Dorado 2003 i dorado mrd x works

argus
Kontakt:

Dorado 2003 i dorado mrd x works

Post autor: argus »

Czesc,
W recenzji na dh zonie przeczytalem, ze nie warto kupowac wersji dorado x works. Aktualnie mam dorado w zwyklej wersji, ktore i tak nie jest tanie i zastanawiam sie nad kupnem x works. Cena jest astronomiczna, wiec chcialbym wiedziec przed zakupem, czy rzeczywiscie wersja x works jest gorsza od zwyklej, mimo ze jest o prawie polowe drosza. Jak to jest? Czemu to wersja z tlumieniem spv mialaby byc gorsza? I ile ona wazy, wie ktos moze?
Pozdrawiam
Mikolaj
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

Wielu osobom nie podoba się praca SPV evolve (wydaje się być zamulony).
Aby ustawić go dobrze, trzeba na to poświęcić trochę czasu. Do prawidłowego ustawienia potrzebna jest sprężyna o odpowiedniej twardości, dobranej pod wagę, odpowiednie ciśnie w komorze SPV.
Jeśli te rzeczy wykonasz, powinieneś być zadowolony z jego pracy.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

tak jak napisal ablee-SPV wymaga troche troche pracy przy nim.Wszystko musisz dobrac pod siebie i bedzie ok.Jesli tego nie zrobisz-praca amorka bedzie z lekka z dupy.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
argus
Kontakt:

hmm no tak, to juz wiem skad takie rozbieznosci; mnie sie podoba mulasta praca tych widelcow, wiec moze zaryzykuje, chociaz kupowanie nowych tytanowych sprezyn to troche duzy wydatek, mam nadzieje, ze beda ok; waze duzo, ok 90kg, wiec nie powinny byc zadne zbyt twarde
Pozdrawiam
Mikolaj
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

hej. wersja z SPV przez swoja skomplikowana budowe czesto sie psuje. sa to opinie zawodnikow ktorzy jezdza na tych amorach. osobiscie polecam model 2003 ktoremu ciezko krzywde zrobic... jak chcesz zaszalec proponuje kupno tytanowych sprezyn a nie zabawe w x-works.. ;) pozdroo!
argus
Kontakt:

hehe, no to moze poprostu zmiany na sezon 2007 ogranicze do wymiany na nowe dorado, ale zwykle:D zawsze mnie dziwilo, ze dorado ma tlumienie tpc, a jest takie wypas. bylem podjarany, jak wyszlo spv, a tutaj widze, ze kiszka. a myslisz, ze duzo zyskam na wadze montujac tytanowe sprezyny?
Pozdrawiam
Mikolaj
ODPOWIEDZ