Problem ze ściąganiem
Problem ze ściąganiem
Witam
Mam problem z torrentami.
Mam neo 256 i router D-Link który rozprowadza bezprzewodowo neta na laptopa i PC.
Występuje jeden mały problem bo z torrenty mi ściąga okropnie wolno. Żadko do 250 dochodzi. Głównie to 3-15 KB
Jaka moze byc przyczyna co zrobić?
Mam problem z torrentami.
Mam neo 256 i router D-Link który rozprowadza bezprzewodowo neta na laptopa i PC.
Występuje jeden mały problem bo z torrenty mi ściąga okropnie wolno. Żadko do 250 dochodzi. Głównie to 3-15 KB
Jaka moze byc przyczyna co zrobić?
Duży kiedy chcesz, mały keidy tzraba?
Kizi mizi mam i nie dam wam:P
Kizi mizi mam i nie dam wam:P
Zadzwon do tpsy i spytaj czemu filmy z torrentow tak wolno sie sciagaja !? to wszystko zalezy od upa gosci od ktorych to scigasz a 256kbit to twoj max wiec mozesz sciagac nawet i 1kb/s ;p jak chcesz wykorzystywac prawie maxa swojego lacza to najlepiej sciagac z roznych ftpow albo z rapidshara czy megauploada itp.
wiec tak
masz neo 256kb/s co daje 32kB/s
b - bit
B - bajt = 8*bit
dlinka mialem kiedys dl604 i dzialal nienajgorzej (w porownaniu z innymi ktore po nawiazaniu wiekszej ilosci polaczej ordynarnie sie wieszaly)
p2p bywa kaprysne, jak chcesz wysokich ransferow, nei ma bata musisz cos od siebie dac, w tym systemie suma wyslanych to mniejwiecej suma odebranych danych (mniej wiecej bo zdazaja sie bledy transferu i powtarzanie wysylania kawalkow co znaczy ze urzytkownicy w sumie wysylaja wiecej niz obieraja)
wiec zeby to mialo sens trzeba znalesc zrodelko gdzie liczone jest ratio, ludzie wtedy sie pilnuja i wysylaja, ma to ta wade ze jak niebedziesz wysylal to szybko wylecisz.
maly edit:
ja preferuje pewnego trackera torrentowego, i z tamtad mi zawsze idzie tyle ile mam lacza, w sumie zazwyczaj ograniczam zeby reszta rzeczy jakos dzialala - niestety QoS w moim linksysie niebardzo sebie radzi :( )
masz neo 256kb/s co daje 32kB/s
b - bit
B - bajt = 8*bit
dlinka mialem kiedys dl604 i dzialal nienajgorzej (w porownaniu z innymi ktore po nawiazaniu wiekszej ilosci polaczej ordynarnie sie wieszaly)
p2p bywa kaprysne, jak chcesz wysokich ransferow, nei ma bata musisz cos od siebie dac, w tym systemie suma wyslanych to mniejwiecej suma odebranych danych (mniej wiecej bo zdazaja sie bledy transferu i powtarzanie wysylania kawalkow co znaczy ze urzytkownicy w sumie wysylaja wiecej niz obieraja)
wiec zeby to mialo sens trzeba znalesc zrodelko gdzie liczone jest ratio, ludzie wtedy sie pilnuja i wysylaja, ma to ta wade ze jak niebedziesz wysylal to szybko wylecisz.
maly edit:
ja preferuje pewnego trackera torrentowego, i z tamtad mi zawsze idzie tyle ile mam lacza, w sumie zazwyczaj ograniczam zeby reszta rzeczy jakos dzialala - niestety QoS w moim linksysie niebardzo sebie radzi :( )
Lol życie nie jest takie piękne a 256 ładnie wygląda tylko na papierze...swoją droga nie wiem jednak jak można sie rąbnąć w kb i b :| No i oczywiście zalezy ile żródeł, czy im sie chce wysyłać czy nie, czy wysyłasz tez czy zgredzisz blablabla pomyśl troche jak to działa to moze uda Ci sie zoptymalizować prędkość...
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt: