NISKIE STERY I MOSTEK
NISKIE STERY I MOSTEK
Problem jest taki: krotka sterowka, dlugawa glowka.
Mam do dyspozycji 185mm-130mm=55mm na stery i mostek, doliczmy jeszcze 5mm na odcinek wolny na kapsel (bo sterowka nie dochodzi do wiechniej powierzchni mostka).
Czyli 60mm.
Tyle ma starczyc na stery i mostek.
Najnizsze sensowne stery jaki znalazlem to FSA ORbit Extreme 25,5mm i mostek syntace 139 wymagajacy 32mm sterowki.
O ile stery ok, do enduro starcza, to mostek leciutki (123gr ze stalowymi srubami) dla dl 90mm) i niby przez producenta zalecana max kierownica 610 (jezdze na 650 i mniej nie bedzie).
Czy znacie jakies inne mostki o niskim profilu? Ciezko takie dane znalezc na stronach producentow (np RF w tech manualach nie ma za bardzo)???
Mam do dyspozycji 185mm-130mm=55mm na stery i mostek, doliczmy jeszcze 5mm na odcinek wolny na kapsel (bo sterowka nie dochodzi do wiechniej powierzchni mostka).
Czyli 60mm.
Tyle ma starczyc na stery i mostek.
Najnizsze sensowne stery jaki znalazlem to FSA ORbit Extreme 25,5mm i mostek syntace 139 wymagajacy 32mm sterowki.
O ile stery ok, do enduro starcza, to mostek leciutki (123gr ze stalowymi srubami) dla dl 90mm) i niby przez producenta zalecana max kierownica 610 (jezdze na 650 i mniej nie bedzie).
Czy znacie jakies inne mostki o niskim profilu? Ciezko takie dane znalezc na stronach producentow (np RF w tech manualach nie ma za bardzo)???
-
- Kontakt:
jak szukasz niskich sterow to ultraniskie jest jakis model stronglite-a ale obawiam sie ze sa tez delikatne. Stery nie wpuszczane a po zalozeniu wygladaja jak wpuszczane. Najnizsze jakie widzialem. Ale jak wczesniej wspomnialem obawiam sie o ich wytrzymalosc. Ja sam mialem dylemat co do sterow, bo moj norkacz ma dosc wysoka glowke i przy optymalnym ustawieniu polek opona tarla o dolna polke. Musialem zmienic stery bo fsa pig dh pro byly za wysokie. Zmienilem na tioge mx i zyskalem prawie 1 cm :D polecam
www.pinkbike.com/photo/1007092/
-
- Kontakt:
Mam wrazenie, ze po reorganizacji forum wcielo kilka postow, np w ktorym pisalem, ze nie chce zadnych krokodylopodobnych mostkow.
Co do stronglight to maja najnizsze stery 26mm, czyli przy extralite wymiekaja (12+10mm).
Chyba beda te extralite, bo z nimi nie musze kombinowac z mostkiem az tak bardzo (syntace, thomson 4x, albo moj obecny koski forged).
pozdrower
Co do stronglight to maja najnizsze stery 26mm, czyli przy extralite wymiekaja (12+10mm).
Chyba beda te extralite, bo z nimi nie musze kombinowac z mostkiem az tak bardzo (syntace, thomson 4x, albo moj obecny koski forged).
pozdrower