F-44 informacje

emhyr
Kontakt:

F-44 informacje

Post autor: emhyr »

Oficjalnie na stronie Zumbi można znaleźć ceny ich nowej ramy.
http://www.zumbi.pl/f44.php

Cena: 4000PLN (wersja F-44 Ti, bez tłumika), 3600PLN (wersja F-44, bez tłumika) różne konfiguracje z tłumikami i widelcami Avalanche Downhill Racing.

no i to na tyle...
wojtek1111
Kontakt:

Post autor: wojtek1111 »

Ramka jest fajna, tylko nie wiem po co mufa 83mm.... no i cena jest spora :/ jakby nie patrzeć z damperem wyjdzie jakieś 5000zł to już jest dużo jak na rame spawaną w mielcu :/ jak by była tańsza to można by ją kupić :)
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

zaraz bedzie darcie mordy o ceny i takie team wkleje co napisalemna ba

" Co do ceny moze i wysoka ale 90% z was nie zdaje sobie sprawy jakie sza koszta prowadzenia dzialalnosci gospodarcze , inen wydatki zwiazaen z promocja ramy , itp itd i wydaje sie ze pojdzie taki chyba Loko jego firma ? do mielca poprosze dwie ramy zapacie 2,5 a reszte ze sprzedazy ma dla siebie..... ludzie myslcie troche. Cena nie jest poprostu atrakcyjna ale nie pisac " ze z dupy " i takie tam , dla was realia produkcji/sprzedazy ram sa poprostu nie znane a oceniacie jak specjaliscie.... z koziej dupy predzej. "
www.mm-foto.pl
wojtek1111
Kontakt:

wookie85spoko tylko zobacz że dorzuce 200zł i mam SC vp-free.... A Loko w konkurowaniu z SC będzie miał ciężko... W cenie około 5000zł jest naprawde bardzo dużo dobrych ram z którymi ciężko jest konkurować polskiej małej firmie i na podstawie tego mówie że cena nie jest zbytnio atrakcyjna. Jednak rama bardzo mi się podoba. Jeszcze problem jest taki że jak bym chciał na niej się przejechać przed ewentualnym zakupem to musze jechać kawał drogi do Myślenic :/
Liwcio
Kontakt:

Post autor: Liwcio »

pisze że najgrubsza opona na 26cali to 2,8 ale patrząc na fotki nie wydaje mi się... chyba że cos poprawili
http://www.pinkbike.com/photo/1612744
czerwony
Kontakt:

Post autor: czerwony »

wookie85 oczywiscie ze cena za wysoka!!!!!!!!
za około 5000zł mozna miec nowe vp free
wookie85
Kontakt:

No i nadal nie kumasz a wiesz ile SC dziala na rynku jaka ma baze i zaplecze a jaka ma Zumbi ? Fakt mogli by robic takie dragi na tajwanie i sprzedawac po 400 zl zrtobili by sobie opinie ale to firma nastawiona zupelnie na co innego.
www.mm-foto.pl
wookie85
Kontakt:

kurwa wy chyba nie czytacie o czym ja pisze dla was jedynym wyznacznikiem jest CENA nieinteresuja was koszta takie firmy najlepiej jakby byla po 2500 zl czyli za tyle co rzekomo mielec kazdemu pospawa tylko zapominacie ze by zbankrutowali !
www.mm-foto.pl
Liwcio
Kontakt:

Post autor: Liwcio »

wiesz co mnie nie obchodzi to ze rama jest droga bo firma sie musi z czegos utrzymac, a co do ramy to sie nie wypowiem, bo nie jeździłem, a reszta - nie zachwycajcie się tak tą SC vp-free, bo już sie zygac czasami chce
http://www.pinkbike.com/photo/1612744
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Koszta kosztami, ale wg. mnie nie jest to dobra cena . Loko musi pokminić, żeby zjechać jakieś 200-300zł, bo inaczej naprawdę jednostki to kupią... Ew. nie unosić się ambicją i wziąć patenty od konkurencji, czyt. DC i dorzuciłby w tej cenie ramki piastę i ten cholerny pakiet ( jako, że jest producentem, będzie miał dobre ceny na to ) , który jest trochu nietypowy, a jedyny w cenie ok 200zł to gówno :/

W sumie jeszcze jest taka sprawa, że Loko postanowił wsadzać pływające zaciski, co trochę rekompensuje gołość produktu... ale no cholera - 4 tauzeny, za ramę, która nie ma ani wypracowanej marki, ani nie jest jakąś rewolucją ... no i jest niemal goła - nie dałbym.

W tym momencie robi sobie świadomego kopniaka w swój produkt, bo wiem, że to nie jest preferowane porównanie na tym portalu... ale DC konkurencyjnemu produktowi - Cane Corso, daje za podobne pieniądze damper, który już ma prawo konkurować z avą i piastę... I mimo, że ponoć ma wzrosnąć cena CC 07 , to nadal będzie to bardziej łakomy kąsek.

Loko - Robisz całkiem niezłe stery ( mają dobrą opinie - sam chciałem sobie kupić, ale nie miałem możliwości odwiedzenia Myślenic podczas składania roweru ) ... Weź je Chłopie dorzuć do ramy i chociaż ten pakiet (a możeby jak tak Robisz "wszystko" to Zrobiłbyś pakiet lepszy niż to ścierwo truvativa ?? ) - Wtedy f44 może odnieść sukces na rynku większy niż starszy brat i będzie to ramka naprawdę oferująca sporo, bo nie wiem jak względy techniczne - liczę, że Pozwolisz się przejechać na tym sprzęcie, mimo, że posiadam konkurencyjny produkt (może mnie jeszcze Pamiętasz - mój rower w podpisie )... ale wizualnie ramka jest bardzo smakowita, mimo kilku rzeczy które mi się w niej nie podobają (przestrzeń na opone oraz mocowanie dampera do wahacza )

Generalnie sumując, dla mnie F44 jest/będzie :

Z samym pływającym zaciskiem - porażką na rynku, bo jest nieracjonalnie droga, nie oferując czegoś ponad wszystkich... no chyba, że stanieje z 200-300zł...

Bardzo dobrą ofertą JEŚLI Loko dorzuci do ramy pakiet i piastę...względnie stary - może w tym momencie nawet cene o 100zł podnieść, ale będzie to uzasadnione .

Agresywna polityka cenowa Panowie... Nie można osiąść na laurach wypuszczając dobry sprzet...trzeba go tez sprzedać, bo chyba Loko nie ma zamiaru tapetować sobie swoimi ramami ścian w domu, bo mimo, że są fajne, to poprostu nie sprzedadzą się w takich ilościach, jak powinny .

Pozdro!
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
wojtek1111
Kontakt:

wookie85 Ja rozumiem firma, podatki i wszystkie opłaty z nią związane... ale do ch*** to jest 5000zł jak by nie patrzeć z damperem... to jest zajebiście dużo kasy... ja rozumiem że loko ma firme i musi ją utrzymać ale naprawde bardzo mało osób wywali w PL 5000zł za rame z mielca mając do wyboru coś z kony, speca czy czegoś innego, rozumiesz o co mi chodzi ? ja bym chciał np. tą rame ale nie w tej cenie, Ja za tą rame dałbym 3000 ( wersja NIE Ti)bez tłumika jeżeli by się okazało że to naprawde dobra rama bez wad. Pozdro
czerwony
Kontakt:

Post autor: czerwony »

wookie85napisał" No i nadal nie kumasz a wiesz ile SC dziala na rynku jaka ma baze i zaplecze a jaka ma Zumbi ? Fakt mogli by robic takie dragi na tajwanie i sprzedawac po 400 zl zrtobili by sobie opinie ale to firma nastawiona zupelnie na co innego.
_________________"
a co mnie to obchodzi dla mnie ważny jest efekt koncowy (produkt), i nie zaczynajmy dyskusji czy mozna porównywac te dwie ramy bo nie można
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

sudi pisze:W tym momencie robi sobie świadomego kopniaka w swój produkt, bo wiem, że to nie jest preferowane porównanie na tym portalu... ale DC konkurencyjnemu produktowi - Cane Corso, daje za podobne pieniądze damper, który już ma prawo konkurować z avą i piastę... I mimo, że ponoć ma wzrosnąć cena CC 07 , to nadal będzie to bardziej łakomy kąsek.
produkcja ramy duncona kosztuje bagatela 150$. oblicz sobie ile DC zarabia na tej masówie z chin. zumbi to reczna robota, nie porownuje juz nawet dzialania czy samego wygladu bo to wg mnie smieszne... nie ublizajac uzytkownikom ram dc :)

zumbi to nie jest ramka dla kolesi ktorzy chca tanio sprawic ramke do dh, tylko dla zawodnikow ktorzy wloza kazdy kapital w sprzet najwyzszej klasy. nie ma tu zadnej filozofii. f-44, z plywajacym punktem obrotu, waga ponizej 4 kg, tytanowe osie, wszystkie lozyska maszynowe.. niech mi ktos wskaze rame w podobnej cenie z taka sama specyfikacja... i nie chodzi mi tylko o te 'vpp' ale chocby o oski wykonane z najwyzszego stopu tytanu.

...z reszta poszukajcie opini o zumbi na zagranicznych forach. jest nawet temat na ridemonkey. O dziwo nie pada tam ani 1 slowo na temat ceny.

--- wypowiedz sponsorowana --- hahaha
jaazda
Kontakt:

Post autor: jaazda »

nie wstyd wam ?! pierdolicie takie głupoty że aż wstyd to czytać, jeżeli was nie stać na dany produkt to znaczy ze jest za drogi?!, gówno prawda on nie jest za drogi , ba!! jest względnie tani jak na dobra rame dh, mało tego dodatkowo pierdolicie o kosztach a nie macie zielonego pojęcia i prowadzeniu działalności gosp, a wogóle gadanie ze rama jest super droga(bo jak bedzie tansza o 200-300 zł to róznica jak ***),to juz ją kupicie, jaasne. produkty zumbi nie sa dla was, janów obsranych na dragach itp. tylko dla normalnych ludzi badż zawodników i zapewniam was ze cena jest dobra i zobaczycie niejedno i nie dwa zumbi ,gdzies tam w górach na trasie przemknie szybko obok waszego draga,pointa czy innej rozlatanej,wylatanej pseudo"zjazdóvki"
zanim cos napiszecie to pomyslcie bo az wstyd to czytać
ps.i nie porównujcie f44 do vp free bo kazda jest do czego innego
pozdro.
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

wookie85ludzie czytajcie ze zrozumieniem to co pisze wookie85 on mówi prawdę widzicie tylko cene ale nie widzicie ze wyprodukowanie tejże ramy też kosztuje a ze dc spawa gdzieś tam na dalekim wschodzie gdzie jest tania siła robocza to koszty wyprodukowania ramy znacznie maleją i transport to też pewnie jakąś ekstra masówka
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

jaazdaświęta prawda
wookie85
Kontakt:

no wiec wlasnie jakos nikt nie wspomina ile ksoztuej DC zrobienie ramy ale co ram wszyscy bula po 3.5-4k no i co nadal uwazacie ze to ok i mowicie ze nic was nie interesuje ?

poza tym cena nizsza o 200-400 zl , jak masz kase to pewnie mozna liczyc na jakis rabat skoro dopiero produkt wchodzina rynek

poza tym patrzycie na jedno - firma - dla was SC to syninim czegos nie wiem bajecznego bla bla jak kiedys Nike dla dzieciwkoz podstawowki chcieli miec super buty lol , moze slabe porownanie a jednak z biegeim czasu dochodza do wniosku ze sa inne mniej znane firmy ktore no nawet za ta sama kase oferuja rownie dobry produkt

czas zweryfikuje czy rama warta tej kasy

u nas pada sprawa ceny bo TYLKO wedlug niej w 90% przypadkach ludzie rozpatruja czy dana rama jest dobrai tyle... gdyby ktos nie podal ceny gadka byla by inna pewnie , wiec jak ktos teraz mowie ze rama nie jest warta tyle i tyle , zwlaszcza ze cena jest na pozsiomie innych takich ram to powinien dac sobie spokoj z " opinia " to samo mowienie za droga

oj te osie tytanowe nie przesadzajmy juz z ich super wlasciwosciami ile tych osi tam jest ?
www.mm-foto.pl
idolek
Kontakt:

Post autor: idolek »

Osobiscie gdybym planowal skladanie fajnej zjazdowki to napewno bym wzial pod uwage Zumbi gdyz nie lubie miec tego co wszyscy,a jakoscia napewno nie odbiegaja od innych,oczywiscie najpierw chcialbym sie na takiej ramie przejechac,a jaka mam szanse na jazde probna na SC u dystrybutora ? ,pozatym mysle ze warunki gwarancji sa o niebo lepsze w takej malej firmie.
wookie85 pisze: oj te osie tytanowe nie przesadzajmy juz z ich super wlasciwosciami ile tych osi tam jest ?
Swieta prawda,w technice on jest przedewszystkim stosowany ze wzgledu na mase a nie wytrzymalosc.
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Gdzies kiedys czytalem, ze zumbi nie ma byc rama dla kazdego. Ktora kupi mase ludzi. Tylko produktem niszowym dla ludzi, ktorzy chca kupic cos innego. Jedna rzecz mnie tylko zastanawia. BO rama jest super ogolnie bardzo podobaja mi sie wyroby zumbi. Tylko poco robic cos czego sprzedaje sie kilka sztuk rocznie? Bo nie wieze, ze tworca nie chce zarobic :]
Ssij pento
ODPOWIEDZ