Fox Vanilla RC - problem

pafcio
Kontakt:

Fox Vanilla RC - problem

Post autor: pafcio »

Witam,
Mam problem z damperem... Mianowicie ugina sie pare mm po czym tak jakby sie blokuje i dopiero jak mocniej sie go nacisnie to przeskakuje dalej. Dzieje sie tak zarowna jak damper jest w ramie i jak jest zdjety bez sprezyny. Ma ktos jakis pomysl co to moze byc? Pytam sie zanim oddam na jakis przeglad, bo moze ktos mial podobny problem.
Pozdrawiam,
Pafcio
slayerek
Kontakt:

Post autor: slayerek »

ja mialem podobny problem z burnerem rlc.. bylo to przyczyna pekniecia takiego malego pierdolka od blokady... ale u ciebie nei ma blokady wiec nie wiem :)
pafcio
Kontakt:

up
pitbul
Kontakt:

Re: Fox Vanilla RC - problem

Post autor: pitbul »

moze sie zatarł:|??
pafcio
Kontakt:

jeszcze jedna wazna rzecz w sumie o ktorej nie napisalem... jak tlok wraca to juz sie nie blokuje wiec zatarcie moim zdaniem odpada... a jak sie dowiedzialem w cult-bikes przeglad kosztuje 349 zl :D rewelacyjna cena ale moze warto sie jednak pokusic o profesjonalny przeglad?
wisnia
Kontakt:

Post autor: wisnia »

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=35955
to o serwisie DHX ale przecie Vanilla to jego poprzednik, więc co Tobie szkodzi rozkręcic i spjrzec??? prawie 4 paki w kieszeni:) a jak nie da rady naprawic to wyslesz do Cult Bikes:)
Ja bym spróbował.
Pzdr
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=605013
zuku
Kontakt:

Post autor: zuku »

to mu zaszkodzi, że potem go nie napompuje. jezeli masz specjalny wentyl do niego i pompke, mozesz rozkrecac, serwisować i poznawac bliżej swój damper, bez przeszkód

pozdro
ODPOWIEDZ