pike 409,czysie nada
pike 409,czysie nada
czy pike 409 nada sie do lekkiego freeridu dirtu i slopstyle-u???
I jak w wytrzymałością, bo do tej pory maiłem drop-offa3 który poległ po pół roku ;/. Takze najbardzej mi chodzi o to czy pike wytrzyma jazde w tych dyscyplinach??
Z góry dzieki za odp
I jak w wytrzymałością, bo do tej pory maiłem drop-offa3 który poległ po pół roku ;/. Takze najbardzej mi chodzi o to czy pike wytrzyma jazde w tych dyscyplinach??
Z góry dzieki za odp
-
- Kontakt:
kolego rogoz. prawdziwy slopestyle wygląda tak : http://www.adidas-slopestyle.com/filead ... 2o0922.jpg
takie cos to raczej nie na pike 409.
takie cos to raczej nie na pike 409.
zgadzam sie z xxxxxx taki drop to normalne fr a slopestyle to rozne ciekawe przeszkody (szczegolnie modne drewniane step upy) a do tego jakies ciekawsze lub mniej triczki.
Pike mysle ze sie nada, tez sie przymiezam do 409 choć w tej samej cenie co takowego nowego moge miec uzywke race'a 05 lub teama.. sam niewiem czy dobrze robie wybierajac nowego 409 06.
Btw pike TEAM ma alu rure sterową i "hollow" co rozumiem jako drążoną korone co imho oslabia konstrukcje a zyskuje sie tylko 200g. wydaje mi sie ze nie warto go kupowac, to tak na marginesie
Pike mysle ze sie nada, tez sie przymiezam do 409 choć w tej samej cenie co takowego nowego moge miec uzywke race'a 05 lub teama.. sam niewiem czy dobrze robie wybierajac nowego 409 06.
Btw pike TEAM ma alu rure sterową i "hollow" co rozumiem jako drążoną korone co imho oslabia konstrukcje a zyskuje sie tylko 200g. wydaje mi sie ze nie warto go kupowac, to tak na marginesie
Ajzbierz nowego 409, ta sama konstrukcja co race, team. Ten sam tłumik, te same materiały. Różnią się tylko regulcją floodgate, tym że team ma sterówke alu i drążoną koronę. Co do tej ostatniej nie wydaje mi się żeby osłabiała konstrukcję. Jeżeli pike peknie to na podkowie:)
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
-
- Kontakt:
siemka. jeżeli ktoś z was oglądał Krankeda 6 to powinien wiedziec ze takie gwiazdy jak KIRT VOIRES włąśnie jeździ na Pike'u. Skoro takie gwiazdy wybieraja taki amor to nie po to zeby sie na nim zabić tylko czerpac radość z jazdy a nie z kontuzji. I niech mi ktos nie wyskakuje z tekstem "ze oni maja sponsorow i maja nowe amory co chwila". Uwazam ze takie wypowiedzi to bezsens. Oni także są ludzmi i dbaja o swoje zdrowie jak i kazdy inny. P.S. Panie Rogoz, uważam że z zakupu PIKE 409 bedziesz bardzo zadowolony, napewno długo Ci posłuży. Pike daje rade. Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/860865/
tak tylko pike 409 nie jest wresja katalogowa i jest to wersja montazowa, podobniez ma plastikowe tuleje slizgowe... Ja mam pike team u -turn 05r, jest wspanialy!( na sprzedarz):) amor jest tak sztywny ze zaden marcok jednopolka z wyciagnieta oska nie jest tak sztywny ... no moze 66..
i ten model co ja mam wlsnie na nim jezdzic takze lenosky i kirt voires i niezle go katowali... ! :D napewno nie tak jak ja;] jest swietny jednym slowem ! no co do 409 nie bylbym przekonany w 100%;/:) lepiej troche dolozyc i miec cos pozadnego a dobry widelec to praktycznie podstawa!
i ten model co ja mam wlsnie na nim jezdzic takze lenosky i kirt voires i niezle go katowali... ! :D napewno nie tak jak ja;] jest swietny jednym slowem ! no co do 409 nie bylbym przekonany w 100%;/:) lepiej troche dolozyc i miec cos pozadnego a dobry widelec to praktycznie podstawa!