl/item160181141_sr_sunt ... rotu_.html
Albo tym Duro Triple tez z '07 np. http://allegro.pl/item157175072_sr_sunt ... cena_.html
Czy dwópółka taka jak ta wyżej dobrze współpracuje z hardtailem ?
- Rama - LF Dragstar 14"
- Amortyzator - Pike / DJ 3 / (Chyba nie bardzo) - Nowy Duracz na 2007r.
- Korba + napinacz - Truvativ Husefelt + Truvativ Box Guide.
Co sądzicie o tej konfiguracji ? Jak na razie z tego co pewnie widzicie starczyło by mi tylko na ramę bądź na korbę + napinacz... Amortyzator dostałbym pewnie po zakończeniu ( głupiej ) szkoły. Proszę o ODP.
EDIT:
Eee.. jeszcze kolega poniżej podsunął mi pomysł tego Duracza... Co sądzicie o tym nowym z tłumieniem powrotu na rok '07 np. http://allegro.pl/item160181141_sr_sunt ... rotu_.html
Albo tym Duro Triple tez z '07 np. http://allegro.pl/item157175072_sr_sunt ... cena_.html
Czy dwópółka taka jak ta wyżej dobrze współpracuje z hardtailem ?
-
- Kontakt:
no to jak masz juz wybrane czesci to po co ten temat ? my ci kasy nie pomozemy pozbierac, wiec kupuj to na co cie stac. rama przy tej cenie to moze jeszcze prodigy, a tak pozostaje drag. o amorach poczytaj w sprzsetowni i poszukaj na forum bylo tego ze 1548405 razy. a duro 07' narazie nie ma co pytac bo malo osob i krotko na tym jezdzi.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
elo. słyszałem mnustwo opini o tym ze 2 półka nie nadaje sie do hardtaila, ale sam nie testowałem to nie wiem. wiem ze był na forum temat o signu ds z monsterem i gosciu sie rzucał ze ds to lipna rama bo pekła przy takim amorze <lol2> jak wymienisz rame no to na nowo musisz kupywac i przycinac pancerze, jezeli ma inny rozmiar rury podsiodłowej no to leci tez sztyca i przezutka. sam wiem bo tez tak myslałem ze wymienie rame i amora, a poszła połowa roweru:P pozd
Johnyk,SPEED,moim zdaniem co jest tanie to jest drogie.tak wiec poczekajcie chwile jak nie macie kasy chocby do wiosny,nazbierajcie jeszcze troche floty i kupcie cos lepszego co bedziecie mieli dluzej i bedzie chodzic znacznie lepiej...
pike jest bardzo fajnym uniwersalnym sprzecikiem i mysle ze warto na niego troche nazbierac.
ja osobiscie mam drop offa i co mi sie w nim podoba to to ze jest powietrzny,zawsze sobie moge utwardzic jak za miekki lub upuscic powietrza jak za twardy,takze mysle ze to tez jest opcja do rozwazenia
ot i moje zdanie
pike jest bardzo fajnym uniwersalnym sprzecikiem i mysle ze warto na niego troche nazbierac.
ja osobiscie mam drop offa i co mi sie w nim podoba to to ze jest powietrzny,zawsze sobie moge utwardzic jak za miekki lub upuscic powietrza jak za twardy,takze mysle ze to tez jest opcja do rozwazenia
ot i moje zdanie
"SR SUNTOUR DURO DJD 2007 Z TŁUMIENIEM POWROTU"
No tytuł aukcji dużo mówi o wiedzy osoby wystawiającej sztuciec na aukcje x)))
Johnyk
Dragstar to wporządku rama. W połączeniu z Pikiem będziesz miał uniwersalny rower, który będzie się nadawał prawie do wszystkiego :)
Korbę i napinacz wybrałeś też wystarczająco dobre.
"Czy dwópółka taka jak ta wyżej dobrze współpracuje z hardtailem ?"
Większość dwupółek współpracuje z hardtailem, ale "taka jak ta wyżej" nie ma z prawdziwą dwupółką wiele wspólnego. Półki w Duro nie poprawiają sztywności konstrukcji co jest ich głównym zadaniem, a działanie Duro triple jest beznadziejne :) Jeżeli możesz dozbierać na coś lepszego to od Suntourów trzymaj się z daleka..
No tytuł aukcji dużo mówi o wiedzy osoby wystawiającej sztuciec na aukcje x)))
Johnyk
Dragstar to wporządku rama. W połączeniu z Pikiem będziesz miał uniwersalny rower, który będzie się nadawał prawie do wszystkiego :)
Korbę i napinacz wybrałeś też wystarczająco dobre.
"Czy dwópółka taka jak ta wyżej dobrze współpracuje z hardtailem ?"
Większość dwupółek współpracuje z hardtailem, ale "taka jak ta wyżej" nie ma z prawdziwą dwupółką wiele wspólnego. Półki w Duro nie poprawiają sztywności konstrukcji co jest ich głównym zadaniem, a działanie Duro triple jest beznadziejne :) Jeżeli możesz dozbierać na coś lepszego to od Suntourów trzymaj się z daleka..
O.K. Dzięki wszystkim za rady, na razie chyba na początek ( tzn. po zakończeniu roku szkolnego) kupię sobie RS PIKE'a, a później dopiero ramke i korbe. Teraz zbytnio na nic nie pozbieram, bo postanowiłem zakupić na zbliżające się ferie Snowboard, ale pewnie szybko sobie dozbieram i kupię coś do bike'a... Jakbym się jeszcze czegoś chciał doradzić to napiszę, a na razie dzięki wszystkim... Miłych ferii ( tym którzy jeszcze nie mieli )