Witam! Od razu mam prośbę żebyście mi nie pisali żebym przeszukał forum czy wchodził na google bo już to robiłem i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, a jeśli się mylę to czekam na linka:)
Chcę sobie zmienić olej w Boxxerze Race 2003. Ostatni raz zmieniałem jakieś 2 lata temu i już nie pamiętam jaki wlewałem i ile. Teraz Boxxerek chodzi nadal dobrze ale niestety nie ma już takiej płynności jak kiedyś, prosiłbym o poradę co wlać do niego i ile... Tak żeby chodził dość płynnie....
P.S. Jak pasuje według Was boxxer race 03 do Kony Stab 03? Bo właśnie teraz mam taki rowerek i jakos bardziej by mi pasował jakis większy amor na przód, no ale Stab ma 7cali skoku tyle co Race wiec chyba jest to optymalnie dopasowane?
Boxxer Race 2003 - jaki olej i ile???
http://www.sram.com/en/service/rockshox ... subcatID=1
Moze trzeba było poszukac na stronie producenta?? Sciagnij sobie manuala dla 2003r wszystko pisze, sa tez dla serwisow z opisem krok po kroku jak rozebrac go na czesci pierwsze.
Jak ma wyruchane slizgi to juz nic mu nie pomoze a 2003 w sumie nie grzeszy trwałosią.
Moze trzeba było poszukac na stronie producenta?? Sciagnij sobie manuala dla 2003r wszystko pisze, sa tez dla serwisow z opisem krok po kroku jak rozebrac go na czesci pierwsze.
Jak ma wyruchane slizgi to juz nic mu nie pomoze a 2003 w sumie nie grzeszy trwałosią.
No tak, tego manuala to ja już ściągnąłem wcześniej, ale tam jest tylko napisane ile się wlewa do WC i Teama. A o Racie właśnie nie napisali. A jak rozebrać go na części to ja pamiętam akurat do teraz bo już to robiłem tylko po prostu zapomniałem o tym oleju. Ja bym prosił żeby ktoś mi z własnego doświadczenia napisał ile oleju i jaka gęstość najlepiej. Moje ślizgi też już nie są takie niestety jak kiedyś...
OK....Znalazłem w końcu! Po 190ml 5WT oleju po obu stronach wlać. Ale mimo to czy ktoś wie czy inne wartości coś zmienią? Chciałbym zmiany na lepsze;P
OK....Znalazłem w końcu! Po 190ml 5WT oleju po obu stronach wlać. Ale mimo to czy ktoś wie czy inne wartości coś zmienią? Chciałbym zmiany na lepsze;P
ee nie wiem, ogulnie raczej trzymac sie tej ilosci oleju ktora podaje producent, chciaz ciut wiecej nie zaszkodzi. Ogulnie ilosc nie ma wpływu na prace amortyzatora, mozesz poszukac oleju rock shoxa, z tym ze drogi :/ ale całkiem niezły, pewnie sa lepsze ale ja nie potrafie nic polecic z innych olejow.
ee nie wiem, ogulnie raczej trzymac sie tej ilosci oleju ktora podaje producent, chciaz ciut wiecej nie zaszkodzi. Ogulnie ilosc nie ma wpływu na prace amortyzatora, mozesz poszukac oleju rock shoxa, z tym ze drogi :/ ale całkiem niezły, pewnie sa lepsze ale ja nie potrafie nic polecic z innych olejow.