FOX VAN 36 vs 66 RC 170mm
Mialem pike pracowal fajnie. Teraz mam nixona tez pracuje fajnie. Na 66 jezdzilem tylko dwoch. Jedne pracowaly plynnie i bardzo fajnie. A drugie chodzily jak po schodkach. Wogole nie plynnie. Te drugie byly praktycznie nowe. Pzdr. Z tych dwoch 66 vs fox. Wybralbym foxa ze wzgledu na mase ;)
Ssij pento
a-gangskoro pike dobijał to znaczy że miałes za miekką sprężynę, lub za mało oleju w tłumiku. Co do tego że skok ci się skracał to była to za pewne wada tego modelu. Czyli nie narzekaj że był za miękki skoro miałeś złą sprężynę. A co do tego drugiego objawu to miałeś po porostu pecha. I skąd ty bierzesz wiadomości że połowa ludzi tak narzeka na pike'a. Prawda jest taka że duża większość tych osób ma spreżynę za miękka w stosunku do wagi. I to jest wada tego amora że stosują seryjnie tak miękki sprężyny.
Co do pracy to uważam że każdemu pasuje coś innego. Mi praca pikea się bardzo podoba, jest czuły, ma płynny skok etc. Ale powiem też że praca bomberów (konkretnie z 1 fr1 i fr2 z 2005) też bardzo mi odpowiada. Kwestia gustu
Co do pracy to uważam że każdemu pasuje coś innego. Mi praca pikea się bardzo podoba, jest czuły, ma płynny skok etc. Ale powiem też że praca bomberów (konkretnie z 1 fr1 i fr2 z 2005) też bardzo mi odpowiada. Kwestia gustu
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
a-gang Tak to jest jak mysli sie ze taka sama spreżyna jest dla ludzi o masie 50kg i 90kg. Zawsze jest kompresja, ale sam uwazam ze to nie jest jakies cudowne rozwiazanie bo po ugieciu 100 - 110mm jest uczucie jak by "powietrze'' utrudnialo dalsze ugiecie. Wiec najlepiej zmienic spreżyne. Podemna (61kg) raz go dobiłem, i to przez to ze poleciałem masakrycznie na płasko, z dosc duzej odległosci, i mi caaałe zawieszenie dobiło... (z tyłu fox vanilia r , 500x2.8 , średnio skrecony też dobił. )
Mawet Czy ja wiem czy wada ze stosuja miekie spreżyny... Zależy, przeciez nie dadza rady dostosowac sie do każdego! Wada to to że ta jedna spreżyna troche kosztuje... 120zł, ale warto zainwestować.
Mawet Czy ja wiem czy wada ze stosuja miekie spreżyny... Zależy, przeciez nie dadza rady dostosowac sie do każdego! Wada to to że ta jedna spreżyna troche kosztuje... 120zł, ale warto zainwestować.