F-44 informacje

SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

nikom pisze: Nazwałem Cie 'błaznem' bo w moim mniemaniu jest nim osoba która namawia do kopiowania czyjegoś projektu i oszukiwaniu samego pomysłodawcy.
to co wg Ciebie zrobiło Zumbi z ramką PDC ??;]
Mam uwierzyć,że przed zrobieniem t-44 nie widzieli tamtej ramki na oczy??:D
Nie mówię,ze jest to kopia, ale że bardzo podobna - to prosta sprawa.

I widocznie mnie nie zrozumiałeś:
- chodzi mi o to (i nie życząc tu źle całej firmie Zumbi) że Mielec powinien tak samo wziąć jakąś dobrą ramę (albo kilka)pod oględziny i zaprojektować coś samemu. I nie wiedze problemu, aby mogli by robić i swoja ramkę i ramkę Zumbi jednocześnie.
Oczywiste że ramka projektowana w Mielcu, robiona w Mielcu i sprzedawana w Mielcu miała by lepszą cenę przy takim samym zaawansowaniu technologicznym;]
W tej chwili mają terrora i huntera ale obie to w kategorii cenowej do 1000zł. Powinni rozszerzyć asortyment o ramkę za ~2500-3000zł
Nie wiem właściwie co im szkodzi. Skoro potrafią pospawać Zumbi to potrafili by zrobić prawie wszystko. Trochę oglądania innych ramek i powstał by na pewno interesujący projekt.
I dobrze by na tym wyszli.
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

SeraaX a nie wpadles na to, ze nie maja z czego? Nie maja projektu? Nie ma tam kogos na tyle madrego zeby zaczac sie w to bawic. A nie majac dobrego przemyslanego projektu. Nie majac materialow. Mozesz miec cuda wianki i tak ***** zrobisz.
Ssij pento
Psyke
Kontakt:

Post autor: Psyke »

sory za offtopic ale potrzebny mi jest kontakt do Mielca. Jak ktoś ma to bym bardzo prosił ;]
http://www.pinkbike.com/photo/1277425/ auć :/
MarcinN
Kontakt:

Post autor: MarcinN »

@Psyke
http://www.bikemielec.com/bm_pl/kontakt.html
wystarczyło użyć google:)
wojtek1111
Kontakt:

Post autor: wojtek1111 »

wookie85czyli jeżeli mówie że rama jest za droga to jestem gówniarzem ? mam 18 lat i nie czuje się gówniarzem.... Ja na swój rower zarobiłem własną pracą przez całe wakacje... Jak już mówiłem ramka jest fajna i bym ją kupił ale NIE za tą cenę, chyba że tak jak mówi sudi dostałbym pakiet, piaste i stery. Wtedy pewnie bym się nawet nie zastanawiał co mam brać.

Co transition bikes to podałem ten rower żeby porównać ceny, może ten model nie jest do DH racing ale ma podobną wage, skok, nawet mufe supportu :P

wookie85wszyscy Ci podają argumenty a ty mówisz że to nie jest argument, tak to można do usranej śmierci.

wookie85 nie sądzisz że proponowanie do f-44 dampera avy jest kiepskim pomysłem ? nie mówie że źle pracują bo nawet nie jeździłem na żadnym, ale tu chodzi o wage, w DH racing liczy sie waga jak wszyscy wiedzą a wwalanie 1,5 kg dampera to się mija z celem. rozumiem że zumbi współpracuje z avy ale powinni oferować również inne dampery, fox'a czy manitou.
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Nie mowie ze ty jestes gowniarzem.
Co do dampera to Zumbi jest jego powiedzmy dystrybutorem wiec coz poniekad musze go sprzedawac wiec sklaniaja do kupna z rama , swoja droga faktycznie bez sensu bo to klocki ale jakos i wytrzymalosci duza.

Natomiast nadal nie rozumiesz. Wszyscy pisza ZA DROGA , na moje pytanie czemu za droga wedlug nihc ? Potrafiaja napisac jedno - " no bo santa to bla bla ". To wymijajaca odpowiedz i nikt nie jest w stanie stiwerdzic co w niej dla niego tak naprawde jest drogie. O to mi chodzi. Oczywiscie ze to jakis argument posredni moze jest za obnizeniem ceny. Ale tak mozna porownywac w pizdu rzeczy od ciuchow po samochody i co z tego ? Ano nic.

To samo droga bo firma malo znana. Co z tego ? Tzn ze firma ktora dopiero co sie rodzi ma sprzedawac tanio rame co za tm idzie zabnkrutowac ?.

Jesli ktos mysli ze na tych ramach wlasciciel robi koksy to sie myli.

PS Nikom rozwiej ma ciekawosc na rame dostaje sie paragon badz fakture zakupu ?
www.mm-foto.pl
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

wojtek1111transakcja wiazana-kupujesz rame od producenta,ktory jest dystrybutorem dampero wiec komplet mozesz zakupic (jak mniemam) taniej.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
wojtek1111
Kontakt:

Post autor: wojtek1111 »

piotrexmoże taniej, może niekoniecznie :P ale raczej taniej, tylko tu chodzi o to że i tak nikt nie kupi tego dampera bo jest za ciężki co DH racing... Jak by mieli w ofercie DHX 5.0 albo swingera to co innego...
szakal
Kontakt:

Post autor: szakal »

niestety ale "Panie Nikom" SeraaX ma racje, nie wierze ze Loko nie widzial na oczy ramy PDC przed zaprojektowaniem f44, ale nie to jest najgorsze,najgorsza jest jak juz mowilem polityka Zumbi, szczegolnie pamietne poczatki. Powiedz mi prosze dlaczego wokol innych producentow nie bylo tyle szumu co przy Zumbi? Widzisz takie sytuacje zostaja w pamieci (banowanie tych ktorzy krytykowali Zumbi lub nie zgadzali sie z Twoimi pogladami)
http://miniurl.pl/12397
SeraaX
moderator
Kontakt:

Sulringciekawi mnie skąd masz takie informacje na temat materiałów itp;]
a co do przemyślanego projektu: chyba już tyle tego zrobili, że wiedzą co i jak sie sprawdza.
"nie ma kogoś na tyle mądrego" - hehe, wg mnie na pewno jest:) [/OT]
wookie85
Kontakt:

Aha wlasnie dostalem maila ze na swoje ramki wystawiaja fakture tylko pytanie czy cena 3600 z vatem czy bez :]
www.mm-foto.pl
SeraaX
moderator
Kontakt:

co do cen f-44 :

czemu ta rama jest za droga? jak na polskie warunki 4000 za ramę bez dampera to bardzo dużo.(a nawet chcąc wydać taką kasę w tej cenie wybór jest bardzo duży+ lepsze warunki na zakup dampera, ale teraz nie o tym ;) )
Może i ma to być rama dla ludzi zamożnych i chcących mieć coś nowego. Nasuwa sie myśl: producent nastawiony jest na zagranicę.

I tu ciekawa rzecz: bo cena 4000PLN na ojro dała by 1028EUR (przy dzisiejszym kursie ;) )
ALE właśnie: 4000zł to cena chyba tylko na Polskę (bądź kupujących znających język polski i kurs złotówki)
Cena na stronie w wersji angielskiej to "promocyjnie" 2155EUR wraz z DHSem (wartym wg cennika 2300zł) Łatwo policzyć, że za to samo u nas wychodzi 4000+2300=6300zł A ile to euro?? 1620. Czyli o 535EUR mniej niż dla ludzi z zachodu. A my tu marudzimy,ze za drogo, a mamy taką promocje :lol: 2080zł mniej to praktycznie damper gratis!!
Brawo, w ten sposób cena jest niekonkurencyjna na Polske w PLN i na zagranicę w EUR ;] hehe

Ta sama praktyka jest przy wyborze kolorów (na zamówienie):
+100PLN
+100EUR
oraz przy ręcznym polerowaniu:
+200PLN
+150 EUR (czemu nie +200 heheh)

czyli "Zumbi was nie buja, tylko wszystkich robi w ch..."
wookie85
Kontakt:

3600 zl.... 4000 zl kosztuje z tytanowymi osiami wiec nie przesadzajmy i cene bierzmy 3600
www.mm-foto.pl
SeraaX
moderator
Kontakt:

ja Ci podaje porównanie f-44ti w cenie dla polaków i ludzi chcących kupić w euro:)
bo podana jest tylko cena w euro za tą wersję z damperem.
BTW:
Przeliczając zestaw DH-Team Ti+ Chubbie wychodzi, że przepłaca się "tylko" 1194PLN (307EUR)
czyli mniej niż w przypadku f-44ti+DHS (dla przypomnienia 2080PLN/535EUR):D

super ta polityka:)
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

1. Rama ZUMBI F44 moze byc wykonana w dowolnej konfiguracji i według preferencji !!! Długości poszczególnych elementów decyduja o końcowych właściwościach ramy !!! ktos kto ma 185cm wzrostu może miec tak samo długie ręce jak osoba o wzroście 199cm, jeden lubi długi
trójkąt a inny lubi krótki kokpit !!!!!

2.Rama ZUMBI ma gwarancje obejmująca starty w zawodach !!!!! 2 LATA !!!!! Śliwa vice mistrz POLSKI smigał sezon na DH TEAME i jakoś jej nic nie zrobił a większośc nawet nie ośiągnie 20% tego co Michał na Zumbi doświadczył będąc 5 razy w tygodniu na treningach !!!!! Jego sezon to jak 10 waszych !!!!!

3. Rama ZUMBI F44 to zupełnie inna konstrukcja od samej podstawy w działaniu z porównywanymi z nią ramami !!!! :))DC,Transition,SC mają zupelnie inne działanie i srodek ciężkości a co za tym idzie inne prowadzenie i komfort na zawodach !! to bardzo śmieszne równac konstrukcje 5 letnie z obecnymi..zerknijcie na progres w samochodach,komputerach.....itd
Jeśli ktoś wie o co chodzi to proponuję zerknąć na wykresy ze strony i porównac je z V10,DC- jeśli taki pokazali ??/

4.Płakanie ze rama DROGA !!! To malkontenctwo i brak podstawowej wiedzy o co chodzi w tym sporcie !!! Jeśli rama Glory mająca masę 6kg i kosztująca 6500 jest dobra to czemu F44 robiona na zamówienie i strojona zgodnie z masa zawodnika i jego stylem a zbudowana na jednych z najlepszych dammperów jest droga ???
Większość masowych damperów kosztuje koło 100 usd w hurcie i są nieporównywalne z damperem AVALANCHE.
Własciciel i konstróktor tej firmy ponad 30 lat buduje zawodnicze zawieszenia w motocyklach i robi kazdorazowo pod zawodnika i jego ramę DAMPER.!!!!!!
http://www.dh-zone.com/artykuly/avalanche_chubie.php

5. A co do masy to bajki jakieś piszecie że pod 1.5kg podchodzi masa !!! MONTY na tytanie ma masę 556gr !!!! ZUMBI F44 + MONTY TI = 4476gr w cenie około 6000pln ( tytanowa za dopłata ) Najmocniejszy DHS na Ti ma 1070gr.
Monty jest wystarczający do F44 !!

6. Ramy spawane masowo na Tajwanie ( w Chinach ) kosztują 300usd a w sklepie płacicie za nie 4000pln aplbo i więcej i jakoś nie płaczecie że drogo ;)) DC naprawia wadliwe ramy w mielcu i jescze ściemnia je w drugim obiegu !!!!!!!!!
V10 kosztuja ponad 7000pln i jezdzi tego cała masa po górach i na zawodach więc nie jest takie biedne to nasze społeczeństwo !!!

7. ZUMBI adresowane jest do ludzi świadomie szukających najlepszych rozwiącań a nie biegnących owczym pedem w stadzie !!!

POzdro i bez urazy....;)

Zazdrośc od zarania mąci atmosfere !!
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
wookie85
Kontakt:

Schodek jestes tam prezesem , wice prezesem ? :>
www.mm-foto.pl
Schodek
Kontakt:

wookie85 jestem klientem i nie mam udziałów w ZUMBI ;)) ale jak czytam te brednie zazdrośników to smiać mi się chce i skrobnę czasem ;)

Zmieniam obecnie Faitha na F44 i wiem czemu ;)) zamawiam tez MONTY zamiast 4 czy 6 way..
Schodek
Kontakt:

SeraaX sprawdz ile kosztuje rama SC w NIemczech albo w Szwajcarii ?? A ile w Polsce ;))

Cieszyc sie ze mamy cene krajowa ;)i DWA LATA GWARANCJI !!!!!!

wszycsy sie jarają DC a jakoś nikt z czołowki krajowej na nich się nie ściga !!! Czemu ?? za tanie ?? Siara w tym roku podobno bedzie lansował CCorso....Sora Szymon ;( zawsze mówiłes ze trzeba umiec sie sprzedac ;))
ODPOWIEDZ