Oś suportu
Oś suportu
Mam takie pytanko. Od jakiegos czasu poszukuje w miare dobrego suportu w niewygorowanej cenie (na ISIS) :). Myslalem nad fsa power pro lub tez truvativ'a gigapipe'a DH. Jezdze na streecie wiec polecano mi tez dartmoora hard-barr a ale nie mam chwilowo az tyle fundusz. Prosilbym o jakies opinie tych podanych wyzej lub polecenie jakiegos innego w miare dobrego suportu.
Hajle selasja...
-
- Kontakt:
Gigapipe Team dh i hardbarr to prawei to samo oba na 4 maszynach wiec zadne nie bedzie gorszy. ja mam team dh i zero luzow ani nis. Przed tem mialem Gigapie dhlt na 3 maszynach i zrobil sie luz po tej stronie gdzie bylo jedno lozysko ale sluzy nadal nowemu wlascicielowi. Bierz team dh. Mozna tanio dostac!
Nie ryzykuj truvativem, slyszalem duzo nieciekawych opini o nim, sypia sie itd, wiem tez z doswiadczenia wsrod kupmli, ja mam DHLT i aktualnie mam skrzywiona oś.
Kup ten mysle ze nie zawiedzie: http://www.allegro.pl/item157730332_zaj ... 113mm.html
Jest bardzo podobny temat w dziale Sprzęt
Kup ten mysle ze nie zawiedzie: http://www.allegro.pl/item157730332_zaj ... 113mm.html
Jest bardzo podobny temat w dziale Sprzęt
odradzam fsa gdzyz jesli os wytrzyma jakims cudem wiecej niz 6 miechow to wczesniej rozpadna sie takie pierscionki dystansowe na osi i korba z braku blokowanie nabije sie mocniej na os i rozbije.Ja mialem giga dh na 4 maszynach i pomimo 2 lat katowania w 4x nic sie z nim nie dzialo i udal sie go sprzedac z rama i sluzy nowemu wlascicielowi.A co do darta to sie nie wypowiem bo nie mialem w rekach..ale giga dh jest spoko..i bym w niego zainwestował...ale w race face srx.
odradzam fsa gdzyz jesli os wytrzyma jakims cudem wiecej niz 6 miechow to wczesniej rozpadna sie takie pierscionki dystansowe na osi i korba z braku blokowanie nabije sie mocniej na os i rozbije.Ja mialem giga dh na 4 maszynach i pomimo 2 lat katowania w 4x nic sie z nim nie dzialo i udal sie go sprzedac z rama i sluzy nowemu wlascicielowi.A co do darta to sie nie wypowiem bo nie mialem w rekach..ale giga dh jest spoko..i bym w niego zainwestował...ale w race face srx.
-
- Kontakt:
Nie wiem, co ludzie robią z tymi truvativami, że im się tak sypią/gną/łamią, ale od profesjonalnych riderów nie słyszałem żadnych narzekań... Trzeba tylko przed włożeniem dobrze unurzać go w smarze, nałożyć pod miski tak, żęby maksymalnie zabezpieczyć łożyska. Nie wiem, jak gigapipe SL, ale mój DH trzyma się bardzo dobrze, a mam opinie od ludzi, którzy mają go grubo ponad rok i zero narzekań...
[S]: kierownica Easton Lo-Rise 635mm na 31,8
[K]: D321ew D521 na 36 otw.
GG: 810 574
[K]: D321ew D521 na 36 otw.
GG: 810 574