Amor do FR, slopestyle do 1200 zł
Amor do FR, slopestyle do 1200 zł
witam,
jak w temacie, najbardziej mi zależy na wytrzymałości i tlumieniu, zeby ladnie pracował. Lubie zaliczac duuże schody, stairgapy, hopy, czasami triki z mniejszych dropów, 360 na dużych hopach.połamałem stance'a zanim dobrze się rozjeździlem ;( :( , zresztą on nawet sie nie uginał, Poszukuję czegoś mocnego NOWEGO z plynnym tłumieniem, ok. 130,140 mm skoku , OCZYWIŚCIE OŚ 20 MM. Mam sztywna ramę Dartmoor Streetfighter Zastanawiem się nad MANITOU NIXON COMP MW. W sprzętowni bylo zaledwie kilka recenzji noxona więc pytam ogolnie o dobrego amora. EWENTUALNIE MOŻE BYC UŻYWKA ALE W BDB Z DUŻYM + STANIE
z góry dzięki ;p pozdrowerek
jak w temacie, najbardziej mi zależy na wytrzymałości i tlumieniu, zeby ladnie pracował. Lubie zaliczac duuże schody, stairgapy, hopy, czasami triki z mniejszych dropów, 360 na dużych hopach.połamałem stance'a zanim dobrze się rozjeździlem ;( :( , zresztą on nawet sie nie uginał, Poszukuję czegoś mocnego NOWEGO z plynnym tłumieniem, ok. 130,140 mm skoku , OCZYWIŚCIE OŚ 20 MM. Mam sztywna ramę Dartmoor Streetfighter Zastanawiem się nad MANITOU NIXON COMP MW. W sprzętowni bylo zaledwie kilka recenzji noxona więc pytam ogolnie o dobrego amora. EWENTUALNIE MOŻE BYC UŻYWKA ALE W BDB Z DUŻYM + STANIE
z góry dzięki ;p pozdrowerek
Re: Amor do FR, slopestyle do 1200 zł
Hmmm masz ze poszukujesz nixona compa... ja nie sprzedaje ale moge Ci go polecic z czystym sumieniem... nie wiem jak jest z jego wytrzymaloscia ale prace ma revelacyjna i z tego co wim to slaby nie jest... sztywnosc na dobrym poziomie... w razie co PW... pozdro :)
moze sherman bylby lepszy? wiecej skoku (150mm), plynna praca, duzo regulacji, itp. do 1200zl spokojnie kupisz nowke.
druga opcja to sciagniecie ze stanow travisa 150mm skoku, tez powiniennes sie zmiescic w tej kwocie.
albo poszukaj uzywanego 66 150mm.
nixon jest fajny, ale taki bardziej do enduro niz fr. tak mi sie wydaje. pzdr
druga opcja to sciagniecie ze stanow travisa 150mm skoku, tez powiniennes sie zmiescic w tej kwocie.
albo poszukaj uzywanego 66 150mm.
nixon jest fajny, ale taki bardziej do enduro niz fr. tak mi sie wydaje. pzdr
-
- Kontakt:
Hmmmm... Travis był by super rozwiazaniem! Skok w sam raz, nie zawysoki do tej ramy, sztywna os. Pomyśl nad tym.
Edit - sory, nie zaważyłem że nowka do 1200zł... Czyli travis pewnie odpada to może Nixon! Albo poczekaj bo nie wiadomo w jakiej cenie bedzie RS domain i RS lyric , a to tez by było dobre rozwiazanie.
Edit - sory, nie zaważyłem że nowka do 1200zł... Czyli travis pewnie odpada to może Nixon! Albo poczekaj bo nie wiadomo w jakiej cenie bedzie RS domain i RS lyric , a to tez by było dobre rozwiazanie.
-
- Kontakt:
66 to ci pierdolnie ta rama predzej czy pozniej.moze pikea 426 albo travisa bo niski jest.poza tym 66 ciekie dosc jednak jest badz co badz 3kg wazy i skoku tez tyle...bierz z1 sport na qr bo 1200zeta sa i masz spoko marcoka .nixona na oczy nie widziałem to nie iwem.sherman to rozne sa opinie.wez ta z1 sprawdzone.fajnie chodzi 130 lub 150 skoku lekkie ,bezobsługowe i serwis raz dwa razy do roku a i bez tez nic sie nie stanie.ja bym wział z1
http://mmorswin.pinkbike.com/
Pare info o Nixonie ktore sie dowiedzialem. Tzn skok max 130 mm jesli chodzi o rocznik 05 , nie mam pewnosci ze poprawili to pozniej nie moge info konkretnego znalezc ale te wczesniejsze nie mialy 145mm , korona by zawdadzala o opone, skok zmniejszono. Ponoc amorek o ktory trzeba dbac , poniekad to se potwierdza bo brak otwartej kapieli , wiec serwis i jakies dorazne smaorwanie czesciej. Niski amorek. TO od osob ktore go mialy , generalnie roznie oceniali prac e, wiadomo. Sam przymierzalem sie do kupna i jednak odpuscilem sobie :].Lepsze opinie ma sherman , nieco ciezszy braciszek , bebechy te same.
www.mm-foto.pl
xxxxxx pisze:Hmmmm... Travis był by super rozwiazaniem! Skok w sam raz, nie zawysoki do tej ramy, sztywna os. Pomyśl nad tym.
domain i lyric bedzie sporo drozszy niz 1200 zl....
www.mm-foto.pl
Na Twoim pakowałbym się tylko w otw. kąpiel... Żadne półotwarte kąpiele:|. Poleciłbym ci którąś Z1 fr3 za ok. 900zł(nowy) lub wyższego modelu w dobrym stanie zmieściłbyś się właśnie w tych 1200. 66 w tej cenie to tylko rok '05 ,czyli wysoka półka ,czyli 150mm(170 odpada raczej...).
Ew. pozostaje Pike :).
Pzdr
Ew. pozostaje Pike :).
Pzdr
No RiSk, No FuN
-
- Kontakt:
wookie85 moj mial ostatnio robiony jaki kolwiek serwis przeglad rok temu. I dziala super plynnie bardzo fajnie zdecydowanie lepiej niz pike. Byl problemy z wersjami nie poprawionymi. Dlatego trzeba patrzyc czy masz nalepke na goleni upgrade cos tam. Jak masz to jest git. Moj ugina sie na 145 mm. Niski nie niski wyzszy niz pike o caly 1 mm. I co jest ciekawe o polamanych shermanch sie slyszalo, a nixonach nie? Noi jest bardzo lekki moj w wersji elite wazy 2280g Pozdro.
Ssij pento