Mam okazję tanio kupić napinacz truvativ'a boxguide i nasuwa się następujące pytanie, czy warto zamienić mój stary PM Socho właśnie na boxguida? Wiem że będzie to spora korzyść wagowa. Wyrażajcie swoje opinie, za odp. z góry dzięki. Pozdro.
Tassadar PM socho ma 2 rockringi + 2 rolki. Tutaj są fotki: http://www.pmsocho.com/html/foto.htm
Ogólnie działa w miarę fajnie, tylko jak już przytrafi się jakaś awaria to cholernie trudno wyjąć łańcuch...
ja z kolei mam odmienne zdanie z box-guidem mialem same problemy: caly czas luzujaca sie szyna(przez lekko krzywy blat), skrzywilem dolne ramie i zgubilem 2 razy kolko, natomiast z socho jezdze juz 1,5 roku i nie zdazylem popsuc jeszcze nic
matejGK Zrobilem tak jak Ty, wlasnie ze wzgledu na wage. Narazie nie moge powiedziec nic o boxie bo nie mam amora ale Pmsocho jest naprawde Grejt :) Zero problemow, jak juz raz zalozysz to bezobslugowy praktycznie :)
chyba wezmę tego boxguida.... muszę się jeszcze zastanowić. Może ktoś jeszcze się wypowie, bo z tego co wiem to użytkowników boxów jest całkiem sporo :)
nie wiem ja mam pmsocho 32 i tez waży tyle co nic;)
najcięższe są kółka z łożyskami :)
bo krzyżak i 2 rockringi alu są bardzo lekkie
Naprawę sie zdziwiłem jak przyszedł pocztą, już myślałem,ze albo to nie to albo czegoś brakuje:D
Ja też mam boxguida i: jak jest sucho, małe wyboje wszystko jest dobrze, na wierchomli jak byłem na HT to spadł niestety 2 razy i sie łańcuch zaklinował, trzeba było klatke rozkręcać, na cudownym "snow" Dh sie zapychał i trzeba go było niestety czyścić bo blokował lancuch i sie prawie korba nie dało krecić. Co do PM socho nie mam zdania bo nie miałem. Pzdr.
Hehe a cożesta sie podniecali jak mogłem do tyłu kręcic tam w Kraku? Ma sie socho maaaaa :P A napinacz jest swietny i tyle, no problem, ale czy ja wiem czy mało waży? tak pomyślałem o tym i sie troche przestraszyłem...ale srodek ciężkosci obniża ;D