STOAKED 2006

goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

spoko, spoko, jazda wiadomo wypas, muzyka mi też podeszła.. niby ok ale czegoś mi brakowało... może trzeba kilka razy obejrzeć... no w każdym razie szacun za jazdę :D

pzdr.
"Hey ho lets go!"
sobek fr
Kontakt:

Post autor: sobek fr »

juraski a czy ja powiedzialem ze Zielony zle jezdzi?????????? czytaj dokladniej posty!!!!!! ;P powiedzialem ze dla niektorych osob nie wyglada to efektownie na filmie... osobiscie podziwiam Zielonego i wiem ze ma zajebiscie opanowana technike...

a jeszcze co do filmu to nie wiem czemu narzekacie na ten niemiecki kawalek, jak dla mnie to jest swietny...

pozdro
SLOPE[b]STYLE[/b]
shut up and ride !!!
sobekfr.pinkbike.com
P3 // Pike // 24"
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

obejrzalem pare razy to chyba moge wreszcie slow kilka napisac... to moze po kolei - jazda. co do wojtka to zdecydowanie pro... a zielonego hmm, widac w tym technike, prace i duze umiejetnosci, nawet sam podobnie staram sie jezdzic. ale jakies to malo plynne dla mnie. muza - mi sie bardzo podobala i wydaje mi sie, ze pasowala. pierwszy kawalek bardzo fajnie przypasowal, apokalityke tyz lubie, wiec jest ok... montaz - fajny poczatek, troszke niedorobki wychodza ale fajny. dalej jest niezle, sa efekty ale raczej przemyslane i z sensem a nie dla picu. podoba mi sie wrzucenie gleb w srodek jazdy... bardziej to podnosi napiecie, szczegolnie, ze tu gleby sa naprawde ladne :D generalnie to czuje teraz, ze warto bylo spedzic troche czasu na pomoc w wykonczeniach, nie zawiodles mnie :]
Borek SC
Kontakt:

Post autor: Borek SC »

Wczoraj zadzwonił do mnie kumpel z textem: "chcesz kupić ode mnie rower? Ty jak obejżałem wojtusiowy film to mi sie jezdzić odechciało, toć to kuwa kosmos co Wojtuś wyprawia!". Fakt kosmos po całości! Tzn. jesli chodzi o skill bo montaz czy muza mnie nie zachwyciły choć nie mówie że jest żle. Żeś w tym roku dupsko ostro obił widze, ale efekty są:). Wiadomo Wojtuś poszedł w strone slopstajlu, ale jak dla mnie mogło by byc pare HC scen typu "Mały" czy transfer na Malcie-to sie zawsze fajnie ogląda.

Sumując: montaż na dobrym krajowym poziomie, jazda na dobrym ŚWIATOWYM poziomie
http://boreksc.pinkbike.com/album/old-photos/
gg:1310266
lucasbp
Kontakt:

Post autor: lucasbp »

Film super ale troche krotki ale ogolnie git:P
KTOSSSS
Kontakt:

Post autor: KTOSSSS »

Film jak film, oglądało sie jak każdy inny, ale bardziej mi sie podoba ARH+.... Ja nie mam zamiaru wywyższać filmu dlatego że tam "wojtus" jeździ...
http://www.pinkbike.com/photo/1404538/
http://tiny.pl/937z allegro
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

spoko film podoba mi sie tylko ta niemiecka muza do kitu , poza tym to w sumie spoko . Szkoda ze nie probowales 360 na twarde drugi raz , moze by wyszlo :)
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

ściagac, bo film jest pro - takie filmy najbardziej mi sie podobaja:

gleby - trzymaja w napieciu, zreszta te sa mocarne, wiec jest co podziwiac
montaz - taki wlasnie lubie, bez zbednych efektow
film - przekazuje esencje
muza - genialnie zgrana z filmem
poczucie humoru - w kazdym filmie wojtusia az tryska humorem, cos mi sie bardzo podoba

obejrzalem filmik juz z 5 razy: szkolna 6

pozdro
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
pogo
Kontakt:

Post autor: pogo »

gleby, gleby i jeszcze raz gleby... Boskie :)
fragmentami ja bym zrobil innej ujecia kamery zeby nie bylo to tak chaotyczne jak np w lodzi na slopestylu can-can.. ale ogolnie elo i krotki i tylko 2 osoby za to minus sie nalezy. a pozatym wszystko gites i zielony by mogl sie nauczyc w koncu czegos wiecej w streecie.. bierz sie chlopie, barspiny cus, a nie tylko obroty, fajne sa ale nie przez caly film..
A ja wiem ze zielonego stac na wieksze rzeczy.
pozdro
Owsik
Kontakt:

Post autor: Owsik »

Borek SC pisze:Wczoraj zadzwonił do mnie kumpel z textem: "chcesz kupić ode mnie rower? Ty jak obejżałem wojtusiowy film to mi sie jezdzić odechciało, toć to kuwa kosmos co Wojtuś wyprawia!". Fakt kosmos po całości! Tzn. jesli chodzi o skill bo montaz czy muza mnie nie zachwyciły choć nie mówie że jest żle. Żeś w tym roku dupsko ostro obił widze, ale efekty są:). Wiadomo Wojtuś poszedł w strone slopstajlu, ale jak dla mnie mogło by byc pare HC scen typu "Mały" czy transfer na Malcie-to sie zawsze fajnie ogląda.

Sumując: montaż na dobrym krajowym poziomie, jazda na dobrym ŚWIATOWYM poziomie

He he To był mój tekst :p Naprawde aż mi się odechciało jeździc heheh, filmy motywują poniekąd, ale ja jak pamietam kilka lat temu jak wojtek smigał i teraz jak smiga to ja patrządz na siebie jakiś zastuj widze w mojej jezdzie, tak jak bym niczego sie nie nauczył :p

A co do filmu, montaz jest suuper, bardzo orginalnie, samo złożenie filmu jest pro.. Moje uwagi to muzyka ,jakos ten niemeicki tak mhmhm, dalej Apocaliptica tak mało pasuje na street heheh i następnym razem przyśpiesz ujecia Zielonego bo się za wolno porusza z lekka :p
http://www.pinkbike.com/photo/1539717/
Grave Digger
Kontakt:

Post autor: Grave Digger »

I'm impressed. Wojtuś makes me wanna ride ;P
http://www.pinkbike.com/photo/983747/
psycho144
Kontakt:

Post autor: psycho144 »

To ja bede troche inny :)

Filmik mi sie ogolnie podobal , lecz pare rzeczy bylo troche dziwne jak dla mnie...
Muzyka - troche nie dopasowana :/
Kamera - widac , ze rozne osoby za nia staly ;)
Tricki - geeenialne , tylko za czesto sie powtarzaja :)
Gleby - hmm jakos dziwnie wmontowane
Montaz - sredni jak dla mnie...
Klimat - uhhh tutaj go brakuje, jakos go nie cuzc , np. w pussy movie i nstrip sa esencja klimatu :)

Ogolnie sie milo ogladalo, ale ktos napisal , ze najlepszy film jaki widzial, nawet tych z 2k6 roku... jakby nie bylo to w 2k6 NSTRIP jak i PussyMovie byly geeenialne :) - montaz, muzyka , tricki , riderzy i reszta !

Jak wspomnialem klimat - troche go brakuje... RyyS u mnie wyrobil sobie bdb opinie ;) szczegolnie za montaz i muzyke no i kamerke :) ktora pokazuje wszystko w fajny sposob i wszystko ladnie zgrane , no i wspomniana muzyka - zawsze sobie robie OST-a z kazdej produkcji :P

Filmik Stoaked w mojej ocenie z 6-7/10 ;) , niby fajny ale mozna byloby go bardziej dopiescic ... pewnie na tasmach sa fajne momenty :) z ktorych pewnie idzie wyciac fajne teksty , no i ta nieszczesna muzyka - moglaby byc troche lepsza... a Wojtus ma dobry gust bo w innych filmikach byla dobra , szczegolnie w tych krotszych produkcjach
GARY
Kontakt:

Post autor: GARY »

wedlug mnie najlepsze z wszystkiego polskiego, co sie do tej pory ukazalo:) bezdyskusyjnie!
flip_nixon
Kontakt:

Post autor: flip_nixon »

no wojtus wyproduczyłes konkret filmiwo:

montaz- 9/10
jazda(wojtus)- 9/10
klimat- 7/10 ---- głównie przez "augen ahtung bite miuzike"

a tak de facto, to generalnie MIAZGA :D
MTB!
tywonek
Kontakt:

Post autor: tywonek »

Jazda oczywiście na wypasie. Swietne gleby i dobrze, że mieszały się z udanymi trikami, widać że to wszystko tak łatwo nie przychodzi i parę siniaków trzeba zebrać. To tyle pochwał bo ogólnie całość jak dla mnie średnia, nie zła bo film zalicza się do grupy tych lepszych (przemyślanych i z dużym nakładem pracy), ale nie czuję się nim powalony i lepiej oceniam w nim skila, a gorzej całość.

Moja nota 7/10

Pozdro.
www.cykloza.pl
WyNieTu
Kontakt:

Post autor: WyNieTu »

Długo zastanawiałem sie co napisać. Szkoda czasu na pisanie lepiej oglądać kolejny raz ale.....,
ale oto moja opinia:
- muza - świetna, zwłaszcza właśnie niemiecki kawałek nie zapominając oczywiście o sexbomb, całość znakomicie dopasowana do wizji i trickasów,
- montaż - no niestety.... Wajda i Spielberg to nie był, ale nie jest to SF czy dramat obyczajowy. Dla mnie rewelacja,
- aktorzy - no przecież bez obrazy wszyscy wiemy, czy ktoś lubi ich czy nie, najwyzsza pólka, zwłaszcza Wojtus,
- gleby - od przerażającej do wielu normalnych w tym sporcie, znakomicie zresztą wkomponowane,
- scenariusz - przemyślany, ale faktycznie może Wojtusiowa wstawka po Zielonym, dodałaby trochę więcej adrenaliny przed znakomitą końcówką i headshot'em.
- długość filma - chętnie oglądałbym dłużej, ale mam pomysł i polecam: obejrzeć 3-4 razy pod rząd. Za każdym razem jak odpalam kompa lub oglądam ponownie STOAKED 2006 znajduję coś nowego, podniecającego.

Wreszcie mamy do czynienia z produkcją profesjonalna jeżeli chodzi o fabułę i skład trickasów. Można się czepiać niedoróbek technicznych i innych dupereli, ale składał to ludzik, który wie o co chodzi w tym biznesie, umie to zrobić bo, wie co trzeba i co można pokazać bo robi to na codzień jak wielu z nas. Nie jest to żaden pic czy sztuczki montażowo-reżyserskie. To jest po prostu niesamowity real. Takie jest właśnie to filmidło. MEGA WYPAS.

OCENA : NIEWĄTPLIWIE NAJLEPSZA DOTYCHCZASOWA POLSKA PRODUKCJA.

Polecam i pozdrawiam,
Czekam niecierpliwie na bonusy chociaż na razie mam co oglądać.... hehe.
> Zielony <
Kontakt:

Post autor: > Zielony < »

Jak dlamnie muzyka jest zajebista, super pasuje, caly montaz jest bardzo dobry, fajny krotki film, tresciwy, nie nudzi sie i to chodzi.
Faktycznie jak koncza sie moje jazdki to jest niedosyt i to wlasnie jest piekne, bo trzeba obejzec ten film jeszcze raz.
Lepiej ze jest niedosyt, niz przesty.

Chyba najbardziej zajebisty polski film rowerowy, jaki powstal :DDD
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
sun.
Kontakt:

Post autor: sun. »

Ehhh, wiele razy film ogladnalem przez te dwa czy trzy dni i hymm, mam dosc dziwne mieszane uczucia, czuje pewien niedosyt ale ten argument sie nie liczy bo jak zielony powiedzial lepiej niedosyt niz przesyt.Wracajac do tematu, strasznie podoba mi sie to,ze ciagniesz Wojtku ten sport w gore, pokazujesz sie na europejskich salonach dzialasz i w filmie to widac, widac,ze nie przychodzi to latwo,ze trzeba wele razy mocno wyglebic aby opanowac trik, naprade to jes tbardzo godne pochwaly. Nutka calkiem przyjemna,lecz nie taka jakiej sie spodziewalem. Ogólnie montaz calkiem dobry,ale inny taki jakby na slabszym poziomie. W poprzendich produkcjach czulem klimat, zachwyt, bylem pod wielki wrazeniem a Stoaked tak dosc sredniawo przyswoilem. Ogolnie daje 8/10 za niektore dosc kiepskie ujecia i pare szczegolow ktore mi sie nie spodobalo,ale to moze tylko ja sie tak czepiam. Ogolnie calkiem dobra robota i aby tak dalej. Niewatpliwie jest to jedna z najfajniejszych polskich produkcji,ale czy najlepsza?, na to pytanie juz nie odpowiem,pzodrawiam i dzialaj dalej.pzodro
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
suchyFR
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

filmik naprawdę na poziomie europejskim :)
tylko muzyka wojtusia sie mi średnio podobała (za ostra, wolałbym cos bardziej nastrojowego, ale to kwestia gustu)
jazda naprawde świetna montaż tak samo.
ODPOWIEDZ