Boxxer Race 2003 - jaki olej i ile???

Charlie
Kontakt:

Boxxer Race 2003 - jaki olej i ile???

Post autor: Charlie »

Witam! Od razu mam prośbę żebyście mi nie pisali żebym przeszukał forum czy wchodził na google bo już to robiłem i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, a jeśli się mylę to czekam na linka:)

Chcę sobie zmienić olej w Boxxerze Race 2003. Ostatni raz zmieniałem jakieś 2 lata temu i już nie pamiętam jaki wlewałem i ile. Teraz Boxxerek chodzi nadal dobrze ale niestety nie ma już takiej płynności jak kiedyś, prosiłbym o poradę co wlać do niego i ile... Tak żeby chodził dość płynnie....

P.S. Jak pasuje według Was boxxer race 03 do Kony Stab 03? Bo właśnie teraz mam taki rowerek i jakos bardziej by mi pasował jakis większy amor na przód, no ale Stab ma 7cali skoku tyle co Race wiec chyba jest to optymalnie dopasowane?
Dawid_O
Kontakt:

Post autor: Dawid_O »

http://www.sram.com/en/service/rockshox ... subcatID=1

Moze trzeba było poszukac na stronie producenta?? Sciagnij sobie manuala dla 2003r wszystko pisze, sa tez dla serwisow z opisem krok po kroku jak rozebrac go na czesci pierwsze.
Jak ma wyruchane slizgi to juz nic mu nie pomoze a 2003 w sumie nie grzeszy trwałosią.
Charlie
Kontakt:

Post autor: Charlie »

No tak, tego manuala to ja już ściągnąłem wcześniej, ale tam jest tylko napisane ile się wlewa do WC i Teama. A o Racie właśnie nie napisali. A jak rozebrać go na części to ja pamiętam akurat do teraz bo już to robiłem tylko po prostu zapomniałem o tym oleju. Ja bym prosił żeby ktoś mi z własnego doświadczenia napisał ile oleju i jaka gęstość najlepiej. Moje ślizgi też już nie są takie niestety jak kiedyś...

OK....Znalazłem w końcu! Po 190ml 5WT oleju po obu stronach wlać. Ale mimo to czy ktoś wie czy inne wartości coś zmienią? Chciałbym zmiany na lepsze;P
Dawid_O
Kontakt:

ee nie wiem, ogulnie raczej trzymac sie tej ilosci oleju ktora podaje producent, chciaz ciut wiecej nie zaszkodzi. Ogulnie ilosc nie ma wpływu na prace amortyzatora, mozesz poszukac oleju rock shoxa, z tym ze drogi :/ ale całkiem niezły, pewnie sa lepsze ale ja nie potrafie nic polecic z innych olejow.
Dawid_O
Kontakt:

ee nie wiem, ogulnie raczej trzymac sie tej ilosci oleju ktora podaje producent, chciaz ciut wiecej nie zaszkodzi. Ogulnie ilosc nie ma wpływu na prace amortyzatora, mozesz poszukac oleju rock shoxa, z tym ze drogi :/ ale całkiem niezły, pewnie sa lepsze ale ja nie potrafie nic polecic z innych olejow.
ODPOWIEDZ