DM dirt-street ---HAKI !!!

gajdem
Kontakt:

DM dirt-street ---HAKI !!!

Post autor: gajdem »

SIema słuchajcie, mam problemik z hakami w ramce dm dirt-street, a mianowicie mam singla i załozone poziome haki w których nie ma podejścia pod hamulec tarczowy, jak założe pionowe w których jest podejście to tylne kołko musze przesunąć o jakieś 2cm w tył, wiec troche lipa!!!
Czy ktoś miałby możliwość zrobienia poziomego haka z podejściem pod tarcze który pasowałby do tej tamki?
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

powiedz mi co musisz przesowac 2 cm w tyl? ja mam singla na pionowych hakach zrobionego przeciesz w tej ramie sie cale haki suwaja ;]
Masta Blasta
Kontakt:

Post autor: Masta Blasta »

Ja mam wstepne szkice haków tak aby zrobić haki poziome z mocowaniem na tarcze do dm'ki.

http://img523.imageshack.us/img523/3373 ... t01lg6.jpg
http://img523.imageshack.us/my.php?imag ... t02jt1.jpg

Mam gdzieś jeszcze z dokłądnymi wymiarami w cadzie projekcik
[S] single track 24' camuflage + ns coster + DT etc/71rap
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

ale prosze powiedz mi kurde w jakim celu chcesz dorabiac haki bo nie rozumiem? Chodzi o to ze nie mozesz naciagnac lancucha tak jak chcesz? jak masz haki pionowe? jak tak to kup pologniowa...

ja jedynie zastanawialem sie nad dorobieniem specjalnych hakow ktore przy kole 24" i tarczy 160mm pozwola uzyskac krotszy tylni trojkat ale jeszcze nawet nie zabralem sie za wstepne pomiary i szkice;] ,
Masta Blasta
Kontakt:

Post autor: Masta Blasta »

Wogole to ten cały patent z hakami w dm'ce chyba nie został do końca przemyślany przez twórce ramy :> przy hakach poziomych wsuniętych najblizej w stronę suportu i wsadzeniu koła do końca haków nie ma moźliwośći przykręcenia koła ani na zacisk ani na nakrętki. Żeby uzyskać tył krutszy jak 400mm > ..., trzeba by było zaprojektować haki w których samo mocowanie koła będzie nieco wyżej przez co cały tył podniosł by się o ~1cm co raczej nie miało by dużego wpływy na geo. Pozatym zawsze można podnieśc przód :> Ogolnie strasznie dużo roboty, ale jak ktoś kocha tą ramke to warto :)
[S] single track 24' camuflage + ns coster + DT etc/71rap
Karol85
Kontakt:

Post autor: Karol85 »

2 cm to sporo ja tam nie mam u siebie problemu moze kup tego half linka.
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
gajdem
Kontakt:

No macie racje, ja dałem podkładki i moge przy poziomuch dać jaknajbliśej kołko, mało tego spiłowałem jeszze haki o jakieś 1,5 cm (tera mam ok 390mm) A co do wypowiedzi "emhyr-a" to chce mieć jak najkrótdzy tylni trojkąt!!! sprawdz sam o ile cały rower robi sie zwrotniejszy!!!!
gajdem
Kontakt:

MASTA BLASTA niezłę te rysuneczki!!!!! Drukne se je i zaniose gdzieś do jakiegoś zakłau, może da rede wykonaćć!!!!
gajdem
Kontakt:

Siema ma ktos jeszcze jakie[ projekty tych haków do DM DS?
ODPOWIEDZ