OSZUST !!! Nick na allegro: IGATEX
oszust!
hehe w moim przypadku gdy chlopak z ktorym wymienilismy sie ramami (wyslal mi polamana rame)tez sie wykrecał. I zdobylem numer do domu po czym zadzwoniłem i rozmawialem z jego ojcem który zachowal sie jak gnój i nic niezrobil w tej sprawie i powiedzial dla syna ze to jego problem i on sam ma go rozwiazac. Uważajcie na :Damiana z Bielsko Białej( jezdzii(ł)na różowym fulu norco)pozdrawiam frajerze pieprzony oraz twojego ojczulka który nawet niepotrafi poradzić sobie ze swoim synkiem.
Stary facet Cie szukal! Walcz o swoje! W k.k. to sie nazywa " oszustwo" nie mowiac juz o k.c.,ostatnio sad rejonowy w warszawie stwierdzil ze przepisy kodeksu cywilnego maja zastosowanie do aukcji internetowych a tam na temat licytacji juz znajdziesz co trzeba (smieszne ze kodeks napisany w 1964r w czasach realnego socjalizmu raguluje cos co wogole nie bylo w tamtych czasach przewidywane :P) w Polsce wyroki sadow sa wiazace tylko w konkretnej sprawie ale nie wykluczone ze to wlasnie bedzie linia orzekania polskich sadow w takich sprawach. Skoro zalatwiales to prze allegro to to juz by wg mnie poldega pod k.c. nie wazne jak dlugi byl opis ile i czy wogole byly zdjecia. Poza tym wg jakiejs dyrektywy unijnej nie pamietam dokladnie jakiej to kazdy zakupiony towar niewazne czy to przez internet czy nie mozna w jakims okresie zwrocic albo wymienic. Tak tez jest w kodeksie mozna za wadliwy towar zarzadac kasy i go oddac no albo rekojmia ale to 1 w twoim przypadku jest bardziej adekfatne bo towar byl zniszczony.
Zrob tak zadzwon go zioma powiedz zeby dal ci 500 na dolne golenie a ty mu te pekniete odslesz i po sprawie. Jak cie oleje to to powiedz ze idziesz na policje. Jak to nie poskutkuje to robisz tak: drukujesz wszystkie mejle jakie od
niego dostales drukujesz strone aukcji bierzesz pudelko amortyzator ta nalepke z poczty ktora jest na paczce dane zioma i idziesz na policje. Panu ktory tam bedzie przedstawiasz sprawe mowisz ze duzo kasy poszlo iwogole...jak on na to ze nic sie nie da zrobic to dy do niego ze mimo wszystko chcesz zglosic zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa. On ma je obowiazek przyjac i sporzadzic z ntego protokol. Policja ma 30 dni na to zeby przeprowadzic czynnosci sprawdzajace zeby upewnic sie czy popelniono przestepstwo wiec pogadaja z Toba pojada do zioma sprawdza to co im przyniosles. Mozie ziomowi zmieknie tuba i odda Ci kase po wizycie Policji. Jesli te wszystkie rzeczy Ci nie pomoga robisz tak: bierzesz ojca i JEDIZESZ TAM czekasz (zwiedzasz miasto jak go nie spotkasz za 1 razem)przed sasiadami zacznij wrzeszczec ze to zlodziej oszust klamca jak mu zrobisz taki cyrk przy calej klatce schodowej sasiadow powinniscie sie dogadac! POWODZENIA I WALCZ SWOJA KASE!
Zrob tak zadzwon go zioma powiedz zeby dal ci 500 na dolne golenie a ty mu te pekniete odslesz i po sprawie. Jak cie oleje to to powiedz ze idziesz na policje. Jak to nie poskutkuje to robisz tak: drukujesz wszystkie mejle jakie od
niego dostales drukujesz strone aukcji bierzesz pudelko amortyzator ta nalepke z poczty ktora jest na paczce dane zioma i idziesz na policje. Panu ktory tam bedzie przedstawiasz sprawe mowisz ze duzo kasy poszlo iwogole...jak on na to ze nic sie nie da zrobic to dy do niego ze mimo wszystko chcesz zglosic zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa. On ma je obowiazek przyjac i sporzadzic z ntego protokol. Policja ma 30 dni na to zeby przeprowadzic czynnosci sprawdzajace zeby upewnic sie czy popelniono przestepstwo wiec pogadaja z Toba pojada do zioma sprawdza to co im przyniosles. Mozie ziomowi zmieknie tuba i odda Ci kase po wizycie Policji. Jesli te wszystkie rzeczy Ci nie pomoga robisz tak: bierzesz ojca i JEDIZESZ TAM czekasz (zwiedzasz miasto jak go nie spotkasz za 1 razem)przed sasiadami zacznij wrzeszczec ze to zlodziej oszust klamca jak mu zrobisz taki cyrk przy calej klatce schodowej sasiadow powinniscie sie dogadac! POWODZENIA I WALCZ SWOJA KASE!
Nad wszystkim juz myślałem bo miałem juz przeprowadzonych już trochę takich spraw. Kurwa najgorsze jest to że nie mam żadnych dowodów i chuuuuja mogę zrobić, jak bym miał jakiekolwiek dowód, że ten amor nie był pękniety przed tym jak on mi go wysłał to koleś miał by przeruchane i tyle. Teraz czekam na załatwienie numeru do tego frajera pogadam jeszcze z jego starymi...
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
masz dowód w postaci aukcji - jest jak byk napisane, że zabuliłeś 830 zł. Pewnie masz korespondencję od kolesia, jakieś zdjęcia, które Ci przesłał i na których nie widać że nie jest pęknięty. No chyba że w mailu pisał Ci, że amor pęknięty...
A w ogóle to zrób tak jak mówi sinnerboy
I kurde przyciśnij oszusta, a nie szukasz nowych goleni dolnych...
A w ogóle to zrób tak jak mówi sinnerboy
I kurde przyciśnij oszusta, a nie szukasz nowych goleni dolnych...
mod kurde po raz kolejny mówie że zjebałem sprawe bo mi sie śpieszło ale co to za dowód jak na tej aukcji nic nie ma???a w sumie szukam tych goleni bo o ile nic nie zdziałam w tej sprawie to nie bede czekał aż mi pierdolnie....zna moze ktoś z was numer do tego typa??? bo kilka osób z tamtych okolic poprosiłem o załatwienie ale nikt nie może znaleść...jak ktoś ma to zapodajcie mi na pw bede wdzięczny.
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !