odtłuszczanie tarczy
odtłuszczanie tarczy
czym lepiej to zrobic benzyną ekstrakcyjną czy spirytusem? Ostatnio miałem małe problemy z tym ale wczoraj jak wyjechałem to po naciśniecięu klamki zero reakcji hamulca :D jak w masło.Dzień wcześniej żyleta, słyszałem jeszcze że można coś papierem sciernym kombinować z tym że takim drobniutkim chyba 1mm
-
- Kontakt:
juraski nie. Ja tak moje do hayesa wypalalem, kumpel wsadził razem z kurczakiem do piekarnika , czyli jakies 200stopni, i tez bylo ok. Tylko sprawdz wszystko dobrze, tarcze wyczysc benzynka ekst. albo tak jak mowia, popularnym plynem do mycia naczyn (przeciez na reklamach tak dobrze zmywa tluszcz... :-) )
Nawet najzajebistsze czyszczenie tarczy nic nie zmieni, jak nie oczyscisz klockow...
Ja kilka razy gotowalem (kilkanascie minet) w wodzie z plynem do mycia naczyn. Raz tez dodatkowo probowalem je wypalac (palnik gazowy/zapalniczka od tylu klocka), ale jakos mnie ta metoda nie porazila ;) Po tym wszystkim przetrzec papierem sciernym i jazda. Pamietaj, ze musi sie to dotrzec, zanim zacznie dzialac ok.
Dobry sposob to tez wyjazd do Szczyrku - jeden zjazd jakas szybsza traska i masz zestaw pieknie wypalony ;)
Ja kilka razy gotowalem (kilkanascie minet) w wodzie z plynem do mycia naczyn. Raz tez dodatkowo probowalem je wypalac (palnik gazowy/zapalniczka od tylu klocka), ale jakos mnie ta metoda nie porazila ;) Po tym wszystkim przetrzec papierem sciernym i jazda. Pamietaj, ze musi sie to dotrzec, zanim zacznie dzialac ok.
Dobry sposob to tez wyjazd do Szczyrku - jeden zjazd jakas szybsza traska i masz zestaw pieknie wypalony ;)
już nie mam sił, wypaliłem klocki 2 razy benzyną ekstrakcyjną tarcze wymyłem tą benzyną praktycznie lało się z niej, jak wszystko wyschło itd to zacisnąłem hamulec i kręciłem do góry kołami i nic jade jak na lodzi a klocków jeszcze jest, nie wiem co to moze być... innym pomagał zmywacz do paznokci a mi nic już nie pomaga... moze je wygotuje
juraski ehhh... pojezdzij jakies 10 min, i zobacz czy bedzie sie poprawialo, moze polales tak soczyscie i slabo wytarles, to teraz to rozjezdzij.
Wooyek "Dobry sposob to tez wyjazd do Szczyrku - jeden zjazd jakas szybsza traska i masz zestaw pieknie wypalony ;)"
Dokladnie, jak dostanie temperatury to nawet tarcze wyprostuje :D
Wooyek "Dobry sposob to tez wyjazd do Szczyrku - jeden zjazd jakas szybsza traska i masz zestaw pieknie wypalony ;)"
Dokladnie, jak dostanie temperatury to nawet tarcze wyprostuje :D