Na allegro jest kask 661 full comp prawie nowka za 200zł rozmiar L . Pytanie to jak sie liczy obwod glowy i jaki ten rozmiar ma zakres, bo na aukcjach nic nie pisze?
NIe kupuj kasku w internecie !! Ja pojechałem do Warszawy pomierzyć kaski i cała paleta 661 od s do bodajze xxl na mnie nie lezała... Po porstu taka budowa kasku.. Założyłem giro i powiedziałem to jest to i po prostu kupiłem... Kask jest rzeczą która musi być dopasowana... Polecam Ci sie jednak wybrac do jakiegos sklepu i pomierzyc dany model i wtedy ewentualnie kupic go w internecie.. Pozdro !!
Oj tam nies trasz mlodego :) Miales pecha. Ale faktycznie zanim kupisz w necie idz do sklepu i przymierz dany model i sie upewnij ze dobrze lezy potem dopiero zamawiaj. A głowe sie mierzy na srodku czola nad uszami :) no poprostu w miare na srodku i w najszerszym miejscu :)
Kupowalem kask w necie, zamowilem swoj rozmiar i nie moglem go zalozyc :D Na szczescie sprzedawca bez problemu wyslal mi wiekszy rozmiar. Jak bierzesz kask to z jakiegos sklepu ktory przyjmie go spowrotem.