odtłuszczanie tarczy

juraski
Kontakt:

odtłuszczanie tarczy

Post autor: juraski »

czym lepiej to zrobic benzyną ekstrakcyjną czy spirytusem? Ostatnio miałem małe problemy z tym ale wczoraj jak wyjechałem to po naciśniecięu klamki zero reakcji hamulca :D jak w masło.Dzień wcześniej żyleta, słyszałem jeszcze że można coś papierem sciernym kombinować z tym że takim drobniutkim chyba 1mm
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

Spirytusu to szkoda!!!!!!!

Tarczy sie wolno papierem ruszać. Benzyna ekstrakcyjna wystarczy, i wypalenie klockow tez w tej benzynie ( na ziemi klocki polej benzyna i podpal, pozniej wytrzyj dobrze i gotowe) ja tak robilem i dawalo rade.
juraski
Kontakt:

xxxxxxa klocki nie pójdą w pi.zdu?:D
MacGyver
Kontakt:

Post autor: MacGyver »

ja swoje przetarłem zmywaczem do paznokci (tani i skuteczny)
EVANGELION
Kontakt:

Post autor: EVANGELION »

najlepsza jest benzyna ekstrakcyjna posiada malo zanieczyszczen mozna ja kupic w sklepie z farbami.Cala butelka to koszt ok 4 zl i doskonale czysci lanuch.Wkladasz do sloika na kilka godzin potrzasajac i smarujesz lancuch jak nowka dupa
jadzie !!
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

bylo 32456 razy, ale leniuch z ciebie.
benzyna ekstrakcyjna, proszek do prania itd. - jest wiele opcji.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
czakipl
Kontakt:

Post autor: czakipl »

dobrze działa płyn do mycia naczyń i gorąca woda...polecam
juraski
Kontakt:

EVANGELION mam benzyne ekstrakcyjną w domu

więc robiłem tak umyłem wodą(szmatka it), później z płynem do naczyń, później spiryt, później benzyna ekstrakcyjna i nadal słabo łapie.
Teraz ide poleje klocki benzyną ekstrakcyjną i wypale :) zobaczymy jak nie da rady to nowy hampel :D
xxxxxx
Kontakt:

juraski nie. Ja tak moje do hayesa wypalalem, kumpel wsadził razem z kurczakiem do piekarnika , czyli jakies 200stopni, i tez bylo ok. Tylko sprawdz wszystko dobrze, tarcze wyczysc benzynka ekst. albo tak jak mowia, popularnym plynem do mycia naczyn (przeciez na reklamach tak dobrze zmywa tluszcz... :-) )
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Nawet najzajebistsze czyszczenie tarczy nic nie zmieni, jak nie oczyscisz klockow...

Ja kilka razy gotowalem (kilkanascie minet) w wodzie z plynem do mycia naczyn. Raz tez dodatkowo probowalem je wypalac (palnik gazowy/zapalniczka od tylu klocka), ale jakos mnie ta metoda nie porazila ;) Po tym wszystkim przetrzec papierem sciernym i jazda. Pamietaj, ze musi sie to dotrzec, zanim zacznie dzialac ok.

Dobry sposob to tez wyjazd do Szczyrku - jeden zjazd jakas szybsza traska i masz zestaw pieknie wypalony ;)
juraski
Kontakt:

już nie mam sił, wypaliłem klocki 2 razy benzyną ekstrakcyjną tarcze wymyłem tą benzyną praktycznie lało się z niej, jak wszystko wyschło itd to zacisnąłem hamulec i kręciłem do góry kołami i nic jade jak na lodzi a klocków jeszcze jest, nie wiem co to moze być... innym pomagał zmywacz do paznokci a mi nic już nie pomaga... moze je wygotuje
xxxxxx
Kontakt:

juraski ehhh... pojezdzij jakies 10 min, i zobacz czy bedzie sie poprawialo, moze polales tak soczyscie i slabo wytarles, to teraz to rozjezdzij.

Wooyek "Dobry sposob to tez wyjazd do Szczyrku - jeden zjazd jakas szybsza traska i masz zestaw pieknie wypalony ;)"
Dokladnie, jak dostanie temperatury to nawet tarcze wyprostuje :D
juraski
Kontakt:

wyjazd do szczyrku ale jak ja zacisnąłem klamke i do góry kołami kręciłem że tarcza aż była gorąca i lipa nic nie daje teraz kupiłem papier wodny i ide kombinować dalej
juraski
Kontakt:

dobra troszke załapuje ale jak ja jestem na rowerze to tylko spowalnie ale jużcoś jade poszaleć moze ją dotre :D ... oby
ODPOWIEDZ