Witam!
Mam obręcze Mavic 521 srebrne i za nic nie pasują mi do nowego roweru. Postanowiłem więc przemalowac je na czarno.
I stąd moje pytanie: czy da radę przemalowac obręcze tak żeby powłoka po malowaniu była na tyle trwała aby wytrzymała uderzenia kamieni itp. ???
Można zrobic to samemu czy lepiej oddac to do jakiegoś lakiernika (może ktoś zna jakiegoś dobrego lakiernika w Szczecinie, który zrobiłby to?? - Rychtarski odpada bo nie ma czasu)
Dzięki z góry za pomoc!
Obręcze - malowanie.
bambaryła..mozesz zrobic wersje tanią ;) samoróbkę albo prawidłową elegancką ;)
1.drobny papierek ścierny ( drobny aby zmatowił powłokę i automatycznie ją rozwinoł )Benzyna ekstrakcyjna-odtłuszczasz nią dokładnie. To istotne !!! Spray w dobranym kolorze i równomierne malowanie wielowarstwowe,z przesychaniem miedzy warstwami. jakieś 3-4 warstwy powinny pokryć obrecz ;) pamiętaj tylko aby odczekac kilka godzin miedzy malowaniami. Odczekaj kilka dni i ciesz się :0)
2. oddajesz obręcz do zakładu który maluje PROSZKOWO !!! I masz po problemie,jesli taki zakład prawidłowo przygotuje powierzchnię to masz mega mocną powłoke ;)) i relaks na kilka lat !!
3.mozesz jeszcze wbić do lakiernika samochodowego ale to pewnie będzie kosztowne i tak samo efektywne jak samodzielne malowanie ;))
1.drobny papierek ścierny ( drobny aby zmatowił powłokę i automatycznie ją rozwinoł )Benzyna ekstrakcyjna-odtłuszczasz nią dokładnie. To istotne !!! Spray w dobranym kolorze i równomierne malowanie wielowarstwowe,z przesychaniem miedzy warstwami. jakieś 3-4 warstwy powinny pokryć obrecz ;) pamiętaj tylko aby odczekac kilka godzin miedzy malowaniami. Odczekaj kilka dni i ciesz się :0)
2. oddajesz obręcz do zakładu który maluje PROSZKOWO !!! I masz po problemie,jesli taki zakład prawidłowo przygotuje powierzchnię to masz mega mocną powłoke ;)) i relaks na kilka lat !!
3.mozesz jeszcze wbić do lakiernika samochodowego ale to pewnie będzie kosztowne i tak samo efektywne jak samodzielne malowanie ;))
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!